Kasvu ei kuitenkaan jakautunut tasaisesti kaikille puhelinvalmistajille, vaan eniten myyntiä kasvatti älypuhelinten osalta Samsung, jonka myynti nousi vuodessa 350 prosenttia. Toinen suuri nousija oli HTC, joka kasvatti myyntilukujaan noin 230 prosenttia.
Älypuhelinten myyntien osalta ykkönen oli Nokia, jonka myyntimäärät kasvoivat 12,6 prosenttia. Nokian markkinaosuus laski kuitenkin samalla 38,8 prosentista 24,3 prosenttiin, ja laskun seurauksena Samsung kiri Nokian ohitse Länsi-Euroopan puhelinmyynneissä.
Toinen markkinaosuuksiaan menettänyt yritys oli Research In Motion, jonka osuus älypuhelinmarkkinoilla pienentyi vuodessa viisi prosenttiyksikköä. RIM:in ongelmien seurauksena Apple hyppäsi älypuhelinmarkkinoiden toiselle sijalle, ja iPhonejen hyvät myyntiluvut toivat yritykselle 18,7 prosentin osuuden älypuhelinmarkkinoista.
Alla IDC:n julkaisema taulukko
Kommentit (5)
Kylläpä ne Samsungin puhelimet nykyjää iha hyviä on, mutta ei se SGS lähellekkään täydellinen softansa puolesta ole. Sanoisin, että TouchWiz on aika surkee esim. Senseen verrattuna. Tai ainakin omien kokemusten perusteella, jotka perustuu lähinnä yhteen SGS:ään ja johonki Samsungin halvemman pään Android puhelimeen ja pariin HTC:n malliin.
Eihän Nokialta löydy "TODELLISIA" älypuhelimia vielä markkinoilta ja silti se muka toimitti eniten -2010 -ja 2011 aikana!!.Symbian3 on vasta älypuhelin käyttöjärjestelmä!.
Vähän toi Nokian osuus tipahtanut. Mutta Sampalle hyvä homma.
@ uutinen
>Research In Motion, jonka osuus älypuhelinmarkkinoilla
>pienentyi vuodessa viisi prosenttia.
Uutisen taulukon mukaan pieneni moninkertaisesti, eli yli 25 prosenttia.
Kiitos, korjattu.