Arvostelussa Sony Xperia Z3 Compact

15
Arvostelu: Sony Xperia Z3 Compact
Juha Tuppi Juha Tuppi

Sisällys

Huipputason Android-puhelin näppärässä koossa

Sonyn uusista Xperia Z3 -älypuhelimista erityisesti Z3 Compact -malli herätti toimittajassa ensihypistelyllä ihastusta, eikä ihme: lupasihan se huipputason ominaisuuksia yhdellä kädellä operoitavaan pakettiin. Mutta riittävätkö kompaktin koon hyödyt suuren ja tarkan näytön tarjoamien etujen haastamiseen? Löytyykö pienikokoisesta laitteesta todella korkeatasoisen puhelimen tehot ja toimivuus? Puhelinvertailu.com otti selvää.

 • Mitat:
 • 127 x 64,9 x 8,6 mm
 • Paino:
 • 129 g
 • Näyttö:
 • 4,6" HD 1280 x 720, IPS LCD, TRILUMINOS, 319 PPI
 • Suoritin:
 • Qualcomm Snapdragon 801, neliytiminen 2,5 GHz Krait 400; Adreno 330
 • RAM:
 • 2 Gt
 • Tallennustila:
 • 16 Gt (laajennettavissa 128 Gt microSD-muistikortilla)
 • Kamerat:
 • Pääkamera 20,7 MP, 1/2,3" kenno, LED-salama, auto focus, digitaalinen
  kuvanvakautus; etukamera 2,2 MP
 • Akku:
 • 2 600 mAh
 • Yhteydet:
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, DLNA, NFC, LTE, Bluetooth 4.0

Ulkoasu

Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 Compact jatkaa ulkoasunsa suunnittelussa siitä, mihin Xperia Z2 jäi: selkeät ja tyylikkäät linjat ovat edelleen tallella, joskin laitteen kulmia on hieman päivitetty pyöreämmiksi. Metalliseen kehykseen on upotettu läpikuultavat muovireunukset, joiden pitäisi myös tarjota omalta osaltaan suojausta laitteen kulmille iskuja vastaan - tosin en ole ihan vakuuttunut muovisen kehyselementin tyylikkyydestä. Värimaailmassa on otettu kokeiluun perinteisen valkoisen ja mustan lisäksi uudet punertavan ja turkoosin värisävyt, jotka eivät ainakaan allekirjoittaneen esteettistä silmää loukkaa, vaikkakin henkilökohtaisesti pidin enemmän Xperia Z2:n tummanvioletista mallista. Xperia Z3 Compactin etu- ja takapaneelit ovat vahvistettua lasia ja antavat sille laadukasta tuntumaa: kädestä laite ei testin aikana livennyt kertaakaan, mutta huomasin sen liukuvan helposti kaltevalle tasolle asetettuna - seikka, joka lienee hyvä pitää mielessä kolhujen välttämiseksi.

Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact

Näytön yläpuolelle on sijoitettu Sonyn logo sekä kaiuttimen aukko. Vasemmasta yläkulmasta löytyy huomiovalo sekä valosensori ja oikeasta yläkulmasta etukameran linssi. Etupaneelin alaosaan on asetettu toinen kaiutin. Laitteen vasemmasta sivusta löytyy lisälaitteiden telakointiliitäntä ja muovisilla tulpilla peitetyt micro-USB-liitäntä, nano-SIM-korttipaikka sekä paikka microSD-muistikortille. Oikealta sivulta löytyvät virtapainike, äänenvoimakkuuden säätimet sekä kameran laukaisin. Laitteen päältä löytyvät kuulokeliitäntä sekä mikrofonin aukko ja pohjasta kiinnike esimerkiksi kantohihnalle sekä päämikrofoni. Takapaneelista löytyvät Sonyn, Xperian ja NFC-yhteyden logot, LED-salama ja pääkameran linssi merkintöineen.

Xperia Z3 Compact ei mielestäni ulkonäöllisesti yllä ihan samaan luksustason tyylikkyyteen kuin Xperia Z2- ja Z3-lippulaivamallit, mutta onnistuu kyllä yleisesti ottaen miellyttämään silmää muotoilullaan.

