Apple toteuttamassa operaattoreiden kauhun: Sisäinen SIM-kortti

6
Manu Pitkänen

Apple toteuttamassa operaattoreiden kauhun: Sisäinen SIM-kortti
Vuonna 2010 Applen huhuttiin kehittävän iPhoneihin sisäänrakennettua SIM-korttia, minkä avulla puhelimen käyttäjät voisivat vaihdella tilanteen ja halujen mukaan operaattorista toiseen sekä liittymätyypistä toiseen. Nyt tällainen mahdollisuus on tullut, mutta ei iPhoneen, vaan uuteen iPad Air 2:een.

Eurooppalaisten operaattoreiden piirissä tällainen liittymäshoppailu sai hyvin jäätävän vastaanoton vuonna 2010 ja operaattorit uhkasivat vastaiskuna luopua kokonaan iPhonen tukimaksuista. Neljän vuoden hiljaiselon jälkeen Apple on kuitenkin päättänyt edetä suunnitelmissaan uuden iPadin kautta. Sisäinen SIM-kortti löytyy kuitenkin toistaiseksi vain Yhdysvalloissa ja Britanniassa myytävistä iPad Air 2:sta (cellular). Toiminto vaatii myös tuen operaattoreiden puolelta, tällä hetkellä mukana ovat AT&T, T-Mobile, Sprint sekä EE.Apple ei esitellyt ratkaisua eilisessä lehdistötilaisuudessa, joten yhtiö ei selvästikään halua pitää sitä isona uutena ominaisuutena, vaan siihen suhtaudutaan jonkinlaisena päänavauksena. Maininta on ominaisuudesta on piilotettu iPad Air 2:n langattomista yhteyksistä kertovan sivun loppuun.

Sisäisen SIM-kortin on tarkoitus mahdollistaa lyhytkestoiset liittymävaihdot, minkä lisäksi se tekee SIM-korttien vaihtamisesta tarpeetonta. Esimerkiksi matkustellessa iPadin liittymän voi vaihtaa paikalliseen ja mahdollisesti huomattavasti edullisempaan liittymään. Jää nähtäväksi millaisella aikataululla ominaisuus aiotaan tuoda iPhoneihin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentit (6)

Jakele
Jakele

1

Vaikka joku sisäinen sim-kortti voikin mitättömältä kehitykseltä ens'hätään vaikuttaa, niin sillä saattaa olla suuria vaikutuksia juuri operaattorien elämään. Niiden hallinta- ja valta-asema markkinoiden säätelyssä voi heiketä huomattavasti. ...kun eivät pääsekään nykyisellä mallilla rahastamaan esim matkailevia turistilaumoja... Hyvä Apple!
Liityin jo joukkoihinne ...iPhone, iPad ja Expres-tukari...

Vastaa
Akmk
Akmk

3

Loistava ominaisuus. Kun saisi sellaisena, että liittymän numeron saisi siihen laitteeseen kirjatuksi niin että operaattoria vaihtaessa ei tarvitsisi odotella numeron operaattorien välistä siirtoa... En tiedä miten tekniikka toimisi, mutta idea olisi hyvä.

Vastaa
rick79
rick79

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

Odotan kovasti sim kortittomia android luureja

Vuonna pottu ja nakki kaikki kännykät oli sim-kortittomia.. en kyllä nää siinä mitään itua.. miks palattas 90-luvulle takas..

Vastaa
Insomniu
Insomniu

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rick79:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:

...


Vuonna pottu ja nakki kaikki kännykät oli sim-kortittomia.. en kyllä nää siinä mitään itua.. miks palattas 90-luvulle takas..


Joskus maapallo oli pyöreä, kunnes päätettiin sen olevan tasainen.
Jostain syystä palattiin takaisin aikaisempaan määritelmään.

Mutta joo,
liittymien täydellinen virtualisointi povaa uusia mahdollisuuksia.

Apple-junaan en hyppää, mutta tässä on potentiaalia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Insomniu:

mutta tässä on potentiaalia.


Millainen tuo sitten on

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.