Nokia Lumia 822 ja Lumia 810 näkivät päivänvalon

18
Valtteri Ahonen

Nokia Lumia 822 ja Lumia 810 näkivät päivänvalon
@evleaks on Twitterissä julkaissut kuvan puhelimesta, jonka väitetään olevan Verizonille matkaava Nokia Lumia 822. Samainen @evleaks paljasti myös Lumia 920 ja 820 -puhelimet ennen julkaisua. Eilen T-Mobile ehti julkaista virallisesti tulevan Lumia 810 -mallin.

Verizonille suunnattu 822-malli muistuttaa ulkomuodoltaan hieman Lumia 710:aa. Puhelimen teknisiä tietoja ei ole vielä kerrottu, mutta kuvasta voidaan päätellä puhelimen ainakin tukevan 4G-verkkoa. Myös etukamera on erotettavissa.

Yksinoikeudella T-Mobilelle tuleva malli uudistaa hieman Lumioiden muotokieltä tuomalla sen ehkä hieman lähemmäksi iPhonea, sillä puhelin on vähän veljiään kulmikkaampi. Lumia 810:ssa on 8 megapikselin "paranneltu" takakamera ja 1,2 megapikselin etukamera, ja sekin tukee 4G-verkkoa. Luonnollisesti käyttöjärjestelmänä on uusi Windows Phone 8.Hintoja tai tarkkoja julkaisupäiviä laitteille ei tiedetä.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 498 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
99 € Elisa
139 € Gigantti
139 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € Telia
499 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Kommentit (18)

Anonyymi käyttäjä
EiJaksaEnään!! @ (vahvistamaton)

1

Yksinoikeudella...Tätä nyt jaksellaan toitotella!!.

Vastaa
Bodomed
Bodomed

4

nyt alko kiinnostamaaan jopa ihan muotojensa puolesta tuo 810 kuhan vielä hinta kohdillaan. Niin voisi jopa miettiä... :P

Vastaa
Jeva
Jeva

6

810 kyllä muistuttaa huomattavasti iPhonea :D
Nuo alareunan reiätkin mielestäni löytyvät iPhonesta.
Ei paha ollenkaan, IMO pitäisi saada tehdä samannäköisiä luureja.
Etenkin jos joku tuonnäköisen haluaa, mutta WP8:lla.
Kyllähän ne monet autotkin toisiaan muistuttavat.

Vastaa
ep_
ep_

7

810 on kieltämättä ihan iPhonen näköinen (varsinkin iP5:n). Tätä asiaa tullaan varmaankin puimaan oikeudessa. Apple ehti julkaista iP5:n ennen kuin tämä julkaistiin, mutta tämä Lumia on varmaan ollut jo silloin aikalailla suunniteltu, joten suoranaista kopiointia ei liene tapahtunut.

@6
Nuo reiät on myös Lumia 920:ssa, 900:ssa ja 800:ssa.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

8

@7 Tuskinpa tullaan puimaan oikeudessa, koska
a) Lumia 810 tuli markkinoille niin pian iPhonen jälkeen, ettei kyseessä voi olla kopiointi (varsinkaan Nokian hitaus huomioon ottaen)
b) iPhone 5 ei ole designiltaan niin uniikki, että sen pohjalta voisi lähteä tätä laitetta haastamaan
c) laitteissa on niin paljon eroja niin käyttöliittymän kuin muotoilunkin osalta (esim. ylä- ja alareuna, näppäimet, takakansi, kyljen näppäimet jne.), ettei laitetta voi käytännössä erehtyä luulemaan iPhoneksi

Onhan tuo 810 ihan tyylikäs ja ainakin huomattavasti tyylikkäämpi kuin 822, mutta tykkään silti enemmän alkuperäisestä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
bullshitMOKIA!!@ (vahvistamaton)

10

Puhukaa vaan paskaa (ja puolustelkaa Nokiaa),mutta kyllä tästä löytyy selviä kohtia joita on jo iPhone 4s mallissa!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
voielämä (vahvistamaton)

