Minecraftin kehitys Windows-puhelimille loppuu

1
Manu Pitkänen

Minecraftin kehitys Windows-puhelimille loppuu
Microsoftin mobiilialustat eivät koskaan saavuttaneet erityisen merkittävää globaalia markkinaosuutta, minkä takia harva sovelluskehittäjä on nähnyt tarpeelliseksi kehittää sovelluksia sille. Ohjelmistojätti näyttää itsekin taipuneen tälle kannalle.

Windows Centralin lähteiden mukaan Microsoft on nimittäin päättänyt kaikessa hiljaisuudessa lopettaa Minecraft Pocket Edition -pelin kehittämisen Windows Phone- ja Windows 10 Mobile -alustoille. Peliä pelataan alustoilla niin vähän, ettei sen päivittämistä koeta enää järkeväksi. Minecraft PE on edelleen ladattavissa Windows Storesta, mutta päivityksiä sille ei ole enää tulossa.

Microsoft on ajanut älypuhelinbisnestään alas pari viime vuotta, mutta yhtiön on uskottu kuitenkin roikkuvan mukana Surface-brändin alla myytävillä puhelimilla. Minecraft Pocket Editionin kehityksen lopettaminen luo kuitenkin vaikutelman, ettei Microsoft panostaisi enää omaan mobiilialustaansa. Voi tietysti olla, että Microsoft kehittää universaalia Minecraft-sovellusta, jolloin erillisen Pocket Edition -version ylläpidolle ei löydy tarvetta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
685 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

vivo X80 Pro – hinta laskenut -36%

vivo X80 Pro
1718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 2674 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -31%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
95 € Multitronic
96 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -30%

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.