Lumia 920 vs. HTC One - testikuvia

52
Valtteri Ahonen

Lumia 920 vs. HTC One - testikuvia
Neowin on julkaissut muutamia kuvia, joissa vertaillaan Nokia Lumia 920:n ja uuden HTC Onen kameroiden suorituskykyä.

Kuvat on otettu HTC:n tilaisuudessa, jossa toimittajalla sattui olemaan Lumia mukana. Kameroissa on automaattisäädöt ja HTC:n Zoe-ominaisuudet on kytkettu pois, joten molemmat kamerat tallensivat vain still-kuvaa.

Kuvasarjan parien ylemmät kuvat ovat Lumiasta ja alemmat HTC Onesta.Kuvissa näkyy selkeästi, kuinka HTC häviää kontrastissa ja värien kylläisyydessä, mutta toisaalta sen kyvykkyys hämärässä ei näyttäisi olevan aivan puppua.

Vertailukuvat on otettu hyvin hätäisesti, joten lopullisia johtopäätöksiä näistä ei vielä kannata vetää. Suuntaa pikatestikin kuitenkin antaa. Kuinka HTC pärjäsi lukijoiden mielestä?

Parhaat kännykkätarjoukset

Microsoft Surface Duo – hinta laskenut -49%

Microsoft Surface Duo
813 € CDON
1642 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1586 €

Samsung Galaxy S20 – hinta laskenut -41%

Samsung Galaxy S20
370 € Multitronic
683 € CDON
799 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 630 €

Honor X8 – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -30%

Samsung Galaxy S10e
337 € CDON
674 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 481 €

Kommentit (52)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

2

Lumian kamera vielä kehittyy tosta päivityksen ansioista.
Eikös tossa tokassa varsinkin näy tuo pieni pehmeys mistä Lumian kameraa on haukuttu?

Tuo ulkokuva on Onella ainakin vain peruskännykkäkameratasoa. Eli ei siis mitään sävähdyttävää. En oo varma, mutta mun mielestä Onen kuvissa on kovasti kohinaa siihen nähden, että juuri sitä piti "ultrapikseleiden" poistaa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Humppaveikko (vahvistamaton)

3

Lumiassa näkyy olevan digitaalinen zoomi päällä kun katsoo esim alempaa kuvaa. Ylemmässä kuvassa Onen kameraan pääsee selvästi enemmän valoa kun kuvaaja on panoroinut enemmän ulkoikkunoiden suuntaan. Aika amatöörimäisiä vertailukuvia. Onkohan Lumiassa portico päivitys? Sitäkään ei tiedetä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
OGGisti (vahvistamaton)

4

Eipä ole HTC:llä paljon edistytty näissä kameroissa. Nokia Lumia 920 menee taas aivan omassa sarjassa. Viimeinen hämäräkuva kertoo hyvin kuinka paljon parempi Lumia 920 onkaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
HooTeeCee1 @ (vahvistamaton)

5

HTC häviää kontrastissa ja värien kylläisyydessä, mutta toisaalta sen kyvykkyys hämärässä ei näyttäisi olevan aivan puppua.

Vastaa
delic
delic

6

Kyllähän noista kuvista nyt näkee selvästi, että htc:n kuvat ovat parempia. Kuvista näkyy hyvin lumian ongelma, eli kamera napsii milloin minkäkin värisiä kuvia. Nimenomaan värit noissa lumian kuvissa on huonot, täysin luonnottomia.

Vai miltä kuulostaa esim keltaiset ihmiset..

Sama ylikeltaisuus sitten näkyykin todella selvästi kaupunkikuvassa, okei se kaupunki kuva voi olla jonkun mielestä paremmannäköinen koska kerrostalot on keltaisia ja koko kuva näyttää värikkäämmältä ja paremmalta, mutta ei ne talot oikeasti keltaisia ole :)
Kuten ensimmäisistä vuotaneista kuvista näin htc toistaa värit erittäin luonnollisesti ja nämä kuvat vain vahvistavat sitä. Samoin htc:lla otetut kuvat on selkeästi terävempiä.

Näyttäisi tosiaan siltä, että htc on saanut markkinoille erittäin hyvän mobiilikameran. Mielenkiinnolla odotan lisää kuvia.

