Mies ajoi Uber-kyytejä noin kolmen kuukauden ajan ja sai kyydeistä palkkioita yhteensä 12 250 euroa, jotka käräjäoikeuden päätöksen mukaan tuomittiin rikoshyötynä menetettäväksi valtiolle. Palkkiosummasta ei ole vähennetty veroja tai kuljetuksista aiheutuneita kuluja, joten taloudellista hyötyä syytetylle tuli todellisuudessa vähemmän.
Syytetty vetosi hänelle koituneisiin kuluihin alentaakseen menetettävän rikoshyödyn määrää. Korkeimman oikeuden aikaisemmissa päätöksissä kulut eivät ole kuitenkaan alentaneet rikoshyödyn määrää.
Uber-kyytien ajaminen on Suomessa laillista, kunhan on ammatillisen henkilökuljetukseen oikeuttavat luvat kunnossa. Oikeudessa tuomitulla henkilöllä ei ollut tarvittavia lupia. Hän oli käynyt taksikurssin, muttei ollut läpäissyt sitä.
Kyytipalvelu Uber aloitti toimintansa Helsingissä vuoden 2014 lopulla.
Kommentit (6)
Kuljettajan vieraskielisyys ei riittänyt perusteeksi ajaa ilman taksilupaa, mutta kannattaa sitä aina kokeilla :)
... ja oli vielä taksikurssitkin käyny :)
Jaaha siinä saatiin taas yksi itsensä työllistänyt henkilö kortistoon. Hienoa tämä burokratia.
Laki on laki, kunnes se muuttuu. Näitä tulee kesän-syksyn aikana lisää ja omat tutkintansa tekevät varmasti nyt myös verottaja, sekä Kela. Vaikka tässä väitetään, että verot olisi hoidettu, niin se ei tarkoita että kaikilla kaikki olisi kunnossa ja oliko tälläkään kaikki. Kovin ammattimaista yritystoimintaa. Tyyppi oli käynyt taksikurssia, mutta ei läpäissyt sitä. Taksiliikenne on luvanvaraista toimintaa.
Taksin ajamiseen pitää olla taksilupa, kuten lääkärillä tai sähköasentajalla, pitää olla pätevyys työhön. Mielestäni parempi näin.
Eipä siihen muuta pätevyyttä tarvita kuin ajokortti ja toki on näppärää, jos osaa seurata GPS:n tai siis Uberin appin) ohjeita.
Taksilupajärjestelmä vääristää kilpailua kuten apteekkijärjestelmäkin. Toivottavasti kehitys kehittyy.