Nokia Lumia 920 myyntin vain yhdelle operaattorille Yhdysvalloissa

21
Valtteri Ahonen

Nokia Lumia 920 myyntin vain yhdelle operaattorille Yhdysvalloissa
Nokia on solminut toistamiseen yksinoikeussopimuksen Yhdysvaltalaisen AT&T-operaattorin kanssa. Näin ollen odotettu lippulaivamalli Lumia 920 tulee myyntiin vain yhdelle operaattorille yhdellä maailman suurimmista älypuhelinmarkkinoista.

Nokian valitsemaa strategiaa on ehditty jo moittia. Kilpailijat Apple ja Samsung ovat molemmat liikkeellä useamman operaattorin taktiikalla. Yksinoikeuden antaminen yhdelle operaattorille rajoittaa merkittävästi potentiaalista asiakaskantaa. Voi myös kysyä, kuinka paljon kilpailevat operaattorit jaksavat mainostaa halvempaa Lumia 820 -malliakaan, kun heillä ei ole myynnissä kaikkein kirkkainta tähteä.

Hyviäkin puolia Nokian tekemässä sopimuksessa tietysti on. AT&T sijoittaa Lumian markkinointiin merkittävästi enemmän resursseja nyt kun muilla operaattoreilla ei ole samaa laitetta myynnissä. Myös Lumia 900 myytiin (aluksi) vain AT&T:llä, ja sen tulosta pidettiin ehkäpä maltillisena menestyksenä. Jotkut tietysti myös pettyivät ensimmäisen lumiasukupolven suoritukseen. Nyt myyntiin on kuitenkin tulossa innovatiivisempi ja kilpailukykyisempi laite, joten kaikki on mahdollista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 498 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
99 € Elisa
139 € Gigantti
139 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € Telia
499 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Kommentit (21)

Anonyymi käyttäjä
muiccu (vahvistamaton)

1

"Nyt myyntiin on kuitenkin tulossa innovatiivisempi ja kilpailukykyisempi laite, joten kaikki on mahdollista."

Hyvä, laitteen pitää olla "innovatiivinen", kuten nykypäivänä toitotetaan.

Vastaa
teme565
teme565

5

Siis ei voi käsittää, mitä noiden nykyisten Nokia-johtajien päässä liikkuu (kusihan siellä luultavasti virtaa ja paska tekee patojaan) kun tehdään tällaisia hölmöntölväyksiä. Nythän nimenomaan pitäisi luuria saada myyntiin kaikille mahdollisille operaattoreille että saataisiin maksimaalinen potentiaalinen asiakaskunta. Ja mainostamisessa ei kannata luottaa operaattoreihin vaan hoitaa mainostaminen itse, mutta ei. Nokiasta on muutenkin kadonnut se agressiivisuus, mikä sillä joskus oli ja tilalle tullut tämmöinen nössöilymeininki.

Nokialla on takanaan hieno, melkein 150-vuotinen historia ja näin sen vaan joku kanukkinulikka tuhoaa eikä Nokian hallitusta näy kiinnostavan asia mitenkään.

Vastaa
Yanne
Yanne

6

Tosi huono strategia Nokialta. Harva kuluttaja käy vaihtamaan operaattoria Lumia 920:n vuoksi, ja USA:ssa eri operaattoreiden välillä on suuria alueellisia peittoerojakin, joten siitäkin syystä operaattorin vaihtaminen ei ole ihan niin yksinkertainen juttu kuin Suomessa.

Nokia panostaa yhteen (marginaaliseen) käyttöjärjestelmään ja yhteen operaattoriin USA:ssa, ei tuolla strategialla yksinkertaisesti VOI saavuttaa kovin suurta menestystä. Vai mitä Nokia oikein luulee?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ettänäintaas!! @ (vahvistamaton)

7

Nokia on solminut toistamiseen yksinoikeussopimuksen Yhdysvaltalaisen AT&T-operaattorin kanssa. Näin ollen odotettu lippulaivamalli Lumia 920 tulee myyntiin vain yhdelle operaattorille yhdellä maailman suurimmista älypuhelinmarkkinoista.

Nokian valitsemaa strategiaa on ehditty jo moittia. Kilpailijat Apple ja Samsung ovat molemmat liikkeellä useamman operaattorin taktiikalla. Yksinoikeuden antaminen yhdelle operaattorille rajoittaa merkittävästi potentiaalista asiakaskantaa. Voi myös kysyä, kuinka paljon kilpailevat operaattorit jaksavat mainostaa halvempaa Lumia 820 -malliakaan, kun heillä ei ole myynnissä kaikkein kirkkainta tähteä.

Eflop taitaa olla myöskin näiden suunnitelmien takana!!. ;(
Ei näin Nokia ainakaan tule myymään tulevia,uusia Lumia-malleja!!.Kilpailijat (Samsung ainakin) menevät tätä menoa vauhdilla vasemmalta ja oikealta Nokian ohi,vieden myöskin WP8-markkinaosuuksia Nokialta!!.