Lyhyesti siis lumia tekee nopeasti katsottuna paremman näköisiä kuvia, mutta jos tutkii kuvaa ja sitä mihin kameralla oikeasti pyritään niin htc on lähempänä todellisuutta. Outoa sanoa näin, kun on tottunut htc:n tekemiin aivan luonnottoman näköisiin kuviin mitä htcn kamerat yleensä tekee. Nyt on selkeästi panostettu siihen luonnollisuuteen.

Yleensä tämmöinen mobiilikameroiden vertailu keskenään on turhaa. Niissä pitäisi olla mukana aina ammatilaiskamera referenssinä, että miltä sen kuvan oikeasti pitäisi näyttää.

Kuten näistäkin varsinkin viimisestä kuvasta näkee niin molemmat kamerat tarjoaa täysin erilaisen kuvan, kumpi sitten on lähempänä totuutta?

Vastaa
ep_
ep_

9

@3
Ei tuo ero kuvatun alueen koossa tarkoita, että zoomia olisi käytetty. Riippuu optiikasta, millainen alue kuvaan saadaan ja miltä etäisyydeltä.


Miksi ihmeessä näitä kuvia on pienennetty? Pahin mahdollinen moka vertaillessa kameroita, on laittaa mitenkään käsitelty kuva näytille. Tarkkuudesta ja kohinasta ei siis kannata sanoa vielä lopullisesti yhtään mitään. Ja miksi ihmeessä muokattu kuva on vielä pitänyt tallentaa JPG:nä? JPG:n pakkauksen jäljet näkyvät todella selkeästi ylimääräisenä kohinana ja sotkuna kuvissa. Tämä JPG-pakkaus skaalauksen jälkeen kyllä todella sotkee kaikki kuvat häiritsevän selvästi. Risukimppu Neowinin Tim Scheisserille vertailukuvien surkeasta laadusta...

Onhan nämäkin kuvat parempi kuin ei mitään. Värisävyissä Lumia kyllä voittaa, mutta terävyyden ja kohinan arviointi pitää jättää myöhemmälle, kunnes saadaan koskemattomia otoksia vertailtavaksi.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

10

Parhaiten tästä huomaa kyllä kommentoijien leirin. Jokainen tuntuu näkevän aivan selvästi, kumman puhelimen kamera on parempi.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

12

Ei nämä kuvat tosiaan kerro oikein mitään, muuta kuin että molemmissa on kamera. Tuo jpg pakkaus on kyllä sotkenut molemmilla otetut kuvat ihan täysin.

eikä noista kuvista kyllä löydy mitään tietoja kamerastakaan, eli voivat olla otettu millä vaan.

jos nyt kuitenkin näiden perusteella pitäisi jonkinlaista yhteenvetoa tehdä, niin ei hassumpaa kummallakaan. Eka kuva on tosin otettu niin erikohdasta, että siitä ei voi päätellä mitään (toisessa on puolet enemmän vastavaloa kuin toisessa). Toinen kuva menee minusta selvästi htc:lle, mutta kolmas Noksulle. Osittain makuasioita ja tosiaan tuo jpg pakkaus sotkee niin paljon että paha sanoa mitään. Toisessa kuvassa näkee selvästi terävyyseron, nokian kuva on tärähtänyt ja pehmeä liikkuvissa kohteissa, mutta HTC:llä on ihan tarkat rajat.

Ei kuitenkaan näytä htc:n mainospuheet ihan palturilta, joten jännä nähdä parempia vertailukuvia. Tosin Nokiahan saattaa tuoda tuohon jo uuden laitteen ensiviikolla, eli peli muuttuu kokoajan.

Sitä on turha sanoa, että Nokia paranee päivityksillä, niin tekee myös HTC, joka varmasti päivittyy vielä paljon, ennenkuin tulee edes myyntiin.

Vastaa
paradox11
paradox11

13

En ole htc:tä koskaan omistanut enkä nokiaakaan varmaan 8 vuoteen, joten en kummankaan leiriin kuulu, mutta jos näistä pitäis valita niin kyl lumian kuvat näyttää omaan silmään paremmalta; olivat sitten ylivärittyneitä tai ei.