Suorituskyky

Sony Xperia Z3 Compact toimii kuten sen laitteistotiedoilta odottaa saattaa: nopeasti ja sulavasti. Näyttötiloista toiseen siirtyminen tapahtuu viipyilemättä ja sovellukset aukeavat ja pyörivät pääosin ilman mainittavaa klappia. Pienenä poikkeuksena tähän tulee kamerasovellus, joka hieman harmittavasti tuumii noin sekunnin ennen kuin avautuu - kyseessä ei siis ole merkittävä hidastelu, mutta havaittava viive kuitenkin verrattuna muihin testattuihin sovelluksiin. Median suoratoisto Spotifystä, Netflixistä ja YouTubesta ei tuntunut sekään tahmaavan saati sitten kuormittavan laitetta lämpenemiseen saakka. Android-suorituskykytesti AnTuTu Benchmark antoi laitteelle arvosanaksi huimat 43 493 pistettä asettaen sen HTC One (M8):n ja Samsung Galaxy S5:n yläpuolelle vertailussa.

Laitteen huimin ominaisuus suorituskyvyn kannalta on kuitenkin sen akkukesto: Sony lupaili laitteelle kahden päivän käyttöaikaa yhdellä latauksella, mutta omassa normaalikäytössä jouduin lataamaan puhelinta vain noin kolmen päivän välein! Tätä on pidettävä todella erinomaisena tuloksena huipputason laitteelle - Sony asettaakin tässä asiassa riman korkealle muiden älypuhelinvalmistajien laitteille. Myös 4K-videon tallennuksessa Xperia Z3 Compact on tullut huimasti Sony Xperia Z2:aa edelle - vanhempi malli tuntui hikoilevan 4K-videon tallentamisessa sekä suorituskykynsä että tallennustilansa puolesta, kun taas Z3 Compact ei edes mainittavasti lämmennyt videota kuvatessa ja videot vaikuttivat vievän huomattavasti vähemmän tallennustilaa. Sony oli tosin lisännyt varoitusviestin 4K-videon tallennuksen alkuun, jossa se kertoi laitteen sammuttavan itsensä mikäli se kuumenee liikaa, mutta tällaista ongelmaa ei esiintynyt testijakson aikana.

Näyttö

Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact

Xperia Z3 Compactin näyttö on edellisen Xperia Z2:n tapaan suojattu karkaistulla lasilla ja tarjoaa mainion kosketusherkkyyden mahdollistaen sujuvan ja saumattoman käyttökokemuksen. Lisäksi näyttö on värikylläinen, kiitettävän tarkka ja kirkas, ei häikäisty mainittavasti suorassa auringonvalossa ja erottuu IPS-paneelin ansiosta hyvin katselukulmasta riippumatta. Tästä huolimatta siitä näkee, ettei kyseessä ole 1080p-resoluution näyttö. Eri näkymät ja kuvat näyttävät kyllä parhaimmillaan näytöllä hienoilta, mutta esimerkiksi Netflixiä katsellessa HD-tason resoluutio on havaittavissa. Sinänsä Full HD:ta heikommasta tarkkuudesta ei kuitenkaan ole mitään haittaa normaalikäytössä. On myös syytä huomata, että 720p-resoluutio vaikuttaa epäilemättä varsin positiivisesti laitteen akkukestoon.

Kamera

Sony on pakannut Xperia Z3 Compactiin edellisestä lippulaivastaan tutun 20,7 megapikselin kameran G Lens -objektilla ja 1/2,3 tuuman kennolla. Automaattitarkennuksen ja digitaalisen kuvanvakauksen lisäksi kamerasta löytyy kahdeksankertainen digitaalinen zoomaus ja kameran kennon ISO-herkkyyttä voidaan nostaa maksimiarvoon 12 800 saakka.

Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact
Kameran sovelluksesta löytyy runsaasti mahdollisuuksia manuaalisille säädöille

Kamerasovelluksesta löytyy runsaasti manuaalisia säätömahdollisuuksia, mutta myös automaattitila, joka ottaa käyttöön tarvitsemansa säädöt kuvaa otettaessa. Automaattitilan käyttöön liittyy kuitenkin pieni koukku: sitä käyttäessä laite ottaa “vain” kahdeksan megapikselin kuvia 3 264 x 2 448 - resoluutiolla. Lisäksi suurta osaa asetuksista ei voinut käyttää kahdeksaa megapikseliä tarkemmissa kuvaustiloissa. Mikäli 20,7 megapikselin kennosta haluaa kaiken irti, käyttäjä joutuu siis tekemään valinnan kuvan tarkkuuden ja erilaisten säätöjen välillä. Epäilemättä asiantunteva kuvaaja haluaa itse viritellä säädöt kohdilleen, mutta näin amatöörinä automaattiset säädöt tuntuivat kuitenkin loppupeleissä helpommalta vaihtoehdolta, eivätkä tuloksena saadut kuvatkaan antaneet normaalikuvia räpsiessä erityistä aihetta siirtyä manuaalisiin säätöihin.

Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact

Kahdeksan megapikselin kuvia automaattiasetuksilla otettuna.

Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact Sony Xperia Z3 Compact

20,7 megapikselin kuvaustilassa otettuja kuvia.

Videokuvaukseen oli tarjolla 4K-videon lisäksi 1920 x 1080 -resoluutio sekä 60 että 30 fps:n kuvataajuudella, HD-video ja VGA-video. Viimeistä lukuunottamatta videokuvaustilat hyödynsivät 16:9-kuvasuhdetta. Eri kuvaustilojen toimintoihin ei ollut ilmaantunut juurikaan uutta, mutta kuten aiemmin todettiin, 4K-videokuvaus oli saatu optimoitua huomattavasti Xperia Z2:ta paremmaksi.

Kahdeksan megapikselin kuvia automaattiasetuksilla otettuna.

Kahdeksan megapikselin kuvia automaattiasetuksilla otettuna.

Käyttökokemus

Yleisesti ottaen Sony Xperia Z3 Compactin Android 4.4.4 -versio ja Xperia UI -käyttöliittymä tarjoavat toimivan ja helposti muokattavan paketin. Tämä onkin tarpeen, sillä ainakaan minua valmiin aloitusnäkymän sovellusrypäs ei miellyttänyt, vaan siirsin Sonyn ohjelmistot viereisiin näkymiin ja toin eniten käyttämäni sovellukset aloitusnäkymään. Tähän operaatioon ei onneksi monta minuuttia kulunut, minkä jälkeen puhelin olikin optimoitu omien mieltymysteni mukaan. Ehdin myös ihmetellä, miksi ihmeessä Sony olisi karsinut asetusten pikavalinnat pois ylhäältä vedettävästä ilmoituskeskuksesta, kunnes hoksasin, että ne oli siivottu ilmoituksissa oikealta vedettävään toiseen näkymään. Mielestäni tämä oli suhteellisen turha viilaus, sillä ainakin itse tarvitsin usein nopeaa pääsyä asetuksiin. Yleisesti ottaen sovellusten ja laitteen ominaisuuksien käyttö sujui kuitenkin moitteettomasti. Median toisto tapahtui myös pääosin ongelmitta: Netflix ja YouTube eivät tökkineet lainkaan ja Sonyn hehkuttama äänentoisto kuulosti sekin näin maallikon korvaan kiitettävän hyvältä.

Sonyn oman sovellusryppään tarjonta on kattava mutta vaikutelma sekava.

4,6 tuuman laite oli näppärästi käyteltävissä yhdellä kädellä ja istui muutenkin käteen mukavasti. Syystä tai toisesta peukaloni ei oppinut virtapainikkeen alapuolelle sijoitetun äänenvoimakkuuden säätimen paikkaa, vaan hamusin aina volyymia virtapainikkeen yläpuolelta turhaan. Lisäksi toisinaan kännykkää yöpöydältä tai hyllystä kopeloidessani painoin epähuomiossa kamerapainiketta, mutta vaikka kyseinen nappi jäi puhelinta kädessä pideltäessä peukalon lihaksen alle, ei muita hukkapainalluksia päässyt tapahtumaan. Muutoin painikkeet olivat hyvillä sijoilla käytettävyyden kannalta. SIM-korttipaikan suhteen täytyy tosin jälleen rutista hieman: jos aikaisemmin kiroilin Xperia Z2:n micro-SIM-korttipaikan kanssa, voitte kuvitella, kuinka ratkiriemukasta näpräystä harrastin nano-SIM-kortin parissa. Myönnettäköön kuitenkin, että SIM-korttikelkan ulosvetäminen tuntui helpottuneen jossain määrin kynsien väliin nipistettävän lipareen suhteen: en tosin osaa arvioida, oliko siitä tehty ulkonevampi, suurempi tai taivutetumpi, vai ovatko allekirjoittaneen hienomotoriset taidot parantuneet. Viimeisin vaihtoehto tuskin on kyseessä.

