Sony voi hylätä älypuhelimet: "Mahdollisuutta ei ole suljettu pois"

5
Manu Pitkänen

Sony voi hylätä älypuhelimet: Mahdollisuutta ei ole suljettu pois
Sony aikoo jatkossa keskittää voimavaransa videopeli- ja kamerasensoriliiketoimintoihin, jotka ovat olleet sen vahvimmat tukijalat parina viime vuonna. Esimerkiksi älypuhelimissa yhtiö ei aio enää panostaa kasvuun entiseen malliin.

Kamerasensoreiden ja PlayStationin ympärille luodun strategian avulla tappiota tuottava Sony yrittää saavuttaa 3,7 miljardin euron liikevoiton vuoteen 2018 mennessä. Seitsemästä edellisestä vuodesta kuusi ovat olleet Sonylle tappiollisia, joten nyt alkaa olla korkea aika keskittyä rahan tekemiseen.

Toimitusjohtaja Kazuo Hirain mukaan yhtiö ei ole sulkenut pois mahdollisuutta poistua kokonaan älypuhelin- ja televisiomarkkinoilta. Japanilaisyhtiö myi vuosi sitten PC-liiketoimintonsa japanilaisille sijoittajille ja järjesteli TV-liiketoimintansa uudelleen. Sony on nyt päättänyt irrottaa video- ja audio-liiketoiminnot omaksi yhtiöksi.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentit (5)

Anonyymi käyttäjä
jaakopsoni (vahvistamaton)

1

Sony on paras älypuhelin valmistaja jolla kunnon lippulaivat joissa on vedenkestävyys, alumiinirunko. Sonyn ongelmana on ehkä hinta. Voisivat alkaa käyttämään puhdasta Androidia niin muokkaukseen ei kulu niin paljoa Rahaa ja säästöä syntyisi.

Vastaa
delic
delic

2

^ hinta ei ole ongelma. Ongelma on se että erittäin harva uutta puhelinta ostaessa miettii, että hei ostanpa nyt sonyn puhelimen. Vähän sama kuin menisi tv kaupoille että käynpäs hakemassa philipsin tv:n, ehei kyllä siellä suurimmalla osalla on monet merkit mielessä ennen philipsiä.

Vielä Nokian kulta-aikaan sonyericsson oli yleensä se eka joka tuli nokian jälkeen mieleen.

Vastaa
pentsu
pentsu

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:Vielä Nokian kulta-aikaan sonyericsson oli yleensä se eka joka tuli nokian jälkeen mieleen.

Todelliseen kulta-aikaan se oli pelkkä Ericsson...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
urhos (vahvistamaton)

4

Philipsin telkkarit on hyviä. Ei tulisi mieleenkään hankkia esim. samumsungin tai lg:n töllöä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jaakopsoni:

Sony on paras älypuhelin valmistaja jolla kunnon lippulaivat joissa on vedenkestävyys, alumiinirunko. Sonyn ongelmana on ehkä hinta.


Pidän myös Sonyn tarjonansta, olisi harmi jos tuollainen toimija poistuisi.

Hinta, niin no, Sony ei kisaa hinnalla, vaan kilpailijoihin verrattuna saa vähän premiumi tuntua ja ihan kelpovehkeitä. Kärsii enemmänkin siitä että länsimarkkinoila puhelinmyynti on yskinyt ja poukkoilut vuosikaudet , joka varmaan syönyt brändiä.

Roiskevedenkestävyys ihan plussaa, se ei kuitenkaan tarkoita mekaanista kestävyyttä. Jos jälkimmäisessä ei olisi ollut ongelmia, niin voisi suositella liki ilman varauksia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.