Microsoft vahvisti – Nyt on aika hankkiutua eroon Lumia-puhelimista

22
Manu Pitkänen

Microsoft vahvisti – Nyt on aika hankkiutua eroon Lumia-puhelimista
Microsoft on vahvistanut ettei se aio enää julkaista uusia Windows 10 Mobile -pohjaisia älypuhelimia eikä se aio myöskään julkaista käytössä jo oleville puhelimille uusia ominaisuuspäivityksiä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Microsoftin mobiilialusta hiipuu ja kuolee hiljalleen.

Nykyistä asiakaskuntaa Microsoft ei hylkää täysin, sillä Windows 10 Mobile -laitteiden omistajille on luvassa vielä bugikorjauksia ja tietoturvaan liittyviä päivityksiä. Uusia ohjelmisto-ominaisuuksia on kuitenkin turha enää odottaa. Päivityksiä ylläpidetään lähinnä yritysasiakkaiden tarpeiden palvelemiseksi.

Windows Phonen ja Windows 10 Mobilen kehityksestä vastannut Joe Belfiore kertoo itsekin siirtyneen jo Android-puhelimen käyttäjäksi, mikä on vahva signaali muillekin Windows-älypuhelimien omistajille, että ekosysteemin vaihto kannattaa laittaa aktiiviseen harkintaan.

Belfioren mukaan Microsoft päätyi hylkäämään Windows 10 Mobilen sovelluskehittäjien vähäisen kiinnostuksen takia. Se tarkoitti myös sitä, että kuluttajat eivät olleet kiinnostuneita alustasta, koska sovellukset ja ohjelmien ominaisuudet saapuivat alustalle aina myöhässä tai niitä ei tullut lainkaan. Viime viikolla Microsoft kertoi julkaisevansa Microsoft Edge -nettiselaimen Androidille ja iOS:lle.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
783 € CDON
1170 € Dustin Home
1179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1160 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentit (22)

Anonyymi käyttäjä
Walmob (vahvistamaton)

1

Eihän tuossa otsikossa ole mitään järkeä eikä sisältö tue ajatusta, että Lumioista pitäisi NYT hankkitua eroon. Valitettavasti tällä foorumilla näitä klikkiotsikoita alkaa olemaan jo ihan liikaa.

Kuten jutussa kerrotaan, bugikorjauksia ja tietoturvapäivityksiä on vielä tulossa, ja jos itselle sopivat sovellukset vielä laitteessa pelittävät niin miksi juuri nyt pitäisi siirtyä toisen käyttöjärjestelmän puhelimeen. Tähän ei tietenkään ole mitään syytä toistaiseksi eikä tämä uusi tieto Windows 10 tulevaisuudesta muuta tilannetta.

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

2

Tiesin tämän jo silloin kun nämä tulivat ekaa kertaa kauppoihin että nämä eivät tule pärjäämään markkinoilla ja eivät pärjänneetkään.

Vastaa
perhana
perhana

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Tiesin tämän jo silloin kun nämä tulivat ekaa kertaa kauppoihin että nämä eivät tule pärjäämään markkinoilla ja eivät pärjänneetkään.

Tuskin sinä silloin yhdeksän vuotiaana tuollaisia olet ajatellut.

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Tiesin tämän jo silloin kun nämä tulivat ekaa kertaa kauppoihin että nämä eivät tule pärjäämään markkinoilla ja eivät pärjänneetkään.

Tuskin sinä silloin yhdeksän vuotiaana tuollaisia olet ajatellut.

Silloin 18v "nörttinä" tuli ajateltua pidemmälle ja näemmä osasin hyvin ennustaa tulevaisuutta kun on tullut älykännyköitä ja medioita käytetty ja seurattua koko lapsuuden. Helposti näkee mitkä alustat tulee selviämään rankasta kilpailusta ja mitkä ei. Samaa mieltä olin aikoinaan Maemo, Meego ja Jolla alustoista ja mikä oli totuus? Eivät pärjänneet markkinoilla ja Jollastakaan ei ole kuulunut mitään pitkään aikaan joten eiköhän senkin elämä ole tulossa loppuun.