Mutta kuten uutisessa kerrotaan niin tämä on vain juosten kusten tehty pikatesti

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

14

Ihan turha alkaa tekemään jotain testiä ,kun lähtökohta on että otetaan kuvat niin että ainakin Nokian kuvat näyttäsi paremmalta.Eli vaihtakaa työntekijoitä.Tämä on huomattu jo ennenkin.Esim silloin kun Nokia ja Sonyerikson kisasivat .

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pippeli5 (vahvistamaton)

15

Ihmettelin myös aivan samaa kuin delic että silläkö nyt voittaa paremman mobiilikameran tittelin mitä enemmän lisätään epämääräistä väriä päälle.htc:n kuvat paljon terävemmät ja luonnollisemmat ilman fanituksia.

Vastaa
3rd_party
3rd_party

16

No eipä tuo HTC:n uusi innovaatio mitään wow-efektiä saanut aikaan. Kuvissa on ihan yhtä paljon kohinaa kuin Lumiankin kuvissa, vaikka sen piti olla HTC:n vahvuus. Jos näistä pitäisi vetää johtopäätöksiä, antaisin voiton 2-1 Lumialle. Mutta antaas olla lopullisen tuomion kanssa, kunnes saadaan perusteellinen vertailu.

@6 "Kuvista näkyy hyvin lumian ongelma, eli kamera napsii milloin minkäkin värisiä kuvia."

Jännä juttu, ettei tätä ole koettu ongelmaksi niissä oikeissa, kunnollisissa testeissä. iPhonen kuviahan on pitkään kyllä moitittu karkkivärityksestä (joskin tämä ongelma on ilmeisesti poistunut iPhone 5 myötä), mutta Lumian arvosteluissa en ole tähän törmännyt. Esim. tässä: http://gizmodo.com/5982478/the-best-smartphone-camera

Kannattanee myös lukea alkuperäisen jutun tekstit, niin selviää kumpi on kuvaajan mielestä lähempänä totuutta: http://www.neowin.net/news/cameras-htc-one-vs-nokia-lumia-920

Vastaa
Mauriland
Mauriland

18

Ainakin omaan silmään näyttää noi HTC:n kuvat jotenkin ylivalottuneilta kahdessa ekassa otoksessa.

Ekassa otoksessa Lumia saanut näkyviin paremmin ulkonakin näkyvän häkkyrän melko tarkasti eikä vain HTC:n tekemää puuroa. HTC:n kuvassa ei edes tajua että tuolla ulkona on jokin rakennelma kun niin voimakkaasti ylivalottaa.

Ulko kuvassa Lumian kuva on kyllä värikylläisempi. noi talot kyllä tuommoisessa tilassa melko keltaiseksi menee kun ulkovaloina on noita hyvinkin keltaisella valolla varustettuja valaisimia. HTC taas latistaa liikaa keltaisia sävyjä saaden kaiken näyttämään omaan silmään liiankin siniseltä.

Vastaa
arivesa
arivesa

19

Kuva 1: HTC näyttää hyvin etualan(seinänvierusjakkaran juurella olevat mikättimet),Nokia taas taka-alan ulos asti.

Kuva 2: HTC on huimasti tarkempi,ja värit oikeammin. Nokian kuvassa vakainta ei näyttäisi edes olevan, ja soittajien ihonvärit aivan pielessä.

Kuva 3: Molemmat kehnoja,värit pielessä kummassakin,aivan eritavoin.

Eipä noista ole juuri kameran korvikkeeksi.Kuinkahan pärjää S4?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

20

HTC:n kuvat selkeästi terävämpiä ja luonnollisemman värisiä. Ero ertyisesti ulkokuvassa HTC:n hyväksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ademeion (vahvistamaton)

21

On muilta kommentoijilta aivan oikea huomio se, että Nokian värit ovat liioittelevat, ainakin näiden kuvien perusteella. Jos pitää karkkiefektistä, niin asia ei ehkä häiritse, mutta luonnollista lopputulosta kaipaava on vähemmän tyytyväinen. On parempi antaa kameran tuottaa oikean värisiä kuvia, ja lisätä halutessaan värikylläisyyttä kameran asetuksilla tai kuvankäsittelyllä. Näin valinta on kuvaajalla, eikä laitteen valmistaja päätä hänen puolestaan etukäteen. Lopullisen näkemyksen muodostamiseen tarvitaan kyllä todellakin parempia testikuvia, jotka on otettu luonnollisissa valaistusolosuhteissa.

