Supersuosittu Google Kuvat muuttuu - käyttöliittymään ensimmäiset isot uudistukset aikoihin

1
Petteri Pyyny

Supersuosittu Google Kuvat muuttuu - käyttöliittymään ensimmäiset isot uudistukset aikoihin
Google Kuvat (eli Google Photos) on yksi maailman suosituimmista sovelluksista - pelkästään Androidille se on asennettu jo yli miljardiin laitteeseen. Suosio on kenties tehnyt sen, että Google on ollut hyvin varovainen sovelluksen käyttöliittymän muutosten suhteen.

Jos tarkkoja ollaan, käyttöliittymä on pysynyt käytännössä samana jo vuosien ajan. Tähän on nyt kuitenkin tulossa merkittävä muutos, kun tuttu ja turvallinen "hampurilaismenu" vasemmasta yläkulmasta katoaa.

Hampurilaismenun taakse aiemmin piilotetut ominaisuudet tuodaan sovelluksen alareunaan, johon ilmestyy nykyisten kolmen painikkeen lisäksi joukko uusia - ja osa nykyisistä tullaan korvaamaan uusilla. Muutos siis noudattelee hiljattaista Google Mapsin uudistusta, jossa siinäkin Google heivasi vanhan yläreunan hampurilaisvalikon ja korvasi sen alareunan nappirivistöllä.

Näkyvin mullistus on kuitenkin se, että yläreunan hakupalkki piilotetaan ja siirretään uuden, alareunassa sijaitsevan Haku-painikkeen taakse.



Valikoiden siirtäminen sovelluksen alareunaan noudattelee nykyistä käyttöliittymäsuunnittelua, jossa eniten käytetyt toiminnot pyritään siirtämään niin, että niihin yltää helpommin yhdellä kädellä kännykkää käytettäessä.

Uusitun version jakelu on jo alkanut, mutta hyvin tipottain - ainoastaan osa käyttäjistä on saanut uusitun sovelluksen käyttöönsä. Uudistus vaikuttaa olevan kytköksissä Googlen palvelinpäähän, joten uusimman version lataaminenkaan, edes APK-tiedostona muualta kuin Google Play-kaupasta, ei auta, jos uutta versiota ei juuri sinulle ole vielä tarjolla. Aiheesta uutisoi mm. Android Police.

Jos Google Kuvat ei ole entuudestaan tuttu, suosittelemme tutustumaan siihen ohjeidemme avulla:

Näin vapautat valtavan määrän tilaa puhelimeltasi Google Kuvat -sovelluksen avulla


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -23%

Motorola Edge 30 Neo
199 € Proshop
217 € RDE.FI
260 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Kommentit (1)

Dylo
Dylo

1

Google Photos palvelu omaa edelleen 9gigan tiedostorajoituksen, eli nykypuhelimilla, et tuonne siirtele parhaalla laadulla luotuja videotiedostoja, ellei ne kestä paria minuuttia pidempään.

Jos kuitenkin haluat tuota palvelua käyttää, suosittelen Opencamera sovellusta, joka osaa pilkkoa videoinnin noin 9 gigan tiedostoihin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.