Kuluttajia kiinnostaa nykyään vain Android, IOS ja peruspuhelimet. Näiden väliin on hankala tulla koska kaikki käyttää näitä eli sovellusvalikoimaa on runsaasti ja kaikki oleellinen sisältyy jo näihin. Kilpailu on valitettavasti erittäin kovaa. Jos alkuperäinen Nokia olisi tuonut samantyyppiset puhdas Android puhelimet myyntiin heti Symbian mallien jälkeen niin alkuperäinen Nokia olisi vielä "elossa" ja kannattava.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

5

Kun eka windows puhelin tuli olin 95% varma, että ei tule elämään pitkään ja miten kävikään. Äpäriruma OS kehnoimalla sovellustarjonnalla.

Vastaa
perhana
perhana

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Kun eka windows puhelin tuli olin 95% varma, että ei tule elämään pitkään ja miten kävikään. Äpäriruma OS kehnoimalla sovellustarjonnalla.

Jaa eikös nuo HTC:n windows mobile puhelimet olleet aikansa suosituimpia älypuhelimia?
Se oli silloin kun applella piti olla joku josta saada inspiraatio älypuhelimen kehittämiselle ;-)

Vastaa
Viltsu17
Viltsu17

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Tiesin tämän jo silloin kun nämä tulivat ekaa kertaa kauppoihin että nämä eivät tule pärjäämään markkinoilla ja eivät pärjänneetkään.

Tuskin sinä silloin yhdeksän vuotiaana tuollaisia olet ajatellut.

Silloin 18v "nörttinä" tuli ajateltua pidemmälle ja näemmä osasin hyvin ennustaa tulevaisuutta kun on tullut älykännyköitä ja medioita käytetty ja seurattua koko lapsuuden. Helposti näkee mitkä alustat tulee selviämään rankasta kilpailusta ja mitkä ei. Samaa mieltä olin aikoinaan Maemo, Meego ja Jolla alustoista ja mikä oli totuus? Eivät pärjänneet markkinoilla ja Jollastakaan ei ole kuulunut mitään pitkään aikaan joten eiköhän senkin elämä ole tulossa loppuun.

Kuluttajia kiinnostaa nykyään vain Android, IOS ja peruspuhelimet. Näiden väliin on hankala tulla koska kaikki käyttää näitä eli sovellusvalikoimaa on runsaasti ja kaikki oleellinen sisältyy jo näihin. Kilpailu on valitettavasti erittäin kovaa. Jos alkuperäinen Nokia olisi tuonut samantyyppiset puhdas Android puhelimet myyntiin heti Symbian mallien jälkeen niin alkuperäinen Nokia olisi vielä "elossa" ja kannattava.

Millähän tavalla Jollasta ei ole kuulunut mitään? Useita päivityksiä, uusi sailfish yhteensopiva puhelin... Jolla elää ja voi hyvin

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Viltsu17:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Tiesin tämän jo silloin kun nämä tulivat ekaa kertaa kauppoihin että nämä eivät tule pärjäämään markkinoilla ja eivät pärjänneetkään.

Tuskin sinä silloin yhdeksän vuotiaana tuollaisia olet ajatellut.

Silloin 18v "nörttinä" tuli ajateltua pidemmälle ja näemmä osasin hyvin ennustaa tulevaisuutta kun on tullut älykännyköitä ja medioita käytetty ja seurattua koko lapsuuden. Helposti näkee mitkä alustat tulee selviämään rankasta kilpailusta ja mitkä ei. Samaa mieltä olin aikoinaan Maemo, Meego ja Jolla alustoista ja mikä oli totuus? Eivät pärjänneet markkinoilla ja Jollastakaan ei ole kuulunut mitään pitkään aikaan joten eiköhän senkin elämä ole tulossa loppuun.

Kuluttajia kiinnostaa nykyään vain Android, IOS ja peruspuhelimet. Näiden väliin on hankala tulla koska kaikki käyttää näitä eli sovellusvalikoimaa on runsaasti ja kaikki oleellinen sisältyy jo näihin. Kilpailu on valitettavasti erittäin kovaa. Jos alkuperäinen Nokia olisi tuonut samantyyppiset puhdas Android puhelimet myyntiin heti Symbian mallien jälkeen niin alkuperäinen Nokia olisi vielä "elossa" ja kannattava.

Millähän tavalla Jollasta ei ole kuulunut mitään? Useita päivityksiä, uusi sailfish yhteensopiva puhelin... Jolla elää ja voi hyvin

Ei ole mediassa hehkutettu toisin kuin esimerkiksi Applen ja Android uutuuksia. Uudet asiakkaat eivät tiedä Jollasta jos siitä ei lue mitään medioissa.