Toimittaja kehuu myös Lumian "kontrastia" paremmaksi. Kameran laadun suhteen ei kuitenkaan ole niinkään kiinostavaa kuvien kontrasti vaan dynamiikka, joka kertoo siitä, miten hyvin kamera kykenee tallentamaan kohteen eri valoisuusasteita. HTC näyttäisi hieman yllättäen vetävän pidemmän korren tässäkin.

Terävyydestä on näiden kuvien perusteella vaikea sanoa mitään.

Vastaa
perhana
perhana

26

Juu ei näistä kuvista kyllä mitään muuta pysty toteamaan kuin sen että HTC ei suuresta uhostaan huolimatta tainnut onnistua luomaan mitään uutta merkkipaalua kännykkäkameroiden historiaan.
Kuvien laatua vertaillen voi olla aivan mahdollista sekin että kuvat on katsojien reaktioiden hämmentämiseksi nimetty ristiin, niin että mukamas HTC:lla kuvatut onkin Lumialla kuvattu ja toisinpäin, kun ei noissa mitään varsinaista laatueroa pysty erottamaan, suurin ero on väreissä joka itseäni Lumian omistajana kummastuttaa, kun omalla Lumialla ottamissani kuvissa värit vaikuttavat olevan lähempänä noiden HTC:lla otettujen kuvien värejä.

Vastaa
Mata
Mata

27

Tuntuu nuo muut valmistajat olevan erittäin kiireellä yrittänyt saada jotain "mullistavaa" kamera teknologiaa aikaiseksi.. Mutta eihän kiireellä saa näköjään laatua aikaiseksi.

Taitaa vain muita valmistajia pelottaa Nokian niskaote kamerapuolella, joka saattaa viedä niiltä jonkinmoisenosan asiakkaista..

Onhan Nokialla nyt hyvä ote niin kamera kuin karttapuolella, vielä kun Windows puoli saa tuulta alle, niin nähdään pärjääkö Nokian porukka kilpailussa vai ei.. Ainakin osa-alueilla nokian ei tarvitse niin kiireellä enään panostaa, joten voi siirtää kehitystyötä hetkeksi enemmän muihin asiohin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JellyBean @ (vahvistamaton)

28

Nokian "heikoin lenkki" onkin taas/vain käyttöjärjestelmä, Windows Phone!!. :(

Vastaa
delic
delic

30

Kyllähän näistäkin kuvista näkee se mistä puhuin, htc onen kuvat on todella luonnollisen näköisiä http://asia.cnet.com/htc-one-vs-iphone-...ut-62220556.htm

Harmi ettei tuossa ollut mukana vielä lumia 920.

Tuossa studiokuvassa näkyy hyvin tuo htc:n luonnollisuus. Tavallaan tuo iPhonen ottama kuva on ehkä nopeasti katottuna elävämmän näköinen ja värikkäämpi. Sitten kun katsoo mandariinia niin siinä värit onkin vääristyneet. Htc:lla tuntuisi olevan kaikki värit balanssissa.

Htc:n kuva on ehkä vähän haalea ja tylsähkö monen silmää, mutta juuri tuon näköisiä kalliit järkkärit kuvista tekee jotka tekee mahdollisimman luonnollista jälkeä eikä sisällä mitään värifilttereitä ym joilla kuvasta yritetään heti tehdä valmiin näköinen. Väliin ne filtterit tuottaa hyvän tuloksen ja väliin ei kuten olemme lukuisista mobiilikuvista nähneet.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
qwert321 (vahvistamaton)

31

HTC:n puhelimen ongelmana on vähäinen megapikselimäärä.

Neljällä megapikselillä ei pysty zoomaamaan juuri lainkaan, eikä kuvien croppaus onnistu. 8 megapikselin kameroissa zoomaus ja croppaus onnistuu paljon paremmin.