Vastaa
Robustus
Robustus

8

Kyllä on järjetön lähestymistapa Elopilla. Jos Suomessa 920:n hankkiminen edellyttää operaattorin vaihtamista esimerkiksi Saunalahdelta Soneralle, niin jää moni puhelin ostamatta. Tämä menee edelleen siihen salaliittoteoriaan, että Elop tekee kaikkensa Nokian epäonnistumiseksi.

Seuraava vaihe on se, että itse laitteesta löytyy jokin ällistyttävä virhe, joka blokkaa myynnin lopullisesti: esimerkiksi kartat eivät toimi, kuviin tulee violetti flare jos kuvaa vastavaloon, laite naarmuuntuu erittäin helposti tai jotain vastaavaa. Ai niin, nuohan eivät ole varsinaisia virheitä, vai mitä. ;o)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
puh.joht. (vahvistamaton)

9

Nyt jätkät perkele.. Mistä te tiedätte minkälaisia diilejä operaattorit solmivat valmistajien kanssa mainonnasta puhumattakaan? Joutavaa louskutusta. Uskon, että kyseessä on varmasti harkittu teko.

Vastaa
jaskat52
jaskat52

10

Alku se on tämäkin, että pääsi suurimman operaattorin jakeluun, kun vuosia yritti myydä ohi operaattorien huonolla menestyksellä. Operaattorit eivät tämän vuoksi Nokiaa varmaan kauheasti rakastaneet ja vaikeuksia on ollut saada operaattorit innostumaan hyvistäkin kapuloista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ernesti%&//(/ (vahvistamaton)

11

Nokia tekee tahallaan siis huonoja päätöksiä? Ou nou! Kommentoijat voisi mennä peilin eteen ja miettiä, kukahan se oikeasti on tyhmä!

Vastaa
squi
squi

12

Kuten Nokia on viime vuosina Yhdysvalloissa havainnut, puhelinten myyminen ohi operaattoreiden ei yksinkertaisesti kannata, ainakaan niillä markkinoilla. Kuten @9 huomautti, Nokialla on todennäköisesti harkitt tätä päätöstä "jonkin verran" ja taustalla saattaa olla esimerkiksi aika merkittäviä mainospanostuksia, joita AT&T tulee tekemään. Toiseksi, jos operaattorilla on edes hieman oma lehmä ojassa ja mahdollisuus "myyntiin yksinoikeudella", se saattaa rohkaista myymälöiden henkilökuntaa panostamaan laitteiden myyntiin eri tavalla kuin jos kyseessä olisi mikä tahansa kaikkien saatavilla oleva malli. Nimenomaan tuo myymälähenkilökunnan haluttomuus myydä Lumioita on ainakin Nokian mukaan ollut suuri myynnin este Amerikoissa.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

15

Ihan nyt oikeasti. Jos tämä sopimus auttaa Nokiaa saamaan Lumia 920:n vaikka vain muutamalle prosentille AT&T:n asiakkaista (103 miljoonaa), on Lumia 920 kohtalainen menestys aiempaan nähden.

Vastaa
Nseries
Nseries

17

Ottakaapa selvää miksi näin toimitaan! Windows Phone 8 -käyttis on uusi tuote josta ihmiset eivät vielä tiedä juuri mitään, tämän vuoksi se ei saa ihmisiä kiinnostumaan jos ne vain lojuvat markettien hyllyillä.

Tästä johtuen on pakko käyttää jotain muuta taktiikkaa ja se on nimen omaan se, että "pakotetaan" operaattorit mainostamaan puhelinta, näyttävästi esille ja vieläpä esittelemään sitä kauppaan astuville asiakkaille.

Kun käyttöjärjestelmä alkaa pikku hiljaa leviään voidaan se vapauttaa kaikkialle ilman suurempia rajoituksia.

Samsungia ja Applea ostetaan vaikka ne olisivat kuinka huonoja (etenkin Apple). Tämä johtuu siitä, että siihen uskotaa kuin jumalaan, hieman kuin ennen vanhaan Nokiaan. Tämä kestää aikansa kunnes ihmiset huomaavat, että onhan niitä parempiakin vaihtoehtoaja olemassa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nseries2 @ (vahvistamaton)

18

...Siis parempia vaihtoehtoja,kuin Nokia/Windows Phone!.Totta.

Vastaa
Yanne
Yanne

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti puh.joht.:

Nyt jätkät perkele.. Mistä te tiedätte minkälaisia diilejä operaattorit solmivat valmistajien kanssa mainonnasta puhumattakaan? Joutavaa louskutusta. Uskon, että kyseessä on varmasti harkittu teko.


Aivan sama vaikka AT&T olisi myynyt/lahjoittanut sielunsa Nokialle, se ei paljon auta kun muut operaattorit joutuvat myymään ei-oota. USA:ssa vain harva kuluttaja käy vaihtamaan operaattoria yhden puhelimen vuoksi, ja jos niin tekisivätkin, niin se puhelin ei todellakaan olisi Nokian Lumia vaan ehkä korkeintaan joku iPhone.

Täysin mahdotonta ymmärtää Nokian ajatuksenjuoksua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.