Nokia löi Yhdysvalloissa läpi? 5G-verkko laajenee vauhdilla

Manu Pitkänen

Nokia löi Yhdysvalloissa läpi? 5G-verkko laajenee vauhdilla
Yhdysvaltojen suurimpiin teleoperaattoreihin lukeutuva AT&T ilmoitti tällä viikolla laajentavansa 5G-verkkonsa kattavuutta viiteen uuteen kaupunkiin. Lisäksi operaattori kertoi rakentavana verkkonsa Ericssonin, Samsungin ja Nokian laitteistojen avulla. Aiemmin T-Mobile kertoi rakentavansa 5G-verkkonsa Nokian tukiasemilla.

Nokia on muutoinkin onnistunut lyömään läpi Yhdysvaltojen matkapuhelinverkkomarkkinoilla, sillä T-Mobilen omistukseen kuuluva Sprint demosi Los Angelesin MWC-messuilla Nokian kanssa kehitettyä massiivista MIMO-verkkoteknologiaa. Sprint ja Verizon ovat myös nimenneet Nokian yhdeksi 5G-verkkonsa tukiasematoimittajaksi.

Nokian kilpailueduksi voidaan lukea eurooppalainen osaaminen, sillä nykyisessä ilmapiirissä yhdysvaltalaisilla operaattoreilla on syynsä jättää tilaamatta tukiasemat kiinalaisilta toimittajilta (esim Huawei ja ZTE).

Yhdysvalloissa 5G-verkon rakentaminen etenee nopealla tahdilla. AT&T ilmoitti aiemmin rakentavansa 5G-verkon tänä vuonna Atlantaan, Charlotteen, Dallasiin, Indianapolikseen, Oklahoma Cityyn, Raleigh'in ja Wacoon. Nyt julkistetulla listalla näkyvät myös Houston, Jacksonville, Louisville, New Orleans ja San Antonio. Ensi vuoden alussa 5G-verkko laajenee Las Vegasiin, Los Angelesiin, Nashvilleen, Orlandoon, San Diegoon, San Franciscoon ja San Joseen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -48%

Oppo Reno 8 5G
450 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 860 €

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
453 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 500 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € DNA
559 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.