HTC nostatti hyvän ennakkohypen, mutta kamera on täysi floppi.

Vastaa
perhana
perhana

32

@30
eli noista kuvista näkyy kuinka tasoissa HTC One on Iphone 5:n kanssa, sepä kiva... mutta missä on se historiaan jäävä kännykkäkameroiden merkkipaalu, saadaanko tästä kohinaa muualle kuin kuviin?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kaizora (vahvistamaton)

33

opettele tekeen vertailuja. onen kamera on paljon parempi. testattu on. olin kyseisellä tapahtumalla

Vastaa
djtob
djtob

34

Exif datat olisi hyvä olla olemassa. Eikä kuvat pienennettyinä ja pakattuina saa mitään selkoa siitä, kumpi niistä valokuvaa paremmin.

28. Skitsofreenikkorölli.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JellyBean @ (vahvistamaton)

35

@34 Millainen on skitsofreenikkorölli???. Puhut nyt itsestäsi!. ;)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

38

Noniin, tätä on odotettu. Eli nyt on tarjolla kunnolliset sampleshotit ja testi uudesta HTC Onesta, vaikka myyntiin tulo venyykin ensikuuhun.

" The One camera truly outshines almost everything else in low-light situations. It usually produces better shots at night than the Nokia Lumia 920, and comes in second only to the current imaging king, the Nokia 808 PureView. We were amazed by how much errant light it picked up; the One could snag perfectly usable shots on pitch-black streets, and the OIS worked like a charm. The only time noise actually became a problem was in extremely dark scenarios, but otherwise we were quite impressed by how clear most of the images came out.

"We were blown away by how much light the One camera was able to grab at night."

In short, even though it's not perfect and we'd love to be able to get more detail from zoomed-in shots, the One's UltraPixels methodology appears to be completely sound. We're confident enough in its quality, in fact, to declare the One as our new go-to camera."

Lähde: http://www.engadget.com/2013/03/12/htc-one-review/

Ei siis ollenkaan huonolta vaikuta vaikka varmasti on vieläkin tulossa parannusksia enne julkaisua.

Itseäni ei häiritse ollenkaan tuo 4mpix kuvakoko, koska kuvia ei juurikaan tule suurennettua vaan puhelimella otettuja kuvia käytetään as is tyylillä.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

40

Hyvältä vaikuttaa tuokin arvostelu, joten menestystä on luvassa. Jotenkin tuo aurinko polttaa kuvia, mutta tekeehän se sitä muillakin.

Jos meinasin Vergen arvostelua negatiivisena niin ei uponnut minuun, koska mitä moittivat oli kuvat cropattuna fullsize koossa. Näin en ole ikinä puhelimella otettuja kuvaia käyttänyt, enkä usko, että käytän vielä vähään aikaan. Eli minusta oikein nättejä, hyvän värisiä ja valovoimaisia kuvia netiin jaettavaksi ja kuvakehystä koristamaan.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

41

Pitänee vielä odotella ensiyöhän tuota sgs4:n julkaisua ja sitten pistää tästä ennakkotilaus menemään jos ei nelonen tuom mitään kiinnostavaa. Ainoastaan hiemna mietityttää tuon langattoman latauksen puuttuminen, kun siihen suuntaan kuitenkin on tekniikka menossa.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

43

Siihen on vielä niin pitkä aika, että ei taida malttaa odottaa. Tarpeeksi pitkään kun venttailee niin aina on tulevaisuudessa jotakin kiinnostavaa:)

Jos ei mitään mullistavaa tapahdu niin kyllä taidan Androidissa pysyä jatkossakin, kun on tullut hommattua sille erinäistä softaa jo useiden satojen arvosta. Toki jos nyt joku muu alusta räjäyttää pankin ihan tosissaan niin sitten voi vaihtoa harkita paremmin. iOS:sille taitaisi löytyä lähes kaikkiin softiin jotkin vastineet.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

44

Ja aiheesta näppärästi poiketen pitää vielä kommentoida tuota iPhonea, eli sen hankinta on ehdoton no no, ennenkuin alkavat noudattamaan standardia liittimen osalta. Ja jotenkin luulen, ettei tätä tule tapahtumaan.

