Uudet murskaluvut: Windows-puhelinten osuus vain prosentin osia

1
Matti Robinson

Uudet murskaluvut: Windows-puhelinten osuus vain prosentin osia
Tutkimusyhtiö Gartner on julkaissut raportin älypuhelinmarkkinoiden vuoden ensimmäisen neljänneksen myynnistä. Luvuista paljastuu, että älypuhelimien myyntimäärät kasvoivat viime vuoden lukuihin hieman alle neljä prosenttia.

Maltillinen kasvu ei siis automaattisesti tarkoittanut yhtiöille tai alustoille kasvulukemia, vaan vertailu paljastaa, että kappalemääräisen myynnin kasvattaminen osoittautui haasteelliseksi jopa kärkivalmistajille. Applen markkinaosuus kutistui viime vuoden ensimmäisen neljänneksen 17,9 prosentista aina 14,8 prosenttiin ja vaikka Samsung piti myynnin kuta kuinkin viime vuoden lukemissa, niin osuus koko kakusta pieneni vajaan prosenttiyksikön 23,2 prosenttiin.

Selkeimmät voittajat oli Huawei, joka nosti myyntimääriä peräti noin 60 prosenttia reilusta 18 miljoonasta liki 30 miljoonaan, sekä toinen kiinalaisvalmistaja, Oppo, jonka myyntimäärät kasvoivat moninkertaisiksi.

Android kasvatti iPhonen heikkojen myyntilukujen myötä osuuttaan merkittävästi. Nyt myydyistä älypuhelimista peräti yli 84 prosenttia oli Android-puhelimia. Applen noin 3 prosenttiyksikön vajoaminen ei vaikuta läheskään niin pahalta, kun katsoo listan häntäpäätä. Windows-puhelimien myyntiluvut romahtivat reippaasti alle kolmannekseen. Nyt Microsoftin alustaa myydyistä älypuhelimistä käytti vain 0,7 prosenttia.Gartner päätti raportin kommentteihin Nokian paluusta älypuhelinrintamalla huomauttamalla, että pelkästään vahva brändi ei nykymarkkinoilla takaa hyviä myyntilukuja.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
189 € DNA
193 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Asus ROG Phone 6D Ultimate – hinta laskenut -21%

Asus ROG Phone 6D Ultimate
864 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1090 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -21%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 188 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -17%

Oppo A38 (4G)
99 € DNA
119 € Verkkokauppa.com
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (1)

arivesa
arivesa

1

Jostain luin, että Intiassa odottavat toiveikkaina verokiistan vuoksi myymättä jääneen Nokia-tehtaan aukeamista uudelleen.
Niille Nokia on kova sana,kestää ja lataus riittää pitkään. Win-luuria eivät halunneet edes harkita.Markkinarako tuokin,tuskin ihan pienikään?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.