IDC: Puhelinmarkkinoilla tapahtui alkuvuonna historiallinen käänne

4
Manu Pitkänen

IDC: Puhelinmarkkinoilla tapahtui alkuvuonna historiallinen käänne
Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan puhelinmarkkinoilla tapahtui tammi-maaliskuun aikana historiallinen käänne. Tämän vuoden ensimmäisellä kvartaalilla toimitettiin ensimmäistä kertaa historiassa enemmän älypuhelimia kuin peruspuhelimia. Älypuhelintoimitusten osuus kohosi 51,6 prosenttiin.

IDC:n mukaan alkuvuonna toimitettiin yhteensä 418,6 miljoonaa puhelinta, joista siis 216,2 miljoonaa oli älypuhelimia. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden älypuhelimia toimitettiin 41,6 prosenttia enemmän. Viimevuosien kaksinumeroiset kasvulukemat ovat taanneet sen, että älypuhelimista kasvaa peruspuhelimia suurempi markkina.

Tutkimusyhtiön vanhempi analyytikko Kevin Restivon mukaan nykyajan ihminen haluaa tietokoneen taskuunsa. Ajat jolloin puhelinta käytettiin pelkästään tekstiviestittelyyn ja puheluihin, ovat nopeasti haihtumassa pois.

Kiinalaisten puhelinvalmistajien voimakas esiinmarssi älypuhelinmarkkinoilla on myös nykyajalle tyypillinen trendi. Suurimpien älypuhelinvalmistajien TOP5-lista on Samsung, Apple, LG, Huawei ja ZTE. Nokia, Blackberry (RIM) ja HTC ovat tippuneet listalta. IDC:n näkemyksen mukaan 32,7 prosenttia (70,7 miljoonaa kappaletta) alkuvuonna toimitetuista älypuhelimista oli Samsungin valmistamia (kasvua viime vuoteen 60 prosenttia). Applen osuus oli 17,3 prosenttia.
Androidin ja iOS:n hallitsemille älypuhelinmarkkinoille on tulossa kuluvan vuoden aikana uusia yrittäjiä, jotka voivat osoittautua suuremmaksi kuin pelkäksi häiriötekijäksi. Samsung on lanseeraamassa Tizen-älypuhelinalustan, minkä lisäksi markkinoille on tulossa Mozillan Firefox OS ja Jollan Sailfish-pohjainen puhelin. Applen edullisempi iPhone voi herättää kiinnostusta etenkin kehittyvissä talouksissa ja osoittautua tehokkaaksi puolustukseksi uusia tekijöitä vastaan. Windows Phonen läpimurto on myös aina mahdollista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentit (4)

tataka
tataka

1

jos sony saisi päivitykset kuntoon niin varmaan nousisi top 5, aika pätevän oloisia puhelimia saaneet jokaiseen hintaluokkaan, tosin alin ja ylin on vähän muita huonompia. mutta keskiluokassa vahva.

samsung keskittyy enimmäkseen keski ja ylimpään luokkaan ja sen saama imago myy myös vähän huonompia alemman hintaluokan puhelimia( galaxy y, gio yms)

ja apple kerää hyvin voittoa myymällä huippumalleja ja vanhoja malleja joissa tuotantokustannukset tippuneet. halpa iphone voisi heikentää imagoa, mutta kuulemma iphone 5 myynti sakkaa eli...

zte ja huawei on parantanut laatuaan mutta päivitykset on ongelmana, joka vaivaa myös lg:tä joka on tehnyt muutaman ihan hyvän keskiluokan puhelimen.

htc one ei välttämättä ole puhelin joka pelastaisi yhtiön, htc on tosin hyvä maine älypuhelinvalmistajana ja markkinointiin panostaminen kannattaa

nokian ongelmana on windows phone 8 joka on muuten ok mutta ekosysteemi huonompi kuin android ja applella. tosin keskiluokan 520,620,720 lumiat on hintaisiksiin aika hyviä. ja uusi lippulaivalumia voi myydä hyvin, mutta veikkaan että myynnit jää aika heikoiksi ja eflop joutuu jättämään nokian ensi vuonna kun ei yli 3 vuodessa saa myyntiä ylös.

Vastaa
djtob
djtob

3

"Vihaa pidetään kielteisenä tunteena, sillä se on pohjimmiltaan tuhoava voima ja voi johtaa väkivaltaan tai muunlaiseen aggressioon. Voimakas ja intohimoinen viha voi johtaa hallitsemattomaan käytökseen. Jotkut muutkin tunteet, kuten pelko, voivat johtaa väkivaltaan, aggressioon ja hallitsemattomaan käytökseen."

Lainasin lyhyesti Wikipediasta vihaa käsittelevästä jutusta, mutta tiedän ja omaan paljon enemmänkin tietoa. Mikä ihme saa sinut hallitsemattomasti olemaan kommentoimatta tai kirjoittamatta yhtään ainoatakaan Nokiasta?

Nämä sinun kommenttisi jokaisissa Nokiaan liittyvissä aiheissa näyttävät olevan angstin pentuteinin tai vakavasti mielenhäiriöisen kirjoituksilta.

Hae apua, minä ihan oikeasti tarkoitan tätä. Sori, jos olen sinua aiemmin voimalla kritisoinut.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.