7 niksiä: Näinkin voi kuvata älypuhelimella

3
Manu Pitkänen

7 niksiä: Näinkin voi kuvata älypuhelimella
Älypuhelimista on tullut lyhyessä ajassa ihmisten pääasiallinen kamera, jolla ikuistetaan tärkeitä tapahtumia ja jaetaan ohi kiitäviä hetkiä ystävien kanssa. Eikä ihme, sillä puhelimien kamerat ovat jo nyt melko tasokkaita ja monipuolisten ominaisuuksien ansiosta ne sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Puhelimien kameroiden kyvykkyydestä huolimatta Matti Meikäläiset ottavat kuvia automaattiasetuksilla ja suoraan kohteen etupuolelta. Valokuvaukseen erikoistunut verkkolehti COOPH esittelee uudella videollaan seitsemän niksiä, joiden avulla älypuhelinkuvaajat voivat välttyä perinteisiltä kuvaustavoilta ja tehdä otoksista asteen verran kiinnostavampia.

Videolla näytetään esimerkiksi kuinka kuvaajan liikkumisella panoraamakuvauksen aikana saadaan aikaan "litistymisefekti" ja kuinka vesipisaraa voidaan käyttää apuna makrokuvauksessa. Mikäli ei halua läträtä veden kanssa, niin pysyvämpiä makrolinssiratkaisuja voi etsiä esimerkiksi vanhoista DVD-asemista tai laserosoittimista (tylsempi ja kuvanlaadun kannalta ehkä parempi ratkaisu on ostaa kaupasta tarkoitukseen sopiva makrolinssi).

Parhaat kännykkätarjoukset

Microsoft Surface Duo – hinta laskenut -49%

Microsoft Surface Duo
813 € CDON
1642 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1586 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -41%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
683 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 630 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Kommentit (3)

Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

1

Suosittelen, että pidätte puhelimen erossa vedestä, joten videon makrolinssitemmpua kannattaa välttää, sillä on olemassa mahdollisuus, että vettä pääsee puhelimen sisään linssin reunoilta.

Temppu on turvallinen mikäli vettä on oikea määrä, mutta muussa tapauksessa se saattaa hajottaa puhelimen (huonolla tuurilla)

Jos veden kanssa haluatte puljata, eikä puhelin ole vesitiivis, kokeiltaa videon viimeistä temppua, eli laitatte puhelimen jonkinlaiseen astiaan ja sitä kautta saatte linssin veden alle. Näin saa Suomessa kesällä hienoja vedenalaisia kuvia ja videoita esimerkiksi kaloista rantavedessä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.