Microsoftin johtaja: Kännykkäbisneksen alasajon olisi voinut hoitaa paremmin

Petteri Pyyny

Microsoftin toimitusjohtaja myöntää: Nokialta ostetun kännykkäbisneksen tappaminen on virhe
Microsoftin nykyisen toimitusjohtajan Satya Nadellan yksi isoimmista päätöksistä toimitusjohtajakautensa alkuvaiheessa oli lakkauttaa Nokialta ostettu kännykkäliiketoiminta.

Nadellan edeltäjä Steve Ballmer osti Nokian kännykkäbisneksen Microsoftille vuonna 2013. Vain neljä vuotta myöhemmin, vuonna 2017, Microsoft päätti lopettaa Windows Phonen kehityksen ja kertoi asiakkailleen, että on aika siirtyä muihin käyttöjärjestelmiin.

Business Insiderin haastattelussa Nadella kuitenkin katsoo, että mobiililiiketoiminta tuli ajettua turhan hätäisesti alas.



Nadellan mukaan, jälkiviisaasti pohtien, mobiililiiketoiminnalle olisi saattanut löytyä mahdollisuuksia jossain tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden välimaastossa.

Tokihan Windows Mobile ja sitä seurannut Windows Phone olivat hävinneet kisan markkinaosuuksista jo tuossa vaiheessa. Mutta sittemmin Microsoft on pariinkin kertaan kokeillut siipiään myös kännykkävalmistajana, sen Surface Duo -laitteiden muodossa.

Mutta vaikka mobiilissa voikin riittää jossiteltavaa, on Microsoft Nadellan toimitusjohtajakauden aikana onnistunut huikeassa kasvussa. Nadellan aloittaessa yhtiön pomona, oli Microsoftin markkina-arvo noin 300 miljardia dollaria. Nyttemmin Microsoftin markkina-arvo on kivunnut noin 2,5 biljoonaan dollariin - eli karkeasti arvioiden yhtiön arvo on kahdeksankertaistunut viimeisen vajaan 10 vuoden aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € Proshop
406 € CDON
438 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Asus ROG Phone 6 – hinta laskenut -30%

Asus ROG Phone 6
764 € RDE.FI
1089 € Gigantti
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1089 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.