Käytätkö edelleen Lumiaa? Nyt tuli hyvä syy siirtyä iPhoneen tai Androidiin

3
Manu Pitkänen

Käytätkö edelleen Lumiaa? Nyt tuli hyvä syy siirtyä iPhoneen tai Androidiin
Microsoftin Windows Phone -mobiilialustan taival oli alusta lähtien tuskaista, eikä myyntiä saatu kasvatettua järkevälle tasolle edes valtavien ponnisteluiden jälkeenkään. Sovelluksia ei alustalle ei julkaistu kovinkaan aktiivisesti ja nyt viimeisetkin tukijat ovat hylkäämässä laivan.

Esimerkiksi WhatsApp aikoo lopettaa Windows Phone -alustan tukemisen tämän vuoden lopulla. Tämä pitää sisällään Windows Phone 8.1:n ja Windows 10 Mobilen – jo aiemmin lopetettiin Windows Phone 8.0:n tuki. Joulukuun 31. päivän jälkeen WhatsApp muuttuu toimimattomaksi kaikilla Windows Phone- ja Windows 10 Mobile -puhelimilla. Jos WhatsAppia haluaa käyttää viestittelyyn, tulee hankkia jokin uudempi puhelin – käytännössä joko Android tai iPhone.

Vuoden 2020 alussa tuki päättyy myös vanhemmilta iOS- ja Android-laitteilta. Helmikuun alun jälkeen pikaviestipalvelu ei toimi enää Android v2.3.7:tä tai iOS 7:ää käyttävillä laitteilla (tai näitä vanhempia alustaversioita käyttävillä laitteilla).

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
685 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

vivo X80 Pro – hinta laskenut -36%

vivo X80 Pro
1718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 2674 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -31%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
95 € Multitronic
96 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -30%

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rane1958:

Ei ole mikään "hyvä syy" vaihtaa Lumiaani, koska en ole ikinä käyttänyt WhatsAppia....


Joulukuussa loppuu Windows 10 mobilen tuki laajemminkin, eli nippu muitakin syitä luopua laitteen arkikäytöstä. Laite ei sillä kellon lyömällä aivan tiiliskiveksi muutu, mutta silloin tai siirtymä ajan puitteissa taustapalvelut käyvät vähiin/loppuvat kokonaan, jonka serauksena käyttömahdollisuudet rajoittuu entisestään.

Sen seurauksena vaihdon sujuvuus vaikeutuu, eli kannattaa olla ajoissa liikkeella tai varautua kasvaviin hankaluuksiin.

Toki moni asia on jo nykyisellään loppunut ja vaikka varaituksia on ollut, niin ovat tulleet joillekkin "yllärinä" mistä seurannut ylimääräistä haastetta kun nopeasti ilman valmistelua on pitänyt laite vaihtaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.