DNA:n sulkee loput 3G-verkostaan tammikuun aikana

2
Janne Yli-Korhonen

DNA:n sulkee loput 3G-verkostaan tammikuun aikana
DNA julkaisi kesällä aikataulun, jolla operaattori sulkee 3G-verkkonsa Suomessa. Aiemmin julkaistu aikataulu on myös pitänyt, sillä luvatun mukaisesti loput 3G-verkosta suljetaan tammikuun aikana. Operaattoreista Elisa on jo sulkenut kokonaan omansa, kun taas Telia vasta aloittelee sulkemista.

DNA on antanut tarkat ajankohdat, jolloin loput vanhan verkon osat ajetaan alas. DNA kertoo, että Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Satakunnassa 3G-verkko suljetaan 9.1. aamuyöllä. Pääkaupunkiseudulla, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla verkko suljetaan torstaina 25.1. aamuyöllä.

"Tammikuun jälkeen DNA:n oma 3G-verkko on käytännössä kokonaan sammutettu. Mikäli kaikki sujuu odotetusti, siirrämme muutaman viikon kuluttua 3G:n sulkemisesta vapautuvat taajuudet 4G-tekniikan käyttöön, mikä parantaa 4G-verkon käyttökokemusta. Koska 3G-verkon käyttöaste on tänä päivänä erittäin pieni, näyttäytynee toimenpide asiakkaillemme pääasiassa myönteisessä valossa. Itä- ja Pohjois-Suomessa, eli Suomen Yhteisverkon alueilla, 3G-verkko suljetaan myöhemmin kuluvan vuoden aikana", kertoo DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari.



Itä- ja Pohjois-Suomen alueilla DNA:n käyttämät mobiiliverkot suunnittelee, toteuttaa ja ylläpitää Suomen Yhteisverkko, joka on DNA:n ja Telian vuonna 2014 perustama yhteinen verkkoyhtiö. Yhteisverkon 3G-verkon sulkeminen Itä- ja Pohjois-Suomessa tapahtuu vuoden 2024 aikana.




Tarkan aikataulun Suomen Yhteisverkon verkon sulkemista näet täältä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 12T – hinta laskenut -39%

Xiaomi 12T
394 € Proshop
394 € CDON
438 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 648 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Realme C30 – hinta laskenut -31%

Realme C30
99 € CDON
149 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentit (2)

volkkari1
volkkari1

1

Todella huono päätös. Nyt jäljelle jäi senioripuhelimeen 2g ja voitte arvata miten toimii. Juuri niin, puhelut pätkäisee poikki vähän väliä. Vuosi sitten ostettu senioripuhelin on pelkkää elektroniikkaromua ja ei muuta kuin kauppaan. 169€ uusi. Ja ei ole helppoa opettaa 83 vee mummolle sen käyttöä. Ja kuluttaja maksaa. Panee vihaksi nämä jonninjoutavat "uudistukset".
Miksi 2g:tä ei voinut poistaa? Olishan sitä kaistaleveyttä saanut sieltä kun kerran tarvitaan.

Vastaa
ramiselin
ramiselin

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti volkkari1:

Todella huono päätös. Nyt jäljelle jäi senioripuhelimeen 2g ja voitte arvata miten toimii. Juuri niin, puhelut pätkäisee poikki vähän väliä. Vuosi sitten ostettu senioripuhelin on pelkkää elektroniikkaromua ja ei muuta kuin kauppaan. 169€ uusi.

Todella huono päätös ostaa 3G-puhelin vuosi sitten. Kauppa olisi tietenkin voinut varoittaa, mutta halusi tietenkin päästä romusta eroon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.