Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin

3
Manu Pitkänen

Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin
Suoratoistomusiikissa on käynnistymässä uusi aikakausi Spotifyn uusien avausten ja Applen tuoreen yrityskaupan perusteella. Musiikkipalveluiden tarjoajat yrittävät luoda palvelun ja artistin välille suoran yhteyden, mikä tarkoittaa käytännössä ylimääräisten välikäsien leikkaamista. Levy-yhtiöt ovat ajautuneet välikäden rooliin.

Music Business Worldwide -julkaisun mukaan Apple on ostanut lontoolaisen Platoon-kasvuyrityksen, jonka tarkoituksena on tarjota artisteille kaikki tarvittavat välineet ja analytiikka, jotta artistit voivat toimi mahdollisimman itsenäisesti musiikin tekemisestä julkaisuun saakka.

Artistien lisäksi Platoon tuottaa palveluita muun muassa kirjoittajille.

Platoonin perustanut Denzyl Feigelson teki pitkän uran Applen iTunes-liiketoiminnan parissa ja on yhtiöstä lähdön jälkeenkin toiminut neuvonantajana. Feigelsonille levy-yhtiöistä eroon pääseminen on tuttu juttu, sillä hän on perustanut aiemmin AWAL-jakeluyrityksen (Artists Without A Label).Syksyllä Spotify mahdollisti artisteille musiikin lataamiseen ilmaiseksi palveluun.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
783 € CDON
1170 € Dustin Home
1179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1160 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentit (3)

Hate029
Hate029

1

Ensi alkuun kuulostaa hyvältä koska (ilkeät) levy-yhtiöt jäävät pois välistä. Epäilyttää kuitenkin miten käy artistien kun isot yritykset tekevät heidän kanssaan sopimukset suoraan. Artistin asema ei pitemmän päälle ole kovin turvattu isojen yritysten kanssa. Paitsi tietysti suurimpien artistien. Pienemmät joutuvat tyytymään siihen mitä saavat.

Johtaako tämä sitten siihen, että nähdään yhä enemmän yksinoikeuksia tiettyihin artisteihin? Eli onko lopputulema sitten kenen etu? Lyhyellä aikavälillä artistit varmaankin hyötyvät välikäsien katoamisesta. Mutta miten käy pienen asiakkaan?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti karmakameli:

Applehan voisi vaikka perustaa oman levy-yhtiön, nimeltään Apple. Eikun ei voikaan...

:-) Aina voi ostaa, mutta ehkä tässä tapauksessa myyjä ei ole niin helposti rahalla ostettavissa. Mikä noiden välinen tilanne nykyään on, jotain ne taisi sopia musiikkiin liittyen, kun Apple (isompi) siirty musiikki businekseen.

Uutiseta jäi käsitys että levy-yhtiöksi lehy-yhtiön paikalle, mutta tässä ei kai sitten tarjota niitä levy-yhtiön palveluita, eli vähän sellainen artisti maksaa systeemi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.