Analyytikko: Yhdysvaltalainen operaattori voi jäädä velkaa Applelle jopa 14 miljardia dollaria

14
Manu Pitkänen

Analyytikko: Yhdysvaltalainen operaattori voi jäädä velkaa Applelle jopa 14 miljardia dollaria
Bloomberg uutisoi torstaina televiestintään erikoistuneen analyytikon Craig Moffettin julkaisemasta tutkimusmuistiinpanosta, jonka mukaan yhdysvaltalainen Verizon Wireless saattaa joutua rikkomaan Applen kanssa solmittua ostositoumussopimusta. Moffetin mukaan teleoperaattori on luvannut myydä 23,5 miljardin dollarin edestä iPhone-puhelimia tänä vuonna, mutta näyttäisi siltä että tavoite jää haaveeksi.

Verizon myi tammi-maaliskuussa yhteensä noin neljä miljoonaa iPhonea. Applen keskimäärinen myyntihinta oli samalla jaksolla noin 613 dollaria, eli operaattori on näin ollen hankkinut 2,5 miljardin dollarin edestä iPhonea. Yhtiön pitäisi nopeasti keksiä keinoja millä se saisi myytyä iPhonea enemmän, jotta se täyttäisi sopimuksen minimirajan. Applen odotetaan julkaisevan keskihintaisen iPhonen ja uuden iPhone 5S:n syksyllä, mutta niiden vetovoiman ei uskota riittävän 23,5 miljardin dollarin ostovaatimuksen täyttyymiseen.Apple tuskin karhuaa saamatta jäänyttä summaa Verizonilta, vaan antaa teleoperaattorille jatkoaikaa sitoumuksen saavuttamiseksi. Mahdollisesti jopa 14 miljardin dollarin arvoisen sopimusrikkeen myötä Apple on selvästi niskan päällä kun sopimusta rukataan uuteen muotoon.

Verizonin mukaan se on tänä vuonna sitoutunut ostamaan 23,5 miljardin dollarin edestä puhelimia, lisälaitteita, ohjelmistoja, verkkopalveluja jne. Operaattori ei eritellyt sen tarkemmin mille yhtiöille sitoumuksia on tehty ja mistä arvosta.

On arvioitu, että Applen tiukat sopimusehdot ovat pitäneet iPhonen poissa muutamien suurten operaattoreiden valikoimista Kiinassa, Japanissa ja Venäjällä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 498 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -29%

Samsung Galaxy A14 (4G)
99 € Elisa
139 € Gigantti
139 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

OnePlus 10T – hinta laskenut -20%

OnePlus 10T
399 € Elisa
499 € Telia
499 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 499 €

Kommentit (14)

Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

1

Aika ikäviä uutisia Applen ja myös muiden valmistajien kannalta. Ihmiset ovat selkeästi siirtymässä edullisimpiin laitteisiin. "Halpis" iPhone tulee Applelle todella tärkeään saumaan sillä markkinaosuus tippuu kuin sen osakkeen kurssi.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

2

Markkinaosuus tippuu varmaan sen takia, koska halpaa androidpaskaa tulee joka tuutista ja ihmiset vielä menevät ostamaan sitä. Ei jaksais enää kuunnella sitä jatkuvaa valitusta ku ihmisillä hajoilee ne sadan euron android kakkat...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
androidpaskaa (vahvistamaton)

3

lumia on kylla semmoesta paskaa vaikka tahan nyt ei mitenkaan liity ja iphonen laatu on ylivoimaisesti paras. lumiat vaa perseesee ja iphone ostoksille!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
android on mun vessa (vahvistamaton)

4

joo pakko myontaa etta lumiat on taytta paskaa. Kameran laatu on ihan PASKAA vaikka sita kehutaan. Iphone on hienoin kaikista perspektiiveista katsoen.Vanhan menneen lumia...voivoivoi

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iPhoneOnPaska (vahvistamaton)

5

iphouni on kylla aivan paska, joka ollut markkinoilla jo vitun kuusi vuotta

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
torttuPuhelin (vahvistamaton)

7

ifouni on ylihintaista roskaa. Saaliksi kay ihmisia, jotka ovat sellaista roskaa ostaneet. Samat pikkuikonit olleet jo kuusi vuotta. Kohta ifounia ei kukaan enaa osta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

8

Kaikki muu on paskaa paitsi kusi! mitä sitä vänkäämään?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Gulakki (vahvistamaton)

9

Tosi laadukasta kommentointia täällä. Kommentoijien keski-ikä lienee siinä 15v kohdilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

10

@ "Gulakki":

"Kommentoijien keski-ikä lienee siinä 15v kohdilla."

Kommenttien laatu taitaa mennä tuonkin ikäryhmän keskiarvon alle.

Lukekaa ihmiset nyt hyvänen aika niitä kommenttejanne pari kertaa ennen niiden lähettämistä, ja miettikää, ovatko ne todella jossain järkevässä suhteessa reaalimaailmaan. Hyvin harvasta myynnissä olevasta tai milloinkaan myynnissä olleesta matkapuhelinmallista voi mitenkään järjellisesti sanoa, että ne ovat olleet "aivan paskaa" tai "roskaa". Aivan varmasti niin ei voi sanoa mistään tämän hetken isojen valmistajien Suomessa myytävistä keskihintaisista tai sitä kalliimmista malleista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

11

Paras noista kommentoijista on tämä herra @3 ja @4. Keskustelee itsensä kanssa. En kyllä yhtään ihmettelisi, vaikka @5 ja @7 olisi tämä ihan sama herra.

Facebook loggaus pakolliseksi niin keskustelu siistiytyy, mutta saattaa myös kuolla kokonaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

12

@ 11:

"Facebook loggaus pakolliseksi niin keskustelu siistiytyy, mutta saattaa myös kuolla kokonaan."

Kuolisi ainakin minun osaltani, sillä en aio hankkia itselleni Facebook-tiliä (edellytän käyttämiltäni palveluilta avoimia rajapintoja ja käyttäjän täyttä hallintaoikeutta omaan dataansa). Toisaalta jollain keinolla keskustelun tasoa olisi kyllä hyvä saada nostettua.

Vastaa
Taeco
Taeco

14

Rekisteröitymispakko ja keskustelun laatu kohenee huomattavasti. Ei siihen mitään fb-kirjautumista tarvitsisi laittaa - sitä en ainakaan itse käyttäisi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.