Vastaa
jartar
jartar

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Viltsu17:

Millähän tavalla Jollasta ei ole kuulunut mitään? Useita päivityksiä, uusi sailfish yhteensopiva puhelin... Jolla elää ja voi hyvin


Jolla on täysin kusessa ja odottaa vain armonlaukausta. Se on pahasti velkaantunut.
http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/jolla...ljoonaa-6655188
Lisäksi se ei saa omaa kännyä ulos, vaan pyrkii myymään kalliilla kohtuu harvinaiseen puhelimeen huonosti toimivaa käyttistä, joka on vielä mahdollisimman hankala asennettava. Arvoitukseksi jää, saadaanko vuoden ohjelmistotuen aikana kännyä edes toimivaksi.
http://mobiili.fi/2017/08/25/jolla-esit...ny-xperia-xaan/
Järjettömyyden maksimoi se, että Jolla pitäisi tunkea kännyyn, missä on hyvä ohjelmistotuki ja Oreo päivitys luvattu.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Tiesin tämän jo silloin kun nämä tulivat ekaa kertaa kauppoihin että nämä eivät tule pärjäämään markkinoilla ja eivät pärjänneetkään.


Vaikka suomalaiset halusi uskoa muuta, niin tuo oli kohtuu helposti pääteltävissä. Käyttis tuli markkinoille keskeneräisenä ilman kunnollista päivitettävyyttä ja katastrofin varmistamiseksi yhteensopivuus rikottiin heti alkuvaiheessa. Nokian maine myös varmuuden vuoksi tahrattiin ennen uuteen käyttikseen siirtymistä, että ihmiset osaisi pysyä siitä kaukana.

Vastaa
MJH
MJH

11

Itse siirryin alkuvuodesta takaisin Androidiin, kun vaihdoin Lumia 820:n Honor 8 Liteen. Puhelimessa ja käyttöjärjestelmässä ei ollut mitään vikaa. Vaihdoin, koska puhelin ei saanut päivitystä Windows 10:iinja sovellustarjonta oli huonoa. Melkein kaikista oli ainoastaan jonkus kolmannen osapuolen tekemä sovellus, esim. Youtube.

Vastaa
pentsu
pentsu

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Tiesin tämän jo silloin kun nämä tulivat ekaa kertaa kauppoihin että nämä eivät tule pärjäämään markkinoilla ja eivät pärjänneetkään.

Tuskin sinä silloin yhdeksän vuotiaana tuollaisia olet ajatellut.

Mä olisin veikannut vieläkin nuoremmaksi...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Silloin 18v "nörttinä" tuli ajateltua pidemmälle ja näemmä osasin hyvin ennustaa tulevaisuutta kun on tullut älykännyköitä ja medioita käytetty ja seurattua koko lapsuuden. Helposti näkee mitkä alustat tulee selviämään rankasta kilpailusta ja mitkä ei. Samaa mieltä olin aikoinaan Maemo, Meego ja Jolla alustoista ja mikä oli totuus? Eivät pärjänneet markkinoilla ja Jollastakaan ei ole kuulunut mitään pitkään aikaan joten eiköhän senkin elämä ole tulossa loppuun.

Sä olet siis meedio? Ei vaan vakavasti puhuen. Meegolle ei edes annettu mahdollisuutta vaan se tapettiin tarkoituksella Nokian Windows-strategian vuoksi. En tiedä kultaako aika muistot mutta N9 oli paras puhelin mitä henk.kohtaisesti olen omistanut. Siihen asti kun se oli sovelluksien puolesta toimiva...

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Kun eka windows puhelin tuli olin 95% varma, että ei tule elämään pitkään ja miten kävikään. Äpäriruma OS kehnoimalla sovellustarjonnalla.

Jaa eikös nuo HTC:n windows mobile puhelimet olleet aikansa suosituimpia älypuhelimia?
Se oli silloin kun applella piti olla joku josta saada inspiraatio älypuhelimen kehittämiselle ;-)

Ei pidä paikkaansa.

Vastaa
sorrii
sorrii

14

Meikäläisellä loppuu älypuhelimen käyttö, jos vaihtoehdot ovat vain Google ja Apple. Lumia [1520] pysyy käytössä niin kauan kuin toimii ...
Mun makuuni Windows sopii puhelimeen parhaiten näistä vaihtoehdoista. Sääli.

