7 niksiä: Näinkin voi kuvata älypuhelimella

3
Manu Pitkänen

7 niksiä: Näinkin voi kuvata älypuhelimella
Älypuhelimista on tullut lyhyessä ajassa ihmisten pääasiallinen kamera, jolla ikuistetaan tärkeitä tapahtumia ja jaetaan ohi kiitäviä hetkiä ystävien kanssa. Eikä ihme, sillä puhelimien kamerat ovat jo nyt melko tasokkaita ja monipuolisten ominaisuuksien ansiosta ne sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Puhelimien kameroiden kyvykkyydestä huolimatta Matti Meikäläiset ottavat kuvia automaattiasetuksilla ja suoraan kohteen etupuolelta. Valokuvaukseen erikoistunut verkkolehti COOPH esittelee uudella videollaan seitsemän niksiä, joiden avulla älypuhelinkuvaajat voivat välttyä perinteisiltä kuvaustavoilta ja tehdä otoksista asteen verran kiinnostavampia.

Videolla näytetään esimerkiksi kuinka kuvaajan liikkumisella panoraamakuvauksen aikana saadaan aikaan "litistymisefekti" ja kuinka vesipisaraa voidaan käyttää apuna makrokuvauksessa. Mikäli ei halua läträtä veden kanssa, niin pysyvämpiä makrolinssiratkaisuja voi etsiä esimerkiksi vanhoista DVD-asemista tai laserosoittimista (tylsempi ja kuvanlaadun kannalta ehkä parempi ratkaisu on ostaa kaupasta tarkoitukseen sopiva makrolinssi).



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (3)

Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

1

Suosittelen, että pidätte puhelimen erossa vedestä, joten videon makrolinssitemmpua kannattaa välttää, sillä on olemassa mahdollisuus, että vettä pääsee puhelimen sisään linssin reunoilta.

Temppu on turvallinen mikäli vettä on oikea määrä, mutta muussa tapauksessa se saattaa hajottaa puhelimen (huonolla tuurilla)

Jos veden kanssa haluatte puljata, eikä puhelin ole vesitiivis, kokeiltaa videon viimeistä temppua, eli laitatte puhelimen jonkinlaiseen astiaan ja sitä kautta saatte linssin veden alle. Näin saa Suomessa kesällä hienoja vedenalaisia kuvia ja videoita esimerkiksi kaloista rantavedessä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.