WhatsApp vaihtoon? Älä valitse Telegramia, vaan tämä sovellus

2
Petteri Pyyny

WhatsApp vaihtoon? Älä valitse Telegramia, vaan tämä sovellus
Moni pähkäilee WhatsAppista luopumista - oli syynä sitten hiljattainen ikärajan nosto 16 vuoteen tai fakta, että WhatsAppin omistaa yksitysyyskriisissä painiva Facebook.

Monilla web-sivustoilla suositellaan WhatsAppin tilalle venäläislähtöistä Telegramia, jolla silläkin on ollut omia ongelmia Venäjän kiellettyä Telegramin käytön maassa ja estäen sen IP-osoitteita.

Mutta tietoturva-asiantuntijat kehottavat välttämään Telegramia, johtuen sen salamyhkäisestä salauksesta, jota yhtiö ei ole suostunut avaamaan tietoturva-asiantuntijoiden tutkittavaksi. On siis täysin epäselvää, onko Telegramissa takaportteja vai ei - vaikka yhtiö ei niitä Venäjän tiedusteluviranomaisille olekaan luovuttanut. Hyvä tiivistelmä Telegramin ongelmista tietoturvan näkökulmasta löytyy täältä.Tietoturvayhteisön lemmikki onkin erittäin paljon sekä WhatsAppia että Telegramia muistuttava Signal, joka pohjautuu täysin avoimeen koodiin ja jonka salausalgoritmitkin ovat kaikkien tarkasteltavissa.

Signal on saatavilla sekä Androidille että iOS:lle. Lisäksi Signalista löytyy työpöytäversiot Macille, Windowsille sekä Linuxille.

Ainoa yksityisyyden suojastaan tarkkojen käyttäjien huolenaihe on se, että Signal, kuten monet muutkin pikaviestimet, vaatii puhelinnumeron käyttöä tunnistautumiseen, joten täysin paranoidille käyttäjälle Signal sopinee lähinnä anonyymin prepaid-liittymän kanssa käytettäväksi.

Myös muita foliohattujen arvostamia piirteitä löytyy: Android-version saa ladattua suoraan Signalin sivuilta .apk -tiedostona, jolloin päivitykset eivät tule puhelimelle Googlen Play-kaupan kautta. Myös push ilmoituksissa käytetään omia mekanismeja Googlen tarjoamien kanavien sijaan.

Voit ladata Signalin täältä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -29%

Oppo Find X5 5G
772 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1084 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -27%

Samsung Galaxy S10
284 € CDON
430 € Multitronic
699 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 390 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Xiaomi 11T Pro – hinta laskenut -22%

Xiaomi 11T Pro
349 € DNA
465 € Multitronic
499 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 446 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
akkupeK (vahvistamaton)

1

Foliohatuille suosittelen threema nimistä Sveitsiläisten softaa, maksaa mutta saat pitää tietosi salassa. Ei vaadi tiliä tai sitä puhelin numeroa tai mailia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
naabss (vahvistamaton)

2

Eikös Telegramin krypaus (MTProto 2.0) ole avointa lähdekoodia?
Telegramin sivuilla lukee seuraavanlaisesti:

Source code

For the moment we are focusing on open sourcing the things that allow developers to quickly build something using our API. We have published the code for our Android, iOS, web and desktop apps (Win, OSX and Linux). This code also allows security researchers to fully evaluate our end-to-end encryption implementation.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.