Siirryn tulevaisuudessa käyttämään persupuhelinta ja (Windows-) miniläppäriä tai tablettia ..

Eikös joku guru jo ennustellutkin, että älypuhelimet häipyvät muutamassa vuodessa!?!

Vastaa
pentsu
pentsu

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sorrii:Eikös joku guru jo ennustellutkin, että älypuhelimet häipyvät muutamassa vuodessa!?!

Jotkut ovat ennustaneet maailmanloppuakin jo moneen kertaan. Varmaan sekin päivä joskus tulee kun vaan jaksaa kovasti ennustella.

Vastaa
rane1958
rane1958

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Walmob:

Eihän tuossa otsikossa ole mitään järkeä eikä sisältö tue ajatusta, että Lumioista pitäisi NYT hankkitua eroon. Valitettavasti tällä foorumilla näitä klikkiotsikoita alkaa olemaan jo ihan liikaa.

Kuten jutussa kerrotaan, bugikorjauksia ja tietoturvapäivityksiä on vielä tulossa, ja jos itselle sopivat sovellukset vielä laitteessa pelittävät niin miksi juuri nyt pitäisi siirtyä toisen käyttöjärjestelmän puhelimeen. Tähän ei tietenkään ole mitään syytä toistaiseksi eikä tämä uusi tieto Windows 10 tulevaisuudesta muuta tilannetta.

Samat sanat, Lumiani toimii mainiosti.

Vastaa
Bq82
Bq82

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sorrii:

Meikäläisellä loppuu älypuhelimen käyttö, jos vaihtoehdot ovat vain Google ja Apple. Lumia [1520] pysyy käytössä niin kauan kuin toimii ...
Mun makuuni Windows sopii puhelimeen parhaiten näistä vaihtoehdoista. Sääli.

Siirryn tulevaisuudessa käyttämään persupuhelinta ja (Windows-) miniläppäriä tai tablettia ..

Eikös joku guru jo ennustellutkin, että älypuhelimet häipyvät muutamassa vuodessa!?!

Onnea yritykseen. Mikäli seuraava looginen askel windows phonesta on peruspuhelin niin se kertoo jo hyvin paljon kuinka raaka yritys WP on ollut. En tiedä sun kokemuksista android tai IOS laitteiden parissa, mutta tiesitkö että esim androidiin saa lisäsovelluksen joka saa sen näyttämään ja tuntumaan windows phonelta? Mitä tulee sovellustarjontaan voit jättää asentamatta kaikkia niitä mitä et winukalla saisi edes saadaksesi sen aidon windows phone kokemuksen ;-)

Windows phonen käyttölogiikka, hämmentävät suunnitteluvalinnat ja sovellusvalikoiman olemattomuus tekivät sille itselleen hallaa kaikkien paitsi sen tietyn vähemmistön kourissa joka nyt vaan ei tykkää muutoksista.

Tositarina: erääseen elektroniikkamyymälään murtauduttiin yöllä tässä muutama vuosi sitten ja puhelinkaapit rikottiin auki. Mukaan vorot ottivat kaikki sampat applet lg:t sonyt.. yhtäkään nokia microsoft puhelinta ei varastettu. Ei edes kalleimpia malleja kun taas halvimmat Sampatkin kelpas. Tuo on sitä rehellistä ja suoraan sanoen häpeällistä optiikkaa firmalle kun edes ilman ei oteta.

Sinänsä se olisi hienoa jos meillä voisi olla enemmän kuin 2 varteenotettavaa vaihtoehtoa, mutta kun tämä oravanpyörä pyörii sovellusten ympärillä. Käyttäjät seuraavat sovelluksia, sovellusten kehittäjät seuraavat käyttäjiä. Uuden käyttöjärjestelmän ekosysteemin pitäisi saada jompaa kumpaa riittävästi että se alkaisi ruokkimaan kasvua ja se vaatii tässä vaiheessa taas niin paljon pätäkkää että isompia firmojankin hirvittää.

