Microsoftin johtaja: Kännykkäbisneksen alasajon olisi voinut hoitaa paremmin

Petteri Pyyny

Microsoftin toimitusjohtaja myöntää: Nokialta ostetun kännykkäbisneksen tappaminen on virhe
Microsoftin nykyisen toimitusjohtajan Satya Nadellan yksi isoimmista päätöksistä toimitusjohtajakautensa alkuvaiheessa oli lakkauttaa Nokialta ostettu kännykkäliiketoiminta.

Nadellan edeltäjä Steve Ballmer osti Nokian kännykkäbisneksen Microsoftille vuonna 2013. Vain neljä vuotta myöhemmin, vuonna 2017, Microsoft päätti lopettaa Windows Phonen kehityksen ja kertoi asiakkailleen, että on aika siirtyä muihin käyttöjärjestelmiin.

Business Insiderin haastattelussa Nadella kuitenkin katsoo, että mobiililiiketoiminta tuli ajettua turhan hätäisesti alas.Nadellan mukaan, jälkiviisaasti pohtien, mobiililiiketoiminnalle olisi saattanut löytyä mahdollisuuksia jossain tietokoneiden, tablettien ja kännyköiden välimaastossa.

Tokihan Windows Mobile ja sitä seurannut Windows Phone olivat hävinneet kisan markkinaosuuksista jo tuossa vaiheessa. Mutta sittemmin Microsoft on pariinkin kertaan kokeillut siipiään myös kännykkävalmistajana, sen Surface Duo -laitteiden muodossa.

Mutta vaikka mobiilissa voikin riittää jossiteltavaa, on Microsoft Nadellan toimitusjohtajakauden aikana onnistunut huikeassa kasvussa. Nadellan aloittaessa yhtiön pomona, oli Microsoftin markkina-arvo noin 300 miljardia dollaria. Nyttemmin Microsoftin markkina-arvo on kivunnut noin 2,5 biljoonaan dollariin - eli karkeasti arvioiden yhtiön arvo on kahdeksankertaistunut viimeisen vajaan 10 vuoden aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -48%

Oppo Reno 8 5G
450 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 860 €

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
453 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 500 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € DNA
559 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.