Qualcomm esittelee tulevaisuuden älypuhelimien uusia kameraominaisuuksia

1
Manu Pitkänen

Qualcomm esittelee tulevaisuuden älypuhelimien uusia kameraominaisuuksia
Suoritinytimien määrä Android-puhelimissa on kasvanut nopeasti parin viime vuoden aikana. Tämän vuoden lippulaivapuhelimista löytyy kahdeksan suoritinydintä ja kaikkein edullisimmissakin älypuhelimissa on jo ainakin kaksi suoritinydintä.

Jotta useasta ytimestä olisi loppukäyttäjälle jotakin iloa, tulisi sovellusten olla suunniteltu suoritettavaksi usealla suoritinytimellä. Ohjelmistokehityksen näkökulmasta tämä ei ole täysin itsestään selvää, minkä vuoksi piirisuunnittelija Qualcomm on kehittänyt MARE-ohjelmointiympäristön, joka helpottaa säikeistettyjen ohjelmien kehitystä Android-laitteille. Viime vuonna julkaistun SDK-päivityksen myötä MARE mahdollistaa myös heterogeenisen laskennan, eli tehtävien suorittamisen sekä suorittimella että grafiikkaohjaimella.

Uusilla demovideoilla Qualcomm Research esittelee, miten MAREn avulla voidaan parantaa älypuhelimilla kuvaamista. Ensimmäisellä videolla Qualcomm näyttää Morphon 8-akselisen kuvanvakautuksen toimintaa ja toisessa videossa kameraohjelmaan on rakennettu tekoäly, jonka avulla kamera tunnistaa minkälaista kohdetta se on kuvaamassa. Qualcomm osti viime vuonna vastaavaan kykenevän Impala-sovelluksen kehittäjän, Euvisionin.
Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
685 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

vivo X80 Pro – hinta laskenut -36%

vivo X80 Pro
1718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 2674 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -31%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
95 € Multitronic
96 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -30%

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.