Facebookin Android-sovellus lähettää käyttäjän puhelinnumeron palveluun kysymättä

6
Valtteri Ahonen

Facebookin Android-sovellus lähettää käyttäjän puhelinnumeron palveluun kysymättä
Symantec on julkaissut Androidille uuden version Norton Mobile Security -ohjelmistostaan. Päivityksen myötä ohjelma merkkasi automaattisesti Androidin huippusuositun Facebook-sovelluksen haittohjelmaksi.

Syy on Facebook-sovelluksen keräämissä puhelinnumeroissa. Sovellus lähettää ensimmäisellä käynnistyskerralla käyttäjän puhelinnumeron Facebookin palvelimille heti kun sovellus avataan, ennen kuin käyttäjä ehtii tunnistautua ja riippumatta siitä, onko tällä Facebook-tili vai ei. Toiminto ei vaadi käyttäjältä mitään varmistusta, eikä siitä anneta ilmoitusta. Näin on Symantecin mukaan tapahtunut valtaosalle sovellukset Google Play -kaupasta ladanneille.

Symantec otti Facebookiin asian tiimoilta yhteyttä, ja nämä lupasivat asiaa selvitettyään korjata epätoivotulla tavalla käyttäytyvän sovelluksen. Facebookilta myös kommentoitiin, ettei puhelinnumeroita ole käytetty mihinkään, ja ne on nyt poistettu palvelimilta.Edit: Norton -> Symantec.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -46%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
685 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 685 €

vivo X80 Pro – hinta laskenut -36%

vivo X80 Pro
1718 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 2674 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -31%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
95 € Multitronic
96 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -30%

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

1

Tämä on esimerkki niistä haittaohjelmista mitä yhdelläkään android käyttäjällä ei ole kun lataavat vain luotettuja ja hyvin arvosteltuja ohjelmia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SamppaS4 @ (vahvistamaton)

3

Google Play-sovelluskaupasta kun jotain sovelluksia lataa,niin kannattaa ehdottomasti lukea käyttäjien arvosteluja ja tietää,että mitä lataa!.

Vastaa
perhana
perhana

4

@3
Ja selviääkö tämä uutisen mainitsema puhelinnumeron ilman käyttäjän lupaa facebookille lähettäminen niistä käyttäjien arvosteluista kuinka helposti?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ramskipaolo (vahvistamaton)

6

Taloudellinen tuki yksilöille

Jos tarvitset taloudellista tukea, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin. Voisimme antaa sinulle lainaa eri muodon kiinteä. Minulla on merkittäviä taloudellisia resursseja täyttää kaikki taloudelliset huolet. Saat lisätietoja rahoitusjärjestelyt, ota yhteyttä sähköpostitse. Huolemme on tyydyttää sinua.
ramskipaolo@gmail.com

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.