Suomen nopein 3G-verkko löytyy Tampereelta

11
Teemu Laitila

Suomen nopein 3G-verkko löytyy Tampereelta
Jos haluaa nauttia Suomen keskimääräisesti nopeimmista 3G-yhteyksistä, kannattaa asua Tampereella. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat Hämeenlinna ja Lahti, jotka sijoittuivat mittauksissa toiseksi ja kolmanneksi.

Mobiiliverkkoihin erikoistuneen Omnitele-yrityksen tekemissä mittauksissa kävi ilmi, että Tampereella keskimääräinen latausnopeus yltää 12 megabittiin. Hämeenlinna jää vain hieman jälkeen 11,5 megabitillään ja Lahdessa päästään keskimäärin 10,2 megabittiin. Mittaus tehtiin DNA:n tilauksesta ja kaikki nopeimmat mittaustulokset saatiin nimenomaan DNA:n verkossa.

Kaikki mittauksissa saadut tulokset ovat parempia kuin viime vuoden huhtikuussa toteutetussa vastaavassa tutkimuksessa. Nopeuksia on saatu kasvatettua Dual Carrier HSPA+ -tekniikan avulla, vaikka älypuhelinten kasvava määrä kuormittaa mobiiliverkkoja.

- Älypuhelinten yleistyminen ja käytön monipuolistuminen selittävät langattoman tiedonsiirron vauhdikasta kasvua: DNA:n verkossa langaton tiedonsiirto on kaksinkertaistunut jo neljänä vuonna peräkkäin, toteaa DNA:n laajakaistaliiketoiminnan johtaja Jarno Haikonen yhtiön tiedotteessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentit (11)

Quirzo
Quirzo

1

Voin kertoa Tampereella asuvana että Saunalahden mokkulalla ei tee ainakaan yhtään mitään. Kiinteä netti piti hankkia kun ei edes kouluasioita saanut hoidettua mokkulalla.

Vastaa
ric_91
ric_91

2

Itsellä Tampereella keskusta-alueen ulkopuolella katoaa toisinaan 3G näkyvistä sisätiloissa. Silloin jumitetaan mm. Edge-verkossa.

Verkkona käytössä Sonera.

Vastaa
Pelemane
Pelemane

4

Hetkinen, siis eikös DNA:kin myy noita Dual Carriereja 4G nimellä, mutta sitten tälläisissä mittauksissa ne lasketaankin 3G verkoiksi jotta 3G näyttäisi paremmalta?
Hyvin kustaan kuluttajaa silmään taas. (mikäli olen oikeassa)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joopas.... (vahvistamaton)

5

Kaikki operaattorit myy DC:tä 4G:nä, ja tämä johtuu valitettavasti operaattorista nimeltä Elisa, joka tuon homman aloitti, jonka seurauksena kaikki seurasi perässä.

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

6

@4 jep, Dual carrieriä saa mainostaa 4G:nä, mutta tekniikaltaa se on oikeastaan sitä samaa 3G:tä. Eli kun joku käyttää DC "4G:tä", niin tämä rasittaa nimenomaan 3G verkkoa ja kaista on pois "3G-käyttäjiltä". Tästä syystä 3G verkon testaukseenkin voidaan käyttää hyväksi DC:tä. Huomioitavaa kuitenkin on että kaikkialla missä 3G on, ei DC toimi.

Voimakkaimmin DC:hen on panostanut DNA. Elisa ja Sonera taas pistävät enemmän paukkuja LTE-verkkoon. Tämä on vain siis markkinointikikka, millä DNA yrittää epätoivoisesti kalastaa asiakkaita sanomalla, että heillä on nopein 3G verkko. Ja kyllähän se keskimääräinen nopeus nousee kun mukaan tosiaan lasketaan DC:kin, jota mainostetaan 4G:llä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

5@
>Kaikki operaattorit myy DC:tä 4G:nä,

Ei, vain Elisa ja DNA, DNA tosin seurasi Elisaa, mutta DNA otti etunojaa ja käytännössä jäi sitten tuon DCn varaa 4Gssä, Elisa siirtänyt painoa LTEhen.

Vastaa
KalikoJak
KalikoJak

8

Lisäyksenä vielä: Muistaisin, että DNA mainosti joskus, että heillä on maan laajin 4G verkko.

Voiko siis yhtäaikaa sanoa, että on laajin 4G verkko ja nopein 3G verkko jos nämä ovat oikeasti yhtä ja samaa? :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
joopas.... (vahvistamaton)

10

Elisan, ja Soneran 4g yhteyttä ( LTE ) testasin , ja nopeus jäi suurimmaksi osaksi huonommaksi, kuin edellä mainittu vakaa yhteys DC:llä, henk kohtainen mielipide, vielä toistaiseksi näillä leveysasteilla LTE vain kaunista kuultavaa, ja kuten neuvostoliitossa konsanaan, paperilla kaikki näyttää hyvältä. Huom. Tämä siis oma kokemus, ja vain Joensuusta.

Vastaa
N95max
N95max

11

Lumia 900 nykyisenä luurina ja saunalahti Nopsa liittymä mukavasti on ainakin itäisellä Tampereella pyörinyt 9 - 16.6mb Down ja 1 - 2.2mb uppista + ping 110ms avg. Juurikaan edes ruuhka-aikaan ei nopeus huomattavasti ole hidastellut.

10/1 kiinteä sauniksen netti itäpuolella kaupunkia huitoo likimain aina yli luvatun alaspäin, ja jos jotain huomauttamista on niin uppis jää max 0.8... :/

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.