Android ohitti iOS:n mainostuloissa, Microsoftin osuus säälittävä

6
Aleksi Kauhanen

Android ohitti iOS:n mainostuloissa, Microsoftin osuus säälittävä
Opera Mediaworksin mukaan Android on ohittanut iOS:n mainostulojen tuotoissa. Ensimmäisen neljänneksen aikana Android-alusta oli vastuussa 45,8 prosenttia mobiilimainostuloista. Ero iOS:n ja Androidin välillä oli vain 0,33 prosenttia iOS:n numeroiden ollessa 45,44 prosenttia.

Tässä täytyy tosin huomioida myös mobiiliverkon liikenne, josta 65,2 prosenttia kuului Androidille. iOS:n osuus oli lähes kolme kertaa alhaisemmat 22,34 prosenttia. Numerot kertovat iOS:n toimivan mainosverkkona huomattavasti tehokkaammin.Muiden alustojen kanssa erot olivat selkeämmät. BlackBerryn osuus markkinasta oli 1,96 prosenttia. Listan häntäpäässä oli Windows, jonka osuus oli 0,09 prosenttia. Hieman yllättävästi Nokian Symbian-alustan liikenneosuus oli 3,99 prosenttia.

Lisätietoa saat Opera Mediaworksin statistiikkasivusta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
783 € CDON
1170 € Dustin Home
1179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1160 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentit (6)

tataka
tataka

1

Tosin saattaa olla että androidilla netinkäyttö erilaista ja adblock sovelluksia/lisäosia on myös. Se että mobiiliverkon liikenteestä enemmistö menee androidille voi johtua nimenomaan siitä että androidilla eri tavalla synkataan ja siirrellään tiedostoja, lisäksi android puhelimet halvempia jolloin moni korvaa oman netin sillä eli jakavat netin muille laitteille kun taas iphonen omistajalla saattaa olla useammin myös kiinteä yhteys.

Vastaa
perhana
perhana

2

Itse en osaa tuota mitenkään kummoisena "säälittävyytenä" windows phonen osalta pitää, vaan totean että luojan kiitos windows phone on vielä säästynyt raivostuttavalta mainosten pakkosyötöltä, en ole itse ainakaan huomannut windows phone puolella mainoksia muualla kuin joissain kolmannen osapuolen sovelluksissa, kun taas androidissa niihin tuntui joskus törmäävän miltei joka välissä.

Vastaa
JoniS
JoniS

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

en ole itse ainakaan huomannut windows phone puolella mainoksia muualla kuin joissain kolmannen osapuolen sovelluksissa, kun taas androidissa niihin tuntui joskus törmäävän miltei joka välissä.

Ei niitä androidissakaan ole muissa kuin kolmannen osapuolen sovelluksissa...

Vastaa
Temposaur
Temposaur

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:

Se että mobiiliverkon liikenteestä enemmistö menee androidille voi johtua nimenomaan siitä että androidilla eri tavalla synkataan ja siirrellään tiedostoja, lisäksi android puhelimet halvempia jolloin moni korvaa oman netin sillä eli jakavat netin muille laitteille kun taas iphonen omistajalla saattaa olla useammin myös kiinteä yhteys.


Mä en tiedä miten sä nämä asiat päättelit. Sekä Androidilla, että iOS:llä synkataan tiedostoja samalla tavalla. Nettiliittymä ei liity tähän mitenkään. Android näkyy tilastoissa isommilla siirtomäärillä, koska luureja on enemmän. Eli ei tässä laitekohtaista liikenteen määrää tutkita, vaan millä laitteilla ihmiset nettailevat.

Voisi veikata, että iOS-käyttäjät klikkailevat mainoksia enemmän. Eli olisivatko he sitten ostovoimaisempia, osaksi ehkä juuri siitä syystä, että heillä on alunperinkin se kalliimpi laite ja innostuvat sen perusteella myös nettiostamisesta.

Vastaa
tataka
tataka

5

No androidiin saa ilman jailbreikia sellaisia sovelluksia jotka kuluttaa paljon dataa esim popcorn time sekä p2p sovelluksia joko tiedostonjakoon tai omien tiedostojen synkkailyyn puhelimesta suoraan tietokoneelle.

Taisin vähän ymmärtää uutisen eritavalla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tataka:

Taisin vähän ymmärtää uutisen eritavalla.


Jos klikkasit otsikkoa niin uutisen tarkoitus ymmäretty.

Se mistä tekstiä on lainattu, ei selvitä kuinka paljon globaalisti tai paikallisesti eri alustujen osuus on mobiilista nettilikeenteestä, tai mikä niiden osuus on mobiilista mainostulosta jne.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.