Windows Phone ohitti tammikuussa BlackBerryn Yhdysvaltojen markkinoilla - tavallaan

5
Juha Tuppi

Windows Phone ohitti tammikuussa BlackBerryn Yhdysvaltojen markkinoilla - tavallaan
Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmä on pitänyt piskuista osuutta Yhdysvaltojen markkinoista yhdessä BlackBerryn kanssa. BlackBerry on kuitenkin pysytellyt hiuksenhienosti edellä - tämän vuoden alkuun saakka.

Amerikkalainen markkinadataan ja -analyysiin erikoistunut yhtiö comScore on julkaissut tammikuun tilastot Yhdysvaltojen älypuhelinalustojen markkinaosuuksista. Tammikuun osuudet vertautuvat viime vuoden lokakuun tilanteeseen, jossa kärkinimet Android ja Apple hallitsevat suvereenisti, vaikka Android onkin joutunut nöyrtymään 0,5 prosenttiyksikköä pitäen edelleen ykkössijan, kun taas Applen käyttöjärjestelmä on haalinut markkinaosuuksia yhden prosenttiyksikön nousun verran.

BlackBerry kattoi tilastojen mukaan viime vuoden lokakuussa markkinoista 3,6 prosenttia, kun Windows Phone jäi 3,2 prosentin osuuteen. Tammikuuhun mennessä tilanne kuitenkin muuttui Microsoftin eduksi Windows Phonen kiriessä hurjalla 0,1 prosenttiyksiköllä BlackBerryn edelle - tosin pelkästään pitämällä kiinni 3,2 prosentin markkinaosuudestaan BlackBerryn pudotessa 3,1 prosenttiin.


Voitto kai se on pienikin voitto?


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -42%

Motorola Lenovo ThinkPhone
583 € CDON
660 € Proshop
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 999 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -18%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1216 €

Xiaomi Redmi Note 12S – hinta laskenut -15%

Xiaomi Redmi Note 12S
187 € CDON
192 € Proshop
219 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentit (5)

Fantasos
Fantasos

1

Tässä piilee tietty totuuden siemen: BlackBerryn piti olla raudanvakaalla pohjalla Yhdysvalloissa, missä sillä on vankkumaton kannatus yrityspiireissä ja päläpälä läpäläpä.
BB10 OS on Android-sovellusten tuella varustettu ja monien arvostelujen mielestä käyttäjäystävällinen.

Näillä lähdöillä BlackBerry ei voinut pitää edes markkinaosuuttaan vakaana, toisin kuin WP. Yleisesti ottaen WP on AINOA käyttöjärjestelmä joka on kyennyt kasvamaan Androidin ja iOS:n paineessa.

Eihän se suuri saavutus ole, mutta jos vertaamme muihin kärkikaksikkoa haastaviin vaihtoehtoihin, se on selvä saavutus.

Vastaa
readyEddy
readyEddy

2

Vuonna 2007 Windows Mobilen osuus USA-markkinoista oli 42%. Tästä on tultu tasaista laskua alas nykyiseen kolmeen prosenttiin. Täytyy olla vahva asenne, jos tuosta löytää menestyksen merkkejä.

Vastaa
Fantasos
Fantasos

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti readyEddy:

Vuonna 2007 Windows Mobilen osuus USA-markkinoista oli 42%. Tästä on tultu tasaista laskua alas nykyiseen kolmeen prosenttiin. Täytyy olla vahva asenne, jos tuosta löytää menestyksen merkkejä.

Joo just. Ensin numerot kuntoon: Canalys arvioi BlackBerryn (silloinen RIM) markkinaosuudeksi 41% vuoden 2007 viimeisellä neljänneksellä. Apple 28% ja KAIKKI Windows Mobile laitteet 21%.
http://www.canalys.com/newsroom/smart-m...on-2007-53-2006
Jos tuosta lähtöasetelmasta päädytään tilanteeseen jossa BlackBerry on Windowsin takana, niin Se on PAREMMIN kuin BlackBerryllä. Koska BlackBerry oli kaksi kertaa niin suuri kuin WinMo, niin voidaan sanoa Windowsin suoriutuneen kaksi kertaa niin hyvin kuin BlackBerry.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

4

Lainaus:

Koska BlackBerry oli kaksi kertaa niin suuri kuin WinMo, niin voidaan sanoa Windowsin suoriutuneen kaksi kertaa niin hyvin kuin BlackBerry.

Jee, kaksi kertaa parempi kuin BlackBerry. Microsoftilla varmaankin shampanja virtaa ;-)

Vastaa
Fantasos
Fantasos

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ademeion:

Microsoftilla varmaankin shampanja virtaa ;-)

Kuten artikkelikin sanoi, "pienikin voitto". Olennaista on että vuonna 2010 Android kasvoi markkinaosuudeltaan maailman suurimmaksi älypuhelinten käyttöjärjestelmäksi, ohittaen Symbianin. Tähän vuoteen mennessä Android on kasvattanut markkinaosuutensa 80% tuntumaan, Apple saavutti parhaimmillaan 20% mutta lienee tällä hetkellä 15% tuntumassa. Windows Phonen markkinaosuus on noin 4%.
Microsoftin asema on heikko, oikeastaan katastrofaalinen. Ja silti kuka tahansa käyrtöjärjestelmätoimittaja joka ei ole Google tai Apple vaihtaisi mieluusti paikkaa Microsoftin kanssa, koska Windows Phone tällä hetkellä myy globaalisti kaksi kertaa sen mitä BlackBerry ja yli kymmenen kertaa sen mitä muut - yhteenlaskettuna. Apple-Google-duopoli on niin ylivoimainen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.