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

45

http://connect.dpreview.com/post/912886...view-first-look

ehkä joku kamerasivusto testi ois vielä tarpeen - siis HTC:n
ja koska softapäivitys korjasi 920:n päivänvalokuvia,
niin HTC:n kuvanlaatu voi vielä parantua
vai ootko jo tilannu tyyliin "Shut up and take my money!"
Miten Droidi-softat saa uuteen masiinaan?
Tilin kautta ilmaiseksi?
Meinaan mulla on myös yx Droidi (ostin joulux itelle huvin vuox)

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

46

No itselle tuo kamera ei ole kaikki kaikessa, kunhan saa joitakin otoksia ja näköjään tuolla saa (nykyisellä sgs3:lla pärjännyt oikein mainisosti kuvien osalta).

En ole tilannut vana odottelen vielä tuon sgs4:sen julkaisun. Tuo One vaan on erittäin tyylikäs, eli jos ei Samppa tuo jotain todella mieletöntä, niin kyllä se tuohon kallistuu.

Softat tulee automaagisesti, kun laitetta käyttöön otettaessa annetaan Googletilin tiedot ja valitaan täppä, että palauta/varmuuskopio tili ja puhelin (tai jotain tämmöistä). Nykyisessä luurissa täytyy myös olla määritelty, että varmuuskopioi tiedot tilille.

Ilmaiseksi tulee joo. Softien asetukset tietysti pitää laittaa uusiksi jos ei niitä varmuuskopioi milläään erityisellä softalla, mutta itse en ole niitä kopioinut vaan laittanut kuntoon käyttöön otettaessa.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Alkaahan näitä vertailukuvia jo pikkuhiljaa tulla useasta lähteestä, tässä taas yksi melko uusi vertailu:

http://pocketnow.com/2013/03/13/htc-one...mera-comparison

Ollakseen "haastaja" jonka piti tuoda jotain uutta ja mullistavaa kännykkäkameroihin, ei tuo One nyt mitenkään merkittävästi paremmaksi L920:n kamerasta pistä, jos paremmaksi lainkaan.

Minusta tuo taas lunastaa lupauksiaan erinomaisesti, kun kyseessä on ihan erikokoinen laite kuin 920, eli jos pääsee edes samalle viivalle niin on jo voittaja. Tuolla kamerapuolella kuitenkin tuo fyysinen koko asettaa suurimmna haasteen, skoak onahn paremmat kamerat jo keksitty, eli haaste on tuoda tarpeeksi kompaktiin pakettiin.

Jokin nyt ei kyllä täsmää näiden eri testien välillä, sillä suoriutuvat niin epätasaisesti. Joissakin toinen pilaa värit ja joissakin taas toinen yms. Otappa noista nyt selvää, kun taitaa olla ihan vain paikasta kiinni. Kyllä molemmilla hyviä kuvia saa, joten suurin ero taitaa sitten tulla käytön nopeudessa ja muissa ominaisuuksissa.

Vastaa
perhana
perhana

49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jarissimo:

kyseessä on ihan erikokoinen laite kuin 920

Ihan erikokoinen...?
HTC One - 137.4 x 68.2 x 9.3mm
L920 - 130.3 x 70.8 x 10.7mm

Eli kun 920 on noin 3 milliä leveämpi, on One taas 7 milliä pidempi, ja vaikka 920 nyt hieman paksumpi paksuimmalta kohdaltaan onkin, niin ei noita nyt oikein "ihan erikokoisiksi" kuitenkaan voi sanoa, pocketnow:n kuvassa jossa näkyy molemmat laitteet voi myös nähdä että kokoero on silmämääräisesti aivan olematon.

edit: itselläni koko on kiusannut korkeintaan kun puhelinta on pitänyt paidan rintataskussa, ja silloinkin ainostaan puhelimen korkeus (pituus) on kiusannut, leveys tai paksuus ei ole ikinä tehnyt tiukkaa.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jarissimo:

kyseessä on ihan erikokoinen laite kuin 920

Ihan erikokoinen...?
HTC One - 137.4 x 68.2 x 9.3mm
L920 - 130.3 x 70.8 x 10.7mm

Eli kun 920 on noin 3 milliä leveämpi, on One taas 7 milliä pidempi, ja vaikka 920 nyt hieman paksumpi paksuimmalta kohdaltaan onkin, niin ei noita nyt oikein "ihan erikokoisiksi" kuitenkaan voi sanoa, pocketnow:n kuvassa jossa näkyy molemmat laitteet voi myös nähdä että kokoero on silmämääräisesti aivan olematon.