Lisäksi Sonyn uusien Xperia-laitteiden IP65/68-veden- ja -pölynkestävyyssertifikaatit tuovat osaltaan vapautta laitteen käyttöön: satoi tai paistoi, puhelinta voi pitää huoletta mukana ulko- ja sisätiloissa. Tätä ominaisuutta loistavan akkukeston lisäksi toivoisi vakiona muidenkin valmistajien mobiililaitteisiin.

Yhteenveto

Onko Sony Xperia Z3 Compact hyvä älypuhelin? Ehdottomasti. Onko se hintansa arvoinen? Tässä Sony on mielestäni vetänyt tiukkaa linjaa, mutta testijakson perusteella kallistuisin myöntyväiselle kannalle. Vaikka olenkin yhdellä kädellä operoitavien puhelinten ystävä, en voi kieltää suuremman ja tarkemman näytön etuja, ja valinta Xperia Z3:n ja Z3 Compactin välillä kiteytyykin viime kädessä niiden hintaeroon ja ostajan henkilökohtaisiin mieltymyksiin laitteen koon ja näytön suhteen. Laitteiden hinnoissa on mielestäni juuri ja juuri tarpeeksi väliä, ettei lippulaivamallin valinta ole itsestäänselvyys, mutta toisaalta Z3 tarjoaa pikkuveljeään enemmän luksusta.

Olettaen että Sonyn tavoitteena on ollut tarjota lippulaivapuhelimestaan kompakti malli ilman sen rampauttamista ominaisuuksien karsimisella hinnan polkemiseksi, sanoisin, että tässä on onnistuttu kohtuullisen hyvin. Puhelimen ainoa oikea huomauttamisen aihe on sen HD-tason näyttö, minkä kustannuksella sen hintaa on saatu laskettua huomattavasti isoveljensä hintalappuun nähden. Vaikka Xperia Z3 Compact pysytteleekin edelleen kalliimmassa hintaluokassa, se onnistuu tarjoamaan rahalle runsaasti vastinetta.

Lyhyesti sanoen: mikäli kompakti koko miellyttää, eikä näytön 720p-resoluutio ole kynnyskysymys, Xperia Z3 Compact on kelpo haastaja korkeatasoisten Android-luurien sarjassa.

Sony Xperia Z3 Compact

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (15)

member83
member83

1

Kiitos artikkelista!

Kyllä kieltämättä kuola valuu suusta melkein tätä ihaillessa. Ostin tosin jo itse SGS4+ kun edullisesti sai, mutta harkitsin Z1 compactia juuri kameran takia.

Olisikin ollut mielenkiintoista tietää että miten kamera pärjää sillä saralla esim. GS5:lle jota sitäkin saa halvalla verrattuna ainaisen ylihinnoiteltuun iphoneen, jonka oikea arvo on ollut ja on vajaa puolet nykyisestä.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

3

Ostin Soneralta hintaan 499 ja akkukesto on todella hyvä. Itse en pelaile, joten akku kestää 3-4 päivää helposti staminan avulla. Suosittelen telakkaa, niin ei tarvitse noita luukkujakaan availla. Pirteä puhelin kolmen Samsungin jälkeen. Tässä on vähemmän bloatwarea ja näyttää enemmän Vanilla Androidilta.

Vastaa
jiihu
jiihu

4

"Ehdin myös ihmetellä, miksi ihmeessä Sony olisi karsinut asetusten pikavalinnat pois ylhäältä vedettävästä ilmoituskeskuksesta, kunnes hoksasin, että ne oli siivottu ilmoituksissa oikealta vedettävään toiseen näkymään. Mielestäni tämä oli suhteellisen turha viilaus, sillä ainakin itse tarvitsin usein nopeaa pääsyä asetuksiin."
Itsellä on Z1:ssä sama homma. Kokeile vetää oikeasta reunasta sormella alas tuota ilmoituskeskusta, mutta kun olet vetänyt valikkoa n. 1cm, pysäytä sormi siihen noin puoleksi sekunniksi ja huomaat miten ilmoituskeskuksen valittu näkymä muuttuu oikeaan pikavalintakohtaan, ja sitten vedä valikko loppuun asti alas. Hieman tyhmä ratkaisu, mutta suht. toimiva tarvittaessa.

