BlackBerryn kurimus vain syvenee – tulossa ekosysteemien sodan seuraava uhri?

1
Manu Pitkänen

BlackBerryn kurimus vain syvenee – tulossa ekosysteemien sodan seuraava uhri?
Kanadalainen matkapuhelinyhtiö BlackBerry arvioi tehneensä 950–995 miljoonan dollarin tappion kesä-elokuun aikana. Yhtiön kirjapitovuoden toisen neljänneksen tulosarvion mukaan liikevaihtoa syntyi samalta ajalta 1,6 miljardia dollaria. Yhtiö kertoi samalla vähentävänsä työntekijöidensä määrää 4500 kappaleella (n. 40 % kaikista yhtiön työntekijöistä)

BlackBerry toimitti kesä-elokuussa 3,7 miljoonaa älypuhelinta. Toimitukset laskivat rajusti edelliseen kvartaaliin nähden, sillä maalis-toukokuussa yhtiön älypuhelintoimitukset olivat 6,8 miljoonaa kappaletta. Uudet BlackBerry 10 -pohjaiset älypuhelimet eivät ole auttaneet yhtiötä nousemaan takaisin jaloilleen.

BlackBerry kertoi keskittyvänsä nyt ammattilais- ja prosumer-markkinoille. Samalla se kaventaa tuoteportfoliotaan kuudesta neljään puhelinmalliin: kaksi high-end-markkinoille ja kaksi alemman hintaluokan markkinoille.

Yhtiö määräsi aiemmin kesällä työryhmän selvittämään vaihtoehtoisia tulevaisuuden strategioita. Työryhmän on tarkoitus pohtia esimerkiksi sitä, että kannattaako BlackBerry laittaa myyntiin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

Pudotus oli yllättävän suuri ja pahinta siinä on, että suurin osa alaskirjauksista tehtiin BB10-puhelimista, jotka eivät liiku yhtään. Suuremmassa mittakaavassa tässä ei ollut mitään yllättävää, Blackberry on ollut pahoissa vaikeuksissa jo viitisen vuotta vaikka yhtiön johto vähän muuta pitkään kuvittelikin.

RIM/Blackberryn kohtalo on erittäin analoginen Nokian tarinan kanssa. Niiden hallitsema älypuhelinala mullistui vuosien 2007-2009 täydellisesti ja kumpikaan ei ollut varautunut siihen, ei ymmärtänyt mitä tapahtuu eikä pystynyt vastaamaan riittävän nopeasti eikä riittävän hyvin. Ja vähän samaa kävi Microsoftille, joka oli osassa maailmaa kohtuullisen hyvissä asemissa Windows Mobilellaan.

Ballmerin kommentteja vuosien varrelta:
http://parislemon.com/post/61777379694/...six-years-makes

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.