Tällä sovelluksella lisäät Galaxy-puhelimien akun kestoa

3
Manu Pitkänen

Tällä sovelluksella lisäät Galaxy-puhelimien akun kestoa
Älypuhelimien akkukesto on ainainen purnaamisen aihe ja virrankulutuksen vähentämiseen haetaan jatkuvasti uusia keinoja. Näytön kirkkauden pitäminen mahdollisimman alhaisena, puhelimen turhan käytön välttäminen ja käyttämättömien langattomien yhteyksien kytkeminen pois päältä ovat kaikki hyviä keinoja.

Koska AMOLED-näytössä ei ole lainkaan taustavalaistusta, vaan pikselit hohkaavat itse valoa, voidaan niiden kohdalla näytön virrankulutusta hillitä esittämällä mustaa (ts. kytkemällä pikselit pois päältä). Tummien teemojen käyttöä onkin suositelu käytettäväksi AMOLED-näyttöisissä laitteissa. AMOLED-näyttöisten Android-puhelimien omistajat (esimerkiksi monet Samsungin Galaxyt) voivat optimoida akkukestoa lisäksi Pixel Battery -sovelluksen avulla.

Sovelluksen ajatuksena on kytkeä osa näytön pikseleistä pois päältä. Osa pikseleistä pidetään kuitenkin edelleen päällä, jotta puhelin olisi edelleen käytettävissä. Sovellusta ei ole tarkoitettu käytettäväksi jatkuvasti, vaan ainoastaan kun puhelimen akkukestoa täytyy saada venytettyä hiukan pidemmäksi.Uusimmissa Samsungin puhelimissa on myös erityinen virransäästötila, joka minimoi laitteen virrankulutuksen. Sitäkin kannattaa kokeilla kun akusta uhkaa loppua virta.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -45%

Oppo Reno 5 Lite
335 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

Realme X50 5G – hinta laskenut -35%

Realme X50 5G
334 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 516 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -35%

Samsung Galaxy S10 Lite
585 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 900 €

Oppo Reno 8 Lite 5G – hinta laskenut -34%

Oppo Reno 8 Lite 5G
329 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 496 €

Kommentit (3)

veeman07
veeman07

2

Uusimmissa Samsungin puhelimissa on myös erityinen virransäästötila, joka minimoi laitteen akkukeston. Sitäkin kannattaa kokeilla kun akusta uhkaa loppua virta.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti veeman07:

Uusimmissa Samsungin puhelimissa on myös erityinen virransäästötila, joka minimoi laitteen akkukeston. Sitäkin kannattaa kokeilla kun akusta uhkaa loppua virta.


Pelätkää pilkut :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.