12

Älkää nyt iMiehet jaksako vinkua siitä, että mikä näyttää iPhonelta ja mikä ei...sitä ******** kosketusnäyttöpuhelinta ei vaan voi kovinkaan monella eri tavalla tehdä. Käyttäkää aivojanne älkääkä iAivojanne. Jos kopioinnista puhutaan, Applen ensimmäinen iLuurihan on suora kopio Samsungin puhelimesta(oisko ollut joku F900 tjsp) eikä muotoilu ole juurikaan muuttunut ajan saatossa.

Vastaa
jjokkee
jjokkee

13

Kyllä Nokialta puskee koko ajan uutta mallia ulos...Itse olen jäänyt kaipaamaan kumminkin sitä Lumiaa jossa kameran pikselit olisi lyöty korkeammalle kuin se "perus" 8Mpix. Sillä mitä nyt olen kuunnellut ja keskustellut puhelimista niistä vähemmän tietävien kanssa kylmä fakta on että kaksi asiaa myy SPEKSIT ja KOSKA KAVERILLAKIN ON. Kameraa vertaillessa ihmiset jotka eivät tiedä kovinkaan paljon saattavat katsoa, että ompas Lumia 920 huono kamera vain 8,7Mpix kun taas sitten vaikkapa Sonyn Xperia S:ssä missä on 12Mpix kamera niin he pitävät sitä parempana kuin esim. Lumian tai iPhonen kameraa, vaikka totuus voi olla toinen.

Sitten tämä toinen myyvä asia eli "kaverillakin on" liittyy vahvasti erääseen tuolla Pohjois-Amerikassa päämaajaansa pitävään hedelmäfirmaan.

No niin mutta takaisin asiaan eli kyllä näyttää hyvältä varsinkin tuo L810 ehkä kaukaisesti saattaa muistuttaa edellämainitun hedelmäfirman laitetta, mutta tuskin asiaa tullaan oikeudessa saakka puimaan. Toivotaan että saadaan myös nämä mallit tänne vanhalle mantereelle. Itsellä menee kyllä L920 ostoon tuli tai ei.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

15

Huvittavaa lukea kuinka porukka luulee Applen haastavan Nokian oikeuteen ylipäätänsä missään patentteihin liittyvässä asiassa. Jopa Applella on käytännön kokemusta, mitä tapahtuu jos haastaa Nokian oikeuteen tällä saralla: Yhtiö tienaa patenteilla puolisen miljardia dollaria per kvartaali. Luultavasti suurin osa näistä tienesteistä tulee Applelta.

Vastaa
Robustus
Robustus

17

@16
Taisinpa tosiaan sotkea nuo puhelimet keskenään, mutta ei tuo 810 silti vedä vertoja 920:n muotoilulle. 822 kelpaa ainoastaan pahimpien kilpailijoiden käsiin todisteeksi, että tällaista paskaa se Nokia nykyään myy. Noin muutoin minä en kyllä ymmärrä yhtään tätä Nokian taktiikkaa: annetaan muille operaattoreille surkeita ö-luokan vehkeitä ja vain AT&T:lle sitä aitoa ja oikeaa. Eikä kellekään Lumiaa + täyttä PureView'ta.

Apua! Eikö siellä Keilaniemessä ole ketään, joka lukee näitä palstoja? Engadgetiä, GSMAreenaa, Daily Mobilea, Vergeä... (Gizmodolla ei ole niin väliä) Apua! Haloo!

Vastaa
Sefriol
Sefriol

18

822 muotoilu muistuttaa 610:sta, joka on mielestäni ihan hieno puhelin. Yhden kuvan perusteella on aika vaikeaa sanoa kuinka tyylikäs joku puhelin on, koska Live-vaikutelma voi olla aivan erilainen.

Esim. SGS3 näyttää hienommalta luonnossa kuin kuvissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.