LG:tä veikkaillaan seuraavankin Nexus-puhelimen valmistajaksi

6
Teemu Laitila

LG:tä veikkaillaan seuraavankin Nexus-puhelimen valmistajaksi
Googlen Nexus-laiteiden julkaisu on yksi Android-fanin vuoden kohokohdista. Nexus-laitteiden pitäisi ilmentää Googlen visiota Androidin tulevaisuudesta ja laiteiden valmistajaksi valitaan aina joku isoista Android-valmistajista. Edellisen Nexus 4 -mallin rakensi LG, mutta tuoreen huhun mukaan myös seuraava Nexus olisi LG:n käsialaa.

Näin ainakin väittää Korea Times, joka uutisoi LG Electronicsin toimitusjohtajan Koo Bon-joonin ja Googlen toimitusjohtajan ja perustajan Larry Pagen välisestä tapaamisesta. Korea Timesin mukaan tapaamisessa keskusteltiin yhtiöiden yhteistyön jatkosta, johon kuuluu muun muassa uusi Nexus-puhelin. Tarkempia tietoja puhelimesta ei kuitenkaan ole tarjolla.

Todennäköisesti ensi syksynä julkaistava seuraava varsinainen uusi Nexus-puhelin on sarjan viiden laite ja looginen nimi voisi olla Nexus 5. Sen seurana julkaistaneen uusi Android-versio, joka nykytietojen valossa tulee olemaan Android 5.0 Key Lime Pie. Nexus-puhelimet perustuvat tekniikaltaan yleensä valmistajiensa aiempiin malleihin ja jos LG valmistaa seuraavankin Nexus-puhelimen, sen lähtökohtana saattaisi olla LG:n 5,5 tuuman Full HD -puhelin Optimus G Pro.Sitä ennen Google ja LG saattavat julkaista uuden version nykyisestä Nexus 4 -mallista. Odotetuja uudistuksia ovat muun muassa tuki LTE-verkoille ja uusi 32 gigatavun muistilla varustettu malli. Uudistettu Nexus 4 toisi mahdollisesti mukanaan myös Android 4.3 -version, joka on edelleen Jelly Bean -sarjaa. Potentiaalinen julkaisuaika uudistetulle Nexus 4:lle olisi kuluvan kuun puolivälissä järjestettävä Google I/O -tapahtuma.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Realme C30s – hinta laskenut -37%

Realme C30s
65 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Oppo A79 – hinta laskenut -14%

Oppo A79
184 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 214 €

Kommentit (6)

Sefriol
Sefriol

2

Nexus puhelimen tekeminen on varmasti yhtiölle kannattavaa, sillä sitä yleensä myydään hyvin eikä tarvitse tehdä extra työtä käyttöliittymän kanssa.

Vastaa
Sefriol
Sefriol

4

@3 Varmaan siksi, koska haluavat erottua toisistaan. Aluksi rauta oli lähestulkoon samaa ja puhelimet saman näköisiä, niin piti keksiä jokaiselle mallistolle ikoninen tekijä.
Harmi vain, että yleensä tästä oli enemmänkin haittaa kuin hyötyä. Toisaalta monet valmistajien omat applikaatiot ovat olleet oikeasti todellä hyviä. Esimerkiksi Nokian Karttapalvelu ynnä vastaavat.

Vastaa
Taalen
Taalen

5

Toivottavasti eivät tällä kertaa alimitoita tuotantoa kuten Nexus 4:n kohdalla. Katsotaan mitä tuleman pitää, mutta hyvinkin voisi olla seuraava puhelimeni. Vähän jo polttelee vaihtaa parempaan, mutta eiköhän tällä vielä se puolisen vuotta ja ehkä vähän yli jakseta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.