Vastaa
EP90
EP90

5

Itsellä ollut z1 compact käytössä reilun kuukauden ja en ole katunut ostosta. Pika-asetukset saa heti näkyviin, kun vetää kahdella sormella ylhäältä alas.

Vastaa
zipzap
zipzap

6

Xperia Z3 compact oli sopiva tällaiselle 45wee vanhuksellekin, jolle se oli eka kosketusnäyttöpuhelin. Ongelmia tuotti puhelimen liukkaus pinnoilla. Vanhana nörttinä en ole ihan elaittelija, mutta käyttöliittymä ei ollut täysin looginen. Ei suuria ongelmia, mutta kumminkin.
Valmiiksi laitetut ohjelmat, joista isoa osaa en tarvitse. Faceboob ja tuhannet google härpäkkeet jne. Haluan itse valita mitä käytän ja koska. Kun niitä tarpeeksi poistaa, puhelimesta tulee rampa.
Kameran osalta liikaa keltaisuuttaja. Kameran softa korjaamatta vaikka viat olleet Sonyn tiedossa jo valmistushetkellä. Oletuksilla kuvan resoluutio onneton ja pilatan kamera puolen potentiaalia melkoisesti Sonyn laiskuuden vuoksi. Onhan Sony sentäs kameravalmistaja, joten mainos ei ole hyvää.

Akun kesto tuntuu hurjlta...kun vanha puhelin kesti 2 viikkoa lataamatta.
Kaikkiaan ok vanhalle ketulle.

Vastaa
Herlax
Herlax

7

Olen miettimässä Xperia Z1 Compactin tai Z3 Compactin hankkimista. Mutta globaalissa netissä on paljon porinaa Xperia Z -laitteiden vakavista WiFi-ongelmista. Jos tiedät näitä ongelmia olleen ja olet kuullut että Sony on ne korjannut, niin kommentoi. Kiitos.

Vastaa
Marti77
Marti77

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Herlax:

Olen miettimässä Xperia Z1 Compactin tai Z3 Compactin hankkimista. Mutta globaalissa netissä on paljon porinaa Xperia Z -laitteiden vakavista WiFi-ongelmista. Jos tiedät näitä ongelmia olleen ja olet kuullut että Sony on ne korjannut, niin kommentoi. Kiitos.

Omistan Z1 compact puhelimen eikä wifi ongelmia ole ollut yhtään enkä ole kuullut eikä nähnyt kirjoituksia siitä mutta varmasti aina tulee joku reititin vastaan mikä kyseinen malli ei kerta kaikkiaan sovellu siihen.
Itse en vaihda Z3c malliin vaikka näyttö on z1c omasta mielestä se heikoin kohta ja myös tietysti kamera ei ole mitään nokian tasoista vaikka sonylla on osaamista siihen.
Työpuhelimena käytän lumia 720 ja näyttö on siinä parempi mutta myös windows käyttöjärjestelmä hyödyntää puhelimen näyttöä paremmin.
Akunkesto on Z1c mallissa n2 päivän luokkaa jos harrastaa pientä netissä selaamista ja puheluita mutta vähän tehokkaampi käyttö syö akkua päivässä loppuun.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
smollinen86 (vahvistamaton)

9

Olen erittäin kiinnostunut hankkimaan ko. puhelimen. Testasin tänään kyseistä puhelinta, jonka ystävä oli hankkinut. Tein yhden huomion, joka jäi ihmetyttämään. Selatessani netissä yläpalkki ja alapalkin valintanäppäimet ät näyttöön, jolloin varsinaiselle selaamiselle jäi n.4" näyttötila. Tietyissä sovelluksissa voi käyttää koko näytön tilaa. Osaako joku kertoa, voiko tuon selailun saada toimimaan koko näytöllä, niin että ylä-ja ala palkit menevät ikäänkuin piiloon?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
myrmyr (vahvistamaton)

10

Z3 Compact on herkkä iskulle. Takakansi halki 10 päivän käytön jälkeen kun putosi kädestä. Laite erittäin liukas käsitellä, suosittelen hyvää suojakoteloa sillä laite ei ole iskunkestävä. Laite ja toiminnot ovat kyllä muuten huippuluokkaa. Takakannen vaihto taisi olla 60 euron paikkeilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sony Liston (vahvistamaton)

11

Laite toimii yleisesti ottaen hienosti, on aika hyvän kokoinen ja akku todellakin kestää, mutta
- sivuluukkuja ei tahdo saada helposti suljettua vaan ne pitää oikein varmistamalla varmistaa suljetuiksi. Tämän vuoksi en uskaltanut kokeilla vedenkestävyyttä. Takuun toteutuminen käytännössä jäi testaamatta.
- Laite on pirun liukas kädessä
- Kamera ei toiminut vaakatasossa Sports Trackeriä käytettäessä. Se pimeni kun muutti suuntaa pystystä vaakaan. Testattu sata kertaa. Hyväksymätön vika.
- Kamera ei ole niin hyvä kuin 20,7 MP:n vehkeeltä voisi olettaa. Kuvien vähäinenkin suurentaminen tekee niistä erittäin rakeisia. Vertailu esim. Nokia N8 kameraan (12 MP) osoittaa, että pelkät pikselit eivät tee kamerasta loistavaa. Videoiden laatu on kyllä mielestäni erittäin hyvä.

Palautinkin laitteen juuri tuon kameravirheen vuoksi testijakson päätteeksi ja seuraavana päivänä julkistettiin Lollipop-päivitys. Sitä olisi tietenkin ollut mukava kokeilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tyytymätön123 (vahvistamaton)

12

Mun sony xperia z3 compact 4kuukautta vanha, kameran linssi niin täynnä pölyä ettei kuvassa näy juurikaan mitään. Musiikkia ei voi kuunnella koska kuulokkeista kuuluu särinää, kokeillu 5 eri kuulokkeilla eli vika ei ole kuulokkeissa. Lisäksi takakuori on alkanu irtoamaan, vissii liimattu kiinni erikeepperillä? Piti tosiaa olla pölynkestävä ja muuta humpuukia, naurattaa ku maksoin nii paljon tästä romusta.

Vastaa
VimeinenSony
VimeinenSony

13

Edellinen Sony (acro S)oli muuten hyvä. Paitsi akun kesto 2 vuoden käytön jälkeen oli surkea. Akku ei kestänyt puolta päivää ja ohjelmisto alkoi muistuttamaan alkuaikojen Windowsia, eli kaatui useamman kerran päivässä. Muuten pidin.
Tämä oli syy z3 compactin hankintaan, mutta meninkin ojasta allikkoon. Ensimmäinen puhelin pimeni alle kuukauden käytönjälkeen. Lähetin takuuhuoltoon, jossa oli muutaman viikon. Vastaus oli, että takakannessa oli halkeama, josta on päässyt kosteutta sisään, takuu ei kata, osta uus. (huoltoon lähettäessä ei näkyviä kolhuja) Erehdyin hankkimaan vielä toisen z3:n nyt ollut käytössä reilun kaksi kuukautta. Viime perjantaina laitoin puhelimen töistä lähtiessä povitaskuun ja tunnin päästä kotiin päästyäni otin puhelimen povarista pois oli takakansi aivan pieninä siruina. Nyt kansi on väliaikaisesti teipattu, ja laadukkaamman puhelinmerkin haku päällä...
Muuten hyvä puhelin, mutta kestävyys aivan surkea ja lasikuorien takia vesitiiveys täyttä kusetusta.

Vastaa
Perhananperse
Perhananperse

14

Onko kenelläkään ollut näytön liimauksen irtoamisen kanssa ongelmia. Laite ollut käytössä n. 7-8kk ja toisen kerran rupeaa jo irtoaan.
Ensimmäisellä kerralla takuu korjasi

Vastaa
Happitussi
Happitussi

15

Itellä on ensimmäinen kerta, kun on näytön liimaus irti. Kävin tarjoamassa sitä liikkeeseen missä aiemmin huolsivat Sonyja. No vuodenvaihteessa oli loppunut sopimus ko. puhelimien korjaamiseen, kun ei ollut huolto hinnasto kelvannut Sonylle. Sieltä osasi kaveri kertoa, että näytön liimaukset pettää puhelimen ollessa laturissa. Siellä on joko akku tai latausyksikkö viallinen ja puhelin lämpeää latauksessa ollessaan liikaa. Silloin alkaa lämmön takia irtoamaan lämpöliimalla kiinni oleva näyttö. Nyt puhelin lähti postilla myyjän kautta jonnekkin huoltoon ja katotaanhan mitä on tapahtunut, kun tulee takaisin. Muistin kyllä mainita lämpeämisestä vikaraporttiin. Oliskohan sama vika niissä irtoilevissa takakansissa?

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.