Jelly Beanin osuus Android-laitteista hyppäsi neljännekseen

2
Teemu Laitila

Jelly Beanin osuus Android-laitteista hyppäsi neljännekseen
Google on julkaissut tuoreimmat lukemat Android-laitteiden käyttöjärjestelmäversioiden jakaantumisesta. Edellisiin lukuihin verrattuna suurin muutos on tapahtunut Android 4.1 Jelly Bean -version kohdalla.

Uusien lukujen mukaan Androidin 4.1 Jelly Bean -versio löytyy 25 prosentista laitteita. Sitä edeltävä 4.0 Ice Cream Sandwich on käytössä 29 prosentilla. Ylivoimaisessa johdossa on edelleen 2.3.3 Gingerbread. Yli puolet laitteista eli 54.3 prosenttia käyttää vähintään 4.0-versiota käyttöjärjestelmästä.

Edellisissä tilastoissa Jelly Beanin osuus oli vielä 16,5 prosenttia eli kasvua on tapahtunut huomattavasti. Kyse ei kuitenkaan ole suuresta määrästä päivittyneitä laitteita, vaan Googlen käyttämän mittaustavan muutoksesta.

Aiemmin versionumeroita seurattiin laitteissa, jotka kirjautuivat sisään Googlen palveluihin. Uusimmat tulokset on kuitenkin muodostettu seuraamalla pelkästään Play-kaupassa vierailleiden laitteiden versionumeroita. Googlen mukaan uudet tilastot antavat paremman kuvan niistä laitteista, joilla käytetään aktiivisesti eri palveluita ja joihin ladataan uusia sovelluksia. Koska Googlen tarjoamat numerot on tarkoitettu erityisesti kehittäjien avuksi, muutoksessa on paljonkin järkeä. Toisaalta taas ne eivät enää kerro tarkasti koko Android-ekosysteemin versioiden jakautumista, mikä kiinnostaa enemmän muita kuin kehittäjiä.

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Lite
149 € Power
175 € CDON
199 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -20%

Xiaomi 12X
545 € Hobby Hall
689 € Korhone.com
933 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 683 €

Oppo A17 – hinta laskenut -20%

Oppo A17
118 € Multitronic
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 148 €

Xiaomi POCO F4 – hinta laskenut -20%

Xiaomi POCO F4
455 € Hobby Hall
565 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 565 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Habe keine Lust (vahvistamaton)

1

Miksi julkaista joka puolen välein aina uusi versio käyttiksestä kun se vain lisää pirstoutumista entisestään? Ei huvittais oikeen koko aikaa päivittää puhelinta kun aina saa ilmoituksia..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.