Itse asiassa Google Playn ja App Storen polarisaatio on vain kasvanut, sillä Android houkuttelee entisestäänkin enemmän Aasian kehittyvissä talouksissa eläviä ensimmäisen älypuhelimen ostajia. Intiassa ja Kaakkois-Aasian maissa hankitaan suurissa määrin edullisia Android-puhelimia, joihin myös lataillaan ilmaisia tai käyttökustannuksiltaan edullisia ohjelmia. Applen iPhone kiinnostaa sen sijaan kiinalaisia ja kalliin puhelimen lisäksi kuluttajat ovat myös valmiita maksamaan App Storen sovelluksista.
Google Playstä ladattiin App Annien mukaan peräti 90 prosenttia enemmän sovelluksia kuin Applen App Storesta, mutta sovelluslatausten liikevaihto oli 80 prosenttia korkeampi App Storessa. Edellisellä kvartaalilla vastaavat lukemat olivat 85 ja 70 prosenttia.
Kiinasta tuli App Storen suurin markkina-alue latausmäärissä mitattuna tänä vuonna, mutta Yhdysvallat jatkaa edelleen ykkösenä liikevaihdolla mitattuna. Tärkeimpiin markkina-alueisiin kuuluu myös Japani. Google Playn tärkeimmät markkinat latausmäärissä mitattuna ovat Yhdysvallat, Brasilia ja Intia. Liikevaihdolla mitattuna kärkikolmikko on Japani, Yhdysvallat ja Etelä-Korea.
Kommentit (4)
Android kaupassa on silti paljon huononpi sisältö. Ei se määrä vaan laatu. Mitä kukaan tekee miljoonalla erilaisella pierusovelluksella.
Eiköhän siellä ompun kaupassakin ole yhtälailla paskaa ;)
App Annien ongelma noiden tulojen listaamisen osalta on se, ettei palvelu taida tällä hetkellä pitää mitään listaa mainostuloista. esim. Crossy Roadin kohdalla noin kolmasosa kaikesta kehittäjän saamasta rahasta tuli jossain vaiheessa pelissä näytettävistä mainoksista
http://www.businessinsider.com/crossy-r...ths-2015-3?IR=T
App Storen suurta kannatusta Kiinassa selittää myös se seikka, ettei Google Play toimi Kiinassa lainkaan, vaan markkinat ovat paikallisten toimijoiden hallussa, jotka eivät kaikki kerro lukujaan julki.
Hyvä esille otto.
Uutinenkin antoi ymmärtää että siinä vertailtiin nimenomaan sovellusten laatamisia ja sovellusten ostamisia, ja siitä tehty siitä pidemälle meneviä johtopäätöksiä , kuten aijemmillakkin kerroilla, eli ihan tarkoituksenmukaista uutisointia.
Mainos nostosi erittäin hyvä, maksukanavan ja mainos kanavan liikevaihto vertailua ei kannata tehdä kanavan tilausmaksuja vertailemalla.
Lisäksi
Monilla markkinoilla hinnoittelu malli vuosien saatossa muuttunut, julkaisijoiden liikevaihto ei synnyt sovelluksen myymisestä, vaan palvelu, sisältö yms maksuista. Itse perussovellus voi olla veloitukseton.
Sama ilmiö toki kummankin kaupan sisällössä.
Kolmanneksi, Applen kaupalla on liki yksioikeus IOS alustalla, eli kilpailu on hyvin minimaalista, jopa sovellusten sisältö, lisä yms ostot pitää vahvasti kierrättää App Storen kautta. Tuota tuskin voi nähdä hintoja laskevana, vaan nostavana tekijänä.