Ps. Hienoja mutuheittoja tommoset "eikös joku guru?" Mikä määrittää gurun? No voin sanoa ei ainakaan ole windows phone käyttäjä ;-) ellei teillä sitten ole joku alalohko.. ja etkai tosissasi usko tuommoisia säämiehiä? Kaikkea voi yrittää ennustaa ja tilastollisesti joskus pitää jonkun olla oikeassa... sattumalta

Pps. Android on tämän hetken #1 ja syystänin. Sitä kehitetään jatkuvasti ja se on täysin eri mitä se oli neljä tai edes 2 vuotta sitten. Tänä päivänä halpisluurien ja lippulaivojen ja merkkienkin välillä on vähän variaatiota.. mutta pointtina se että KAIKKI on muokattavissa omanlaiseksi. Enemmän ainakin kuin WP ja eikös se ollut joskus WP:n myyntiargumentti.. että se on oman näköinen?

Vastaa
sorrii
sorrii

19

Lainaus:

En tiedä sun kokemuksista android tai IOS laitteiden parissa, mutta tiesitkö että esim androidiin saa lisäsovelluksen joka saa sen näyttämään ja tuntumaan windows phonelta? Mitä tulee sovellustarjontaan voit jättää asentamatta kaikkia niitä mitä et winukalla saisi edes saadaksesi sen aidon windows phone kokemuksen ;-)

HTC Magig tuli ostettua [halvalla esittelykone] 2010 paikkeilla - juuri kun olin edellisiltana vannonut etten lähde tuohon älyluuritouhuun ;)

Sehän oli kyllä hyvä luuri ja on vieläkin käytössä mökkipuhelimena: Akku kestää 5 päivää. Muuten olen lähinnä halpisluureja vaihdellut vuoden välein, kunnes Joulupukki antoi Lumia 1520'n

Mun ensikokemukseni WP'stä oli että juuri näin! Olen aina inhonnut työpöytäkuvakkeita, enkä niitä käytä pöytäkoneellakaan. WP'n "käynnistysvalikko" on varmaan se tärkein mulle. Sovelluksia en niin hirveesti kaipaa: Hyvä kamera ja huono herätys- ja kalenteri; sähköposti ja nettiselain; Office Lens on varmaan tärkein hyötysovellus sitten muista .... Nämä Lumiassa löytyy ja kamera on hyvä, ellei parempi.

Applea olen vaan jostain oppinut vihaamaan jo 90-luvulla, enkä ole suostunut iKoneisiin koskemaan. Koululla [TTY] on ollut pakko pähkäillä taittoluokan Maceilla ... Enkä pidä jääkiekostakaan!

Tuon ison ja kömpelön Lumian kanssa on oikeesti alkanut välillä mietityttämään, josko puhelin voisi olla vain pikkuinen puhelin. Ja ehkä kamera sekä herätyskello. Mukana kulkee usein Dellin miniläppäri: Venue 11 Pro jossa 4G -yhteys ... MINÄ siis en välttämättä sitä älyluuria tarvitse. On niitä muitakin leikkikaluja johon rahansa hukkaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sorrii:


Applea olen vaan jostain oppinut vihaamaan jo 90-luvulla, enkä ole suostunut iKoneisiin koskemaan. Koululla [TTY] on ollut pakko pähkäillä taittoluokan Maceilla ... Enkä pidä jääkiekostakaan!

Hyvä, että kuitenkin ymmärrät ennakkoluulosi ja niiden lähteen. Applen tuotteet ovat tänä päivänä ihan muuta, niin hyvässä kun pahassakin, kuin silloin 20-30v sitten. 😊

Pisteet kuitenkin vankasta vakaumuksesta, se on nykyään aika harvinaista.

Vastaa
Caliber
Caliber

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sorrii:

Meikäläisellä loppuu älypuhelimen käyttö, jos vaihtoehdot ovat vain Google ja Apple. Lumia [1520] pysyy käytössä niin kauan kuin toimii ...
Mun makuuni Windows sopii puhelimeen parhaiten näistä vaihtoehdoista. Sääli.

Siirryn tulevaisuudessa käyttämään persupuhelinta ja (Windows-) miniläppäriä tai tablettia ..

Eikös joku guru jo ennustellutkin, että älypuhelimet häipyvät muutamassa vuodessa!?!

Jeesuksen tulemistakin on varmaan ennusteltu.. Ainiin ja Samsungin lopettavan älypuhelimen tekemisen.. Jokohan se tulee. Joku edes.

Käytännössä siis Lumialla on pärjännyt/pärjää, jos ei tarvitse älypuhelinta :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.