WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen

1
Matti Robinson

WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka osti WhatsAppin itselleen 2014 valtaisalla summalla.

Tarjolla on kuitenkin tusinoittain hyviä viestisovelluksia, joilla voisi olla potentiaalia samankaltaiseen suosioon Facebookin resursseilla. Yksi mielenkiintoisimmista on Signal, joka on erityisen suosittu tietoturvaa suosivien, kuten toimittajien ja poliitikkojen, keskuudessa.

Signalin merkityksestä kertoo myös se, että viime syksynä Facebookin omistamalta WhatsAppilta lähtenyt viestisovelluksen perustaja Brian Acton on sijoittanut Signaliin kymmeniä miljoonia.

Jan Koumin kanssa WhatsAppin perustanut miljardööri Acton on osallistunut 50 miljoonan dollarin aloituspääomalla Signal Foundation -yhdistyksen perustamiseen. Kyseessä on voittoa tavoittelematon 501(c)(3) -yhdistys, jonka tarkoituksena on parantaa Signal-teknologiaa ja vahvistaa viestisovellustiimiä.Tässä vaiheessa Signal Foundationin verkkosivujen kehitys on vielä kesken, joten siellä on tarjolla ainoastaan yhdistyksen virallinen tavoite, joka on, vapaasti suomennettuna, kehittää avoimen lähdekoodin yksityisyysteknologiaa, joka suojaa vapaata ilmaisua ja mahdollistaa turvallisen globaalin viestinnän.

Yhdistyksen perustajana on Actonin lisäksi Signalin taustalla oleva Moxie Marlinspike, joka on kertonut yhdistyksen perustamisesta Signalin virallisessa blogissa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € ComputerSalg
179 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Sony Xperia 5 IV – hinta laskenut -21%

Sony Xperia 5 IV
744 € Dustin Home
937 € CDON
982 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 945 €

Samsung Galaxy S10 – hinta laskenut -14%

Samsung Galaxy S10
299 € Telia
359 € CDON
410 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentit (1)

Mikki65
Mikki65

1

Erittäin hyvä uutinen. Toivottavasti tekee mitä lupaa.

Messenger ja WhatsApp ovat urkkijoita pahimmassa merkityksessä, niiden lataaminen luuriin antaa käytännössä admin-oikeudet puhelimiisi.
En ole ladannut, enkä lataa.

Tämä Signal kyllä saattaa muuttaa suhtaumiseni em palveluihin, täytyypä tsekata!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.