Samsung: Tästä vuodesta tulee käännekohta langattomalle lataukselle

1
Manu Pitkänen

Samsung: Tästä vuodesta tulee käännekohta langattomalle lataukselle
Samsung hehkutti viime viikolla omassa blogissaan uudenlaisen älykkäämmän kameran olevan tulossa tämän vuoden Galaxy-lippulaivoihin. Yhtiö on jatkanut visiointiaan uudella blogikirjoituksella, jonka aiheena on tällä kertaa langaton lataus.

Blogikirjoituksen on ilmeisesti tarkoitus alustaa maaliskuun 1. päivän Galaxy S6 -julkaisua ja siinä hehkutetaan kuluvan vuoden olevan käännekohta langattoman latauksen yleistymisessä. Samsungin Galaxy-puhelimia on jo usean vuoden ajan voinut ladata langattomasti, joskin joissain tapauksissa se on vaatinut erikseen myytävän latauskuoren hankkimista.

Samsung teki kirjoituksessaan ison numeron eri latausstandardien välisestä yhteensopivuudesta – tai lähinnä sen puutteesta tähän asti. Jos puhelin tukee esimerkiksi Qi-standardia, ei sitä ole voinut ladata PMA-latausalustalla.Piirisuunnittelijat ovat kuitenkin esitelleet uusia ratkaisuja, joiden avulla älypuhelimista saadaan yhteensopivia eri standardien kanssa. Yhtenä esimerkkinä Broadcomin viime keväänä esittelemä piiri, joka tukee kaikkien kolmen standardisuunnittelijan (A4WP, PMA ja WPC) ratkaisuja.

Nyt nämä piirit ovat vihdoin tulossa älypuhelimiin ja Samsung aikoo ilmeisesti käyttää jotakin niistä Galaxy S6:ssa.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
783 € CDON
1170 € Dustin Home
1179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1160 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentit (1)

perhana
perhana

1

Lainaus:

Samsungin Galaxy-puhelimia on jo usean vuoden ajan voinut ladata langattomasti, joskin joissain tapauksissa se on vaatinut erikseen myytävän latauskuoren hankkimista.

Olisi mielenkiintoista kuulla esimerkkejä niistä Galaxy-puhelimista joita on jo usean vuodean ajan voinut ladata langattomasti ilman erillistä latauskuorta?

Minulta tällainen tieto on jotenkin mennyt kokonaan ohi, kun eihän tuo Lumia 920 nyt vielä kovin usean vuoden vanha malli kuitenkaan ole, ja ilmestyessään se muistaakseni oli olevinaan jonkinlainen edelläkävijä sisäänrakennetun langattoman latauksen osalta, mutta kaipa näitä sitten Samsungilta täytyi olla jo silloin markkinoilla kun kerran toimittaja tietää noin kertoa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.