No, jo nuo mitat tekevät varmasti ihmeitä sille käytettävissä olevalle tilalle kun sinne aletaan työntämään kamaa. Ota huomioon paksuusero, joka on jotain 10% suurempi Lumiassa. Myös painoeroa taisi olla jotain reilu 20%. Tilavuudessakin ero on suurinpiirtein 10% luokkaa.

Toki mitat on pieniä, mutta minusta tuo prosenttimäärä kertoo enemmän, sillä ero tuntuu taskussa ja kädessä vaikka milli sinnetänne ei kuulostakaan miltään.

tämä nyt on ikuinen väittelynaihe, mutta jos teknistä edistyneisyyttä katsotaan niin kyllähän noiden välillä iso ero on (siis jos olisivat muuten samalla viivalla).

Se on jotenkin hassua, että mm. HTc saa pakattua pienempään tilaan teknisesti suuremman ja tehokkaamman puhelimen "premium tyylillä ja materiaaleilla" (Esim näyttö on paljon suurempi HTC:ssa, kuten myös monet muutkin sisuskalut ovat tekniikaltaan tuoreempia ja tehokkaampi (muistia enemmän, nopsempi prossu, näyttis yms), tätä ei varmaankaan käy kieltäminen?). HTC on paketoinut myös suuremman akun kuin Nokia, eli kokonaisuutena aika kelpo suoritus (minusta jopa vähän "mullistava") HTC:ltä vaikka pääsisikin kameran osalta vain samalle viivalle.

No mutta jos näitä muita asioita ei halua ottaa huomioon niin samanlainen läpyskä kuin muutkin ja kuva piirtyy pixeleistä, kuten jo jonkin aikaa ollut tapana..

Editti: Mullapa on pidempi kuin sulla:) .. siis.. SGS3 on suurinpiirtein saman pituinen kuin htc one, eikä se ole ollut mulla ongelma, tosin ämpärimuovin keveys varmaan auttaa tuossa asiassa..

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

51

Eipä tuo One niin säväytä kun sillä hehkutuksella olisi pitänyt. Tuossa Pocketnow testissä imo aika selkeä voitto Lumialle. Itsellä ei kyllä kameralle ole kovin suurta painoarvoa puhelimessa kun olen kohtuu innokas valokuvauksen harrastaja. Pureview on kyllä vaikuttava, 808:lla saa tosi huikeeta jälkeä(en silti ottaisi puhelimekseni, enkä kamerakseni) ja tämä vakaajan tuominen luuriin on oikeasti mullistavaa. Kelluvasta linssistä voisin veikata että pääosin johtuu tuo paksuus+paino. Ja taitaa tuo näyttötekniikkakin painoa lisätä.

Tuosta pieneen tilaan ahtamisesta ja laadukkuudesta en voi muuta sanoa kuin iPhone 5. Siinä jos jossain on insinöörityö huipussaan tuolla saralla..

Vastaa
AhKeefas
AhKeefas

52

@51 jospa iPhone 5S saakin samaan tilaan sen optisen kuvanvakautuksen (ja ne punerrukset vastavalokuvissa vähenee) ja vielä langattoman latauksen, kunnon omat kartat (esilataus: vaikka koko maailma) ja antenni toimii joka otteella eikä lasinen takakansikaan rikkoudu, niin sitten...siis jos...
joo
ja värejä vois olla niinku väritelkkarissa :-D
Voilá!
Meinasin unohtaa: henkilökohtaisesti suosin "pakkaspuhelimia",
kuten Nokia 7710 tai Lumia 920 eli hanskat-kädessä-hiplattavia
et punctum

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.