Teemmekin pikaisen katsauksen puhelimeen heti alkuun, jotta kiireisimmät voivat hieman tarkemmin arvioida laitteen soveltuvuutta omaan käyttöön. Tuttuun tapaan laajempimittainen testi on luvassa myöhemmin.
Kuten alaa edes hieman seuraavat tietävät, Samsung Galaxy S III on yhtiön suurin puhelinlanseeraus sitten viime vuoden Samsung Galaxy S II:n. Näyttävyydestä pitää huolen 4,8 tuuman Super AMOLED HD -kosketusnäyttö, joka Pentile-järjestetystä alipikselimatriisista huolimatta tarjoaa huikeaa 720p-tason kuvaa.
Laitteen huipputekniikkaan kuuluvat lisäksi neljä ARM Cortex A9 -suoritinydintä, gigatavu RAM-muistia, nopealla sarjakuvauksella varustettu 8 megapikselin kamera ja käytännössä kaikki mobiilitekniikkaan liittyvät kirjainlyhenteet.
Puhelimen tekniikka onkin ajantasalla, joskaan ei sinänsä yllätä kilpailijoita housut kintuissa. Uutuuden puhutuimmat ominaisuudet ovatkin sen ulkonäkö ja rakenne sekä moninaiset ohjelmistotoiminnot.
Allekirjoittaneen kokemukset ulkoisesta olemuksesta lanseeraustilaisuuden tiimoilta pitävät edelleenkin pääosin kutinsa. Lontoossa esitelty Galaxy S III ei ole laadukkaimmasta päästä, olipa kyseessä toimitukseen saapunut valkoinen versio tai sininen Pebble Blue, jonka pinnoitus on mystiseltä kuulostavaa -- ja tuotanto-ongelmia aiheuttavaa -- Hyperglazea. Minkään valtakunnan nitinää tai natinaa puhelimesta ei kuitenkaan saa irti.
Irroitettava takakuori muistuttaa kiiltävyydessään ja ohuudessaan muutaman vuoden takaisia, edullisempia Android-puhelimia. Pyöreät muodot ja hopeanvärinen reunus eivät siis tule todennäköisesti voittamaan design-palkintoja, vaikka Samsung kertookin luonnon inspiroineen laitteen muotoilussa.
Ulkoinen olemus sikseen, se joko miellyttää tai ei miellytä. Yksi asia on kuitenkin satavarmaa: Galaxy S III:ssa riittää potkua. Neliydinsuoritin pitää huolen, että kaikki tapahtuu jouhevasti.
Yksi uusista softaominaisuuksista onnistuu hyvin esittelemään puhelimen prosessointikykyä. Kyseessä on Pop Up Play -toiminto, joka löytyy videosoittimesta. Tämän avulla videon katsominen onnistuu pikkuikkunassa samalla, kun suorittaa muita tehtäviä. Itse toiminnon käytännön arvot ovat lienee lähellä nollaa, mutta tieto tehojen riittävyydestä on tältä osin selvitetty.
Ohjelmistollisista ominaisuuksista puhuttaessa täytyy mainita lisäksi muutama muukin uutuus. Galaxy S III on varustettu Sirin kaltaisella ääniavustajalla, jonka nimenä on S Voice. Toiminto on miltei identtinen Sirin kanssa -- tämä pätee myös kielivalintaan, josta puuttuu suomen kieli.
Jo teknisissä ominaisuuksissa mainitsin kameran kohdalla sarjakuvauksen. Erittäin nopea kamera pystyy ottamaan peräti 3,3 kuvan sekuntinopeudella valokuvia. Kahdeksan megapikselin kameralla saa aikaan laadukasta jälkeä, jonka lisäksi puhelimen voi laittaa valitsemaan kuvasarjasta automaattisesti parhaan kuvan.
Tarjolla on myös paljon muita softaominaisuuksia, joita tulemme käisttelemään myöhemmin. Näin pikaisen tutustumisen jälkeen laitteen testauksesta tulee varmasti erittäin mielenkiintoista. Mikäli haluat lisätietoja puhelimesta tai haluat erityisesti tiettyä ominaisuutta esiin varsinaisessa arvostelussa, jätä kommentti alle.
