Android-puhelin ilmoittaa pian, mikäli tuntematon Apple AirTag havaitaan kulkemassa kanssasi

1
Janne Yli-Korhonen

Android-puhelin ilmoittaa pian, mikäli tuntematon Apple AirTag havaitaan kulkemassa kanssasi
Apple julkisti vuoden 2021 keväällä pienen AirTag-paikantimen, jonka voi kiinniittää vaikkapa avaimiin tai reppuun, jonka jälkeen iPhonella voi helposti seurata sen sijaintia.

Tällaisella seurantalätkällä on kuitenkin huonona puolena luvaton seuranta, sillä pahantekijä voi sujauttaa seurantalätkän vaikkapa käsilaukkuun tai kiinnittää sellaisen autoon. Apple on luonut iPhone-puhelimiin ratkaisun, joka ilmoittaa, mikäli tällainen tuntematon laite roikkuu mukanasi.

Nyt vastaava ratkaisu tulee myös Androidiin Googlen ja Applen yhteistyön myötä. Ominaisuuden tulemisesta huhuttiin jo vuosi sitten ja aiemmin tänä vuonna Google virallisesti kertoi ominaisuuden saapumisesta.Nyt Google kertoo blogissaan, että ominaisuus saapuu kaikille vähintään Android 6 -käyttöjärjestelmää käyttäville tämän kuun aikana.Tuntemattomien jäljittimien tunnistus Androidilla tukee aluksi Applen AirTageja, mutta Google työskentelee myös muiden valmistajien kanssa laajentaakseen tukea muihin jäljittimiin.

Ominaisuus kuuluu osaksi Google Play Palvelut -sovellusta, joka on käytössä kaikissa Android-puhelimissa, joissa on Googlen palvelut käytössä. Tämän myötä tuntemattomien jäljittimien tunnistus tulee Android-puhelimiin automaattisesti.

Google kertoo, että Tuntematon jäljitin -ilmoitukset ovat oletuksena päällä. Sen voi kuitenkin laittaa pois päältä asetuksista kohdasta Turvallisuus ja hätätilanteet tai vanhemmissa Android-versioissa kohdasta Google > Omaturva.

Google kertoo, että Tuntematon jäljitin ‑ilmoitus lähetetään, kun toisen henkilön jäljitin on erotettu hänestä ja se havaitaan kulkemassa kanssasi ja omistajan Bluetooth-kantaman ulkopuolella. Ilmoituksessa kerrotaan jäljittimestä ja siitä, miten löydät sen ja mitä voit tehdä seuraavaksi.

Skannauksen voi tehdä myös manuaalisesti Turvallisuus ja hätätilanteet -kohdasta, josta valitaan Skannaa nyt.Ilmoituksesta voit nähdä, missä jäljitin on havaittu liikkuvan kanssasi ja toistaa ääni sen löytämiseksi.

Kun olet paikantanut jäljittimen siitä voi ottaa tiedot ylös viemällä puhelimen takaosa lähelle laitetta. Tämän jälkeen AirTagin voi tarvittaessa poistaa käytöstä Applen ohjeiden mukaisesti.

Lisätietoa tuntemattomien jäljittimien etsimisestä saa täältä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.