InVisage esittelee: Tällaista videokuvaa saadaan aikaan kvanttipisteillä

1
Manu Pitkänen

InVisage esittelee: Tällaista videokuvaa saadaan aikaan kvanttipisteillä
InVisage on julkaissut QuantumFilm-teknologiaa hyödyntävällä kameralla kuvatun lyhytelokuvan. Videopätkä on tarkoitettu demoksi, joka ilmentää uuden teknologian edut nykyisiin CMOS-kennoihin verrattuna.

CMOS-kennoissa kuvan taltioinnista pitävät huolen pikseleiden alta löytyvät valoherkät diodit, jotka muuttavat kennolle saapuvan valon sähköisiksi signaaleiksi. QuantumFilmissä diodit on korvattu kvanttipisteitä sisältävällä ohuella kalvolla. InVisagen mukaan QuantumFilm on paljon valoherkempi kuin CMOS-kennojen piistä valmistetut diodit, mikä näkyy kuvissa ja videoilla parempana dynamiikkana.

QuantumFilmin toinen suurempi etu nykyisiin älypuhelimissa käytettäviin CMOS-kennoihin on keskussuljin (global shutter), jonka ansiosta videoissa vältytään repeilyartifakteilta.

Alla olevasta videosta nähdään kuitenkin selvästi, ettei QuantumFilm ole vielä valmis kuluttajamarkkinoille: piirtojälki näyttää äärimmäisen pehmeltä. Samoista kohtauksista tehtyjä iPhone-vertailunäytteitä löytyy tältä videolta.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentit (1)

olegbelov
olegbelov

1

Onko tarkennuksessa jokin menny pieleen, kun noiden kakaroiden naamat on ihan sumeita, mutta tausta on terävä. Vai onko tämä ominaisuus sisäänrakennettu uuten kennoteknologiaan?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.