Hypisteltävänä Sonyn uudet Xperiat – kompakti on kaunista?

1
Juha Tuppi

Hypisteltävänä Sonyn uudet Xperiat – kompakti on kaunista?
Sony julkisti eilen Xperia-perheen uusimmat älypuhelimet Z3:n ja Z3 Compactin. Syyskuun lopussa myyntiin tulevat laitteet olivat tänään pikaisesti kokeiltavana Sony Mobilen lehdistötilaisuudessa – millaisen ensivaikutelman Xperia Z3 -älypuhelimet antoivat?

Laitteiden vedenkestävyys lyötiin tiskiin heti kättelyssä, kun kokeilukappaleet oli asetettu esille veden alle upotettuina. Veden- ja pölynkestävyyden lisäksi Xperia Z3 -älypuhelimet eivät olleet myöskään hukanneet edeltäjiensä tyyliteltyä värimaailmaa tai niiden sulavaa muotoilua. Päinvastoin, viimeksi mainittua oltiin viety yksityiskohdissa hieman eteenpäin: aikaisempi kulmikkuus oli saanut aavistuksen verran pyöreyttä pehmentämään laitteen linjoja. Lisäksi älypuhelinten kulmia oli vahvistettu naarmuuntumisen ja kolhujen ehkäisemiseksi.


Vasemmalla uusi lippulaivamalli Xperia Z3 ja oikealla sen pikkuveli Z3 Compact.Käyttökokemus oli niin ikään vähintäänkin Xperia Z2:n tasolla: sovellukset ja käyttöliittymä toimivat nopeasti ja viiveettä molemmissa Z3-puhelimissa. Näyttö vaikutti terävältä ja värikylläiseltä myös Z3 Compactissa sen 720p-resoluution paneelista huolimatta. Pääkamerasta löytyi edelleen 20,7 megapikselin kenno ja kamerasovelluksen ominaisuudet vaikuttivat nekin lisääntyneen. Sony myös kehui parantaneensa Xperia Z3:n akkukestoa jopa kahteen vuorokauteen normaalista hieman raskaammalla käytöllä. Lisäksi erityisesti pelaajia kiinnostanee tieto, että kaikki Xperia Z3 -laitteet tukevat PlayStation 4:n Remote Play -ominaisuutta: käyttäjät pystyvät siis suoratoistamaan PS4:n pelejä uusimmissa Xperia-laitteissaan.

Xperia Z3:sta jäi yleisvaikutelmaksi aavistuksen verran hiotumpi versio huipputasoisesta edeltäjästään. Mitään mullistavaa uutuutta se ei kuitenkaan tuntunut pystyvän tarjoamaan. Sen sijaan Z3 Compact vaikutti potentiaaliselta mustalta hevoselta: pienemmästä koostaan ja heikommasta näytöstään huolimatta se tuntui kokeilun aikana istuvan mainiosti käteen ja teki vaikutuksen moitteettomalla ja nopealla toimivuudellaan. Sonyn ratkaisu tehdä lippulaivastaan kompakti versio ilman suurempaa ominaisuuksien karsimista ja komponenttien rajoittamista vaikuttaakin tältä pohjalta napakympiltä; myönnettäköön tosin, että henkilökohtaiset mieltymykseni kallistuvat enemmän yhteen käteen sopivien laitteiden kuin näyttävien puhlettien puoleen.


Sony Xperia Z3 Compact edestä ja takaa.

Onko kyseessä siis hetkellinen pihkaantuminen, vai onnistuuko Z3 Compact oikeasti kilpailemaan suuremman näytön tarjoamien etujen kanssa? Tähän kysymykseen vastaaminen vaatii luonnollisesti tarkempaa testaamista, mutta toistaiseksi olen kyllä sitä mieltä, että kompakti todella on kaunista.

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -24%

Motorola Lenovo ThinkPhone
686 € Hobby Hall
859 € Proshop
900 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 900 €

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -19%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
194 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 190 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -19%

Motorola Moto Razr 2022
936 € CDON
1149 € Proshop
1149 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -15%

Apple iPhone SE (2022)
339 € Swappie
399 € Hobby Hall
524 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.