Microsoft julkaisi SkyDriven Androidille

10
Panu Roivas

Microsoft julkaisi SkyDriven Androidille
Microsoft yhdistää pian julkaistavassa Windows 8:ssa entistä enemmän käyttöjärjestelmän osia pilvipalveluihin. Isona osana tätä toiminnallisuutta on Microsoftin SkyDrive-pilvitallennuspalvelu, jonka avulla käyttäjä voi päästä käsiksi tiedostoihinsa kotikoneen lisäksi mobiililaitteilta kuten tableteilta ja älypuhelimilta. Tätä varten Microsoft on julkaissut nyt myös Androidille sen oman SkyDrive-sovelluksen.

SkyDrive tarjoaa 7 Gt tallennustilaa peruskäyttäjälle. Android-sovelluksella voi tehdä käytännössä kaikki samat toiminnot kuin työpöytäversiollakin, eli lisätä, poistaa, jakaa ja tarkastaa dokumentteja.

Microsoftin pyrkimyksenä on ilmeisesti tehdä SkyDrivesta Windows-käyttäjien kätevin vaihtoehto pilvitallennuspalveluksi Windows 8 -integraation myötä, mikä on todennäköisesti suuri haaste nykyään suosituille kolmannen osapuolen sovelluksille, kuten Dropboxille.

Lataa Android SkyDrive Googlen Play-kaupasta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (10)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

1

Eipä taida kovin moni Android-käyttäjä alentua sekaantumaan Microsoftin palveluun.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

2

@1 Niin eihän se windowssi niin suotittukkaa ole. Kun MS melkein pakottaa käyttämään tuota windowssissa niin ei paljon vaihtoehtoja ole.

Vastaa
jhad
jhad

6

Skydrive toimii vallan hyvin sekä ICS, WP7 kuin työpöytäympäristössä Enpä ole kokenut tarvetta alkaa merkkiuskolliseksi. Tarpeen mukaan kelpaa winkku, linkku, WP, androidit, symbianit jne.

Vastaa
Taeco
Taeco

8

Kumma kun taas Microsoftia vihataan, koska se on Microsoft. En itsekään pidä kaikista Microsoftin tuotteista, mutta olen Skydriven julkaisusta lähtien sitä tyytyväisenä käyttänyt monet vuodet. Itsellänihän siellä on vanhana käyttäjänä 25Gt ilmaista tilaa, enkä näe mitään syytä käyttää yhdenkään kilpailijan tuotetta.

On vielä vähän auki, siirrynkö w8:aan ostaessani osat uuteen koneeseen tulevan talven aikana, mutta jos siirryn, niin siinähän on vain yksi syy lisää käyttää Skydriveä. MS on mielestäni toteuttanut tämän hyvin, kun se toimii uuden Officenkin kanssa jne.

Vastaa
Grina
Grina

9

SkyDrive toimii ihan hyvin, jos sitä käyttelee lähinnä yksin ja vain Windows-koneilta. Dropbox on kuitenkin ihan omaa luokkaansa ryhmän kesken käytettävänä, ja kun halutaan automaattinen synkkaus niin Windows-, Linux- kuin Mac-koneiden kesken. Korvaamattomia ominaisuuksia ovat mm. automaattinen versiohistoria, josta voi palauttaa tiedostojen vanhempia versioita ja julkiset linkit, joilla voi suoraan linkittää oman Dropbox-kansion tiedostoihin.

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

10

Ja pakko vielä jatkaa kommenttia.

Jos olette huolissanne Microsoftin tietoturvasta niin kymmenen kertaa enemmän pitäisi olla huolissaan Googlen tapauksessa. Googlen maksavia asiakkaita ovat mainostajat. Keitäköhän Googlen tuotteiden, esim. Androidin ja Chromen on tarkoitus hyödyttää? No mainostajia :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.