Kommentit (20)
Akkutestejä voisi tehdä useammillakin asetuksilla; olen kuullut hyvästä akunkestosta :) . S-Voicen toiminnnasta vois kirjottaa(erityisesti käskyistä) enemmän
@1 Teen huomiseen mennessä jo hieman testejä akkukestosta ja raportoin jotain niistä tänne. Vielä tuntumaa ei oikeastaan ole kun puhelin ollut niin vähän aikaa käytössä.
Miten on S-Voice... Ohjelmistollisista ominaisuuksista puhuttaessa täytyy mainita lisäksi muutama muukin uutuus.Galaxy S III on varustettu (Sirin kaltaisella ääniavustajalla),jonka nimenä on S Voice.Toiminto on miltei identtinen Sirin kanssa -tämä pätee myös kielivalintaan,josta puuttuu suomen kieli. ...Miten eroaa tämä S-Voice tuosta Applen Siristä?.Kummatkaan ei ilmeisesti tue suomenkieltä?. =(
Vaikutti ihan mielenkiintoiselta ja mietin tämän ja Lumia 900:n välillä.
Tarvitsemani ominaisuudet kuitenkin olivat molemmissa tasoissa ja koska tämä näyttää suoraan sanottuna aika kauhealta, Lumia 900 vei omalta osaltani voiton.
Meikältä löytyy tuo s voice omasta HTC One X:stä ;)
@4 jep, itse vedin samat johtopäätökset ja ei voi muuta kuin hehkuttaa Lumia 900:aa.
Ideoita testiin: kannattaa esitellä miten tarkka optiikka on tuolta laitamilta, yleensä Samsungin kamerat on olleet karmeaa suttua kuvan laidoilla ja nurkissa.
Olisi kiva saada tietää, näkyykö noiden ytimien määrä mitenkään käytännössä? Verrattuna esim. siihen miten SGS3 suoriutuu suhteessa 2:een, onko niiden välillä todellista eroa nopeudessa (ajatellen NORMAALIA käyttöä, sovelluksia, nettiä jne.).
Puhelin tuntuu paljon paremmalta, mitä S2, vaikka ennen saatoin epäröidä toista. Vanha näyttää lähinna jotenkin omituiselta ja kellertävältä.
Täytyy myös myöntää, että Samsung on monia asioita ihan oikeasti korjannut/lisännyt. Esim sovellukset saa nykyään aakkosjärjestykseen.
Ja HD resoluutio tekee ihan oikeasti ihmeita ainakin näin S2 jälkeen.
Ytimien määrästä hyötyminen on hyvin sovelluskohtaista. Tai sitten myös ajossa olevien sovellusten määrästä riippuvaa. Jotta "hyötyisi" N-ytimisestä prosessorista, pitää ajossa olla N-kpl säikeitä, jotka käyttävät paljon CPU:ta. Pienemmällä käyttöasteella ja määrällä myös N/2 ytiminen prossu pystyisi homman hoitamaan.
Android-ohjelmat ovat yleensä vahvasti säikeistettyjä, mutta kokonaan eri asia on, kuinka monta sellaista säiettä on, jotka ottavat CPU:sta tehot irti.
Yleisesti lisäytimistä saatava hyöty pienenee ytimien määrän kasvaessa: 1=>2 näkyy yleensä selvästi, 2=>4 jossain ja 4=> vaatii jo yleensä jonkin erityisen käyttötapauksen.
Kävin kokeilemassa S3:sta Verkkokauppa.com:ssa ja kyllä laite mielenkiintoisen oloinen on. Vähän iso tosin...
@10 "Ytimien määrästä hyötyminen on hyvin sovelluskohtaista."
Niinpä, ja kiinnostaisikin tietää onko peruskäyttöä ajatellen sellaisia sovelluksia, jossa tämä hyöty oikeasti näkyisi. Kun periaatteesta en haluaisi ostaa turhia tehoja, mutta toisaalta ei kiinnostaisi ostaa alitehoistakaan laitetta.
@1 Akun taso oli 50% eilen viideltä. Nyt noin 21 tunnin jälkeen tuli varoitus akun alhaisesta tasosta (15%). Käyttöön kuului parikymmentä minuuttia YouTuben katselua, puolisen tuntia musiikin kuuntelua, satunnaista verkