Kyyti tarjoaa kolme erilaista palvelutasoa, joiden perusteella asiakkaat voivat tasapainoilla kyydistä maksetun hinnan ja matka-ajan välillä. Express-luokassa matka taitetaan lyhintä reittiä pitkin ja muistuttaa näin ollen perinteistä taksia. Flex- ja Smart-tilausluokissa asiakas on valmis joustamaan odotus- ja matka-ajoissa kun kyytiin otetaan myös muistakin asiakkaita – tällöin matkan saa tosin itselleen normaalia edullisemmin.
Flex- ja Smart-tilausluokkia mainostetaan erittäin edullisiksi liikkumistavoiksi, mikä on mahdollista liikenteessä olevien autojen tehokkaan hyödyntämisen ansiosta.
Kyydin varauksesta ei peritä erillisiä varaus- tai ennakkotilausmaksuja. Kyydin hinta ilmoitetaan etukäteen, joten ainakaan hinnan ei pitäisi tuottaa yllätyksiä. Tilattu matka maksetaan sovelluksella, joten kuljettajat eivät käsittele lainkaan rahaa.
Kyyti aloittaa ajot Turussa ja Tampereella kevään aikana. Helsinkiin laajennutaan tämän vuoden lopulla. Tarkoituksena on myös tehdä yhteistyötä VR:n kanssa, jolloin automatkan voi tilata jo junalipun oston yhteydessä.
Kyyti-palveluun tarkoitettu Tuup-sovellus löytyy App Storesta ja Google Playstä.
Kommentit (13)
Artikkelista muistui, kun olin Kamerunissa ja kuljin siellä taksilla. Lähtiessä autossa (vanha keltainen Corolla, suksitelineet katolla!) ei ollut muita, mutta matkalla muutaman sadan metrin välein kuski hidasti, kun joukko ihmisiä seisoi tien laidalla ja vislasi avoimesta ikkunasta heille. Sitten porukka huuteli minne päin ovat pyrkimässä, ja siitä riippuen kuski otti kyytiin tai jatkoi matkaansa. Lopulta takapenkillä oli vähintään neljä aikuista ja etupenkillä kolme, kuskin lisäksi! Käsijarrun päälle oli laitettu tyyny, jotta siinä oli mukavampi istua... Eräällä kerralla oli näiden lisäksi yksi istumassa konepellillä! Mahtaako tuo Flex -kyyti olla tuollaista? ;-)
Ehkä tuolla Kamerunissa oli vieklä joku "Superflex" -vaihtoehto tarjolla. Tietenkin tammikuussa, Oulussa, yön pikkutunteina tuo konepellillä matkustaminen voisi olla jo hintaluokkaa 1€ + alv, kaipa sillekin asiakkaita riittäisi? ;-)
Joo-o mitäköhän tästä tulee, en kyllä haluaisi minkään haisevan/köhisevän ihmisen tai oksentavan känniläisen kanssa henkilöauton/pakun takapenkille ahtautua. Onnibus on jo ihan tarpeeksi ahdas kiitos.
Onneksi en oo niin köyhä että matka pitäisi löytyä 1€urolla :)
Uutista mainostettiin taksimatkat superhalvalla, uutisessa ei mitään kogreettista hinnoista, mutta muutaman kilometrin taksimatka noin eurolla on ehkä sitä.
Jotekin epäilen että keskimääräinen hinta on jotain muuta kuin superhalpaa, kartellihinnat saattaa alittaa.
Mikähän se kartellihinta sitten on? Jos haluaa kommentoida aiheeseen niin kannattaa ensin perehtyä mikä taho Suomessa taksien hinnoista päättää...
Hallituksen päättämä enimmäishinta.
Tuossa paistaa vahvasti kartellinääni, en väitä että tarkoituksella.
Kartelli on sellainen juttu, jossa useampi yritys tekee keskenään sopimuksen, jossa sopivat hinnoittelunsa. Taksin enimmäishinnat sopii valtio, ei taksiyrittäjät keskenään. Taksiliikenne ei siis harjoita kartellia.
Sen sijaan mahdollinen taksialan vapauttaminen saattanee johtaa kartelleihin.
Taksialan vapauttamisen perusteet ovat melko erikoisia. Siis suoraan sanoen niistä kuvastaa päättäjien tietämättömyys. Taksat -kuten itsekin mainitsit- ovat enimmäishintoja. Mikään ei estä sopimuksen tekoa taksin kanssa. Tietysti taksin ei tarvitse tyytyä halvempaan hintaan mitä virallinen taksa sanelee, mutta tätä kuitenkin tapahtuu. Etenkin pitemmiltä matkoilta. Monesti kuljettaja olisi täysin typerä, jollei järkevään sopimukseen tyytyisi.
Yksi peruste oli myös se, että ns. käsipystytilaukset tulisi mahdollisiksi. Ainoa vaan, että se on ollut Suomessa mahdollista niin kauan, kun takseja täällä ollut.
Linja-autojen vapauttaminen ja siitä seurannut Onnibussin valtaus on loppupeleissä ollut kaikkea muuta, kuin hyödyllinen ihmisille. Toki hintojen huomattava aleneminen on hyödyttänyt ainakin toistaiseksi pientä osaa ihmisistä, mutta ennen vanhaan kannattamattomat linjat kustannettiin kannattavilla linjoilla. Onnibussin aluevaltaukset ovat johtaneet siihen, että todella moni kannattamaton linja on lopetettu ja loppujen lopuksi Onnibussi on nyt itsekin taloudellisessa ahdingossa.
Taksialalla todennäköisesti käy jotain vastaavaa. Yöpäivystykset loppuu kokonaan, tai vaihtoehtoisesti yöllä taksat nousevat ihan uusiin mittasuhteisiin. Tällähetkellä kotiseudullani kuljettajat tienaa koko yöstä kympin tai pari. Arkiyöpäivystykset ovat siis käytännössä taloudellisesti täysin turhia.
Ei ole, mutta osa kartelleista on hintasopimista.
Nyt meni päättely pahasti metsään.
Valtioneuvoston enimmäishinta päätökset ei sellaisenaan ole kartelli, enkä sellaista väitänyt. se oli vastaus hinta kysymykseen.
Loppu kuullosti ihan ala kartelli puolestelulta.
Samaa sekoilua kuten aina. Ensin kiistetään ja sitten myönnetään. Kartelli on se mitä sanoin, ihan kuten toisessa käänteessä itsekin myönnät.
Miksi ylipäätään taksi viitsisi halvemmalla ajaa, jos valtio on sanellut mihin hintaan saa ajaa korkeintaan? Bussi-juttu oli hyvä osoitus miten voi käydä. Jollei sulla ole mitään vastaan sanomista, niin älä turhaan louskuta.
Kartelissa ei välttämättä sovita hintoja.
Jos on keskenään jaettu ajot, niin miksi sitä halvemmalla ajaa ja pahimillaan voi jäädä ajoja saamatta.
Bussijuttu hyvä esimerkki, hinnat laskeneet rajusti, kyydit lisääntyneet, eli joukkoliikenteen käyttö lisääntynyt.
Kanattamattomia vuoroja on lopetettu viimeiset 40 vuotta ja niin tullaan jatkossakin tekemään, joukkoliikenteen käytön lisääntymisen on vaikea nähdä sitä vauhdittavana tekijänä.
Sinulla tuntuu olevan vankka sisäpiiritieto tästä taksien "kartellista". Kertoisitko vielä miten käytännössä tämä tapahtuu ja etenkin kertoisit mitrn asiakkaat tässä häviää? Kartelli ei sinänsä välttämäti esiinny hintojen sopimisina, mutta kartellin tarkoitus on hyötyä taloudellisesti. Jollei hintoja kerta keskenään sovita, niin miten muuten taksiautoilijat hyötyvät tästä "kartellista"?
Bussiliikenteessä hinnat ovat laskeneet, mutta loppupeleissä asiakkaiden kustannuksella. Kai yhdenvertaislain mukaan pitäisi sielä takahikiälläkin päästä bussilla? Lisäksi ei tarvitse kovin isoa matematiikka tajutakseen, ettei Onnibussin kahden euron hinnat kestä päivänvaloa tai muuten tulee konkurssi, kuten Onnibussille kohta käykin.
Tietoa on, mutta sitä on myös saatavilla julkisesti. Ei ehkä ihan suoraan alan etujärjestöjen loppaus tiedotteista.
Asiakas kärsii ? hinnat laskeneet, tarjonta monipuolistunut, voi sitä asiakkaan kärsimystä.
Voisitko perustella asiasi?
Se ei oikein riitä, että sanotaan "Tietoa on", kun minä pystyn perustelemaan väitteeni ja olen myös niin tehnytkin.
Kertoisitko näin alkuun missä kunnassa kyytejä autoilijat sopii keskenään ja jos niin tekee, niin millämuotoa asiakas tästä edes kärsii?
Voisitko myös perustella millä muotoa taksialan vapauttaminen asiakasta hyödyttää, kun todennäköisempää on, ettei vapauttaminen lisää ainakaan arkiöihin palvelua ja yleensä hädänhetkellä hinnoittelu nousee, kuten ruuhka-aikana.
Millämuotoa bussilinjojen vähentäminen on lisännyt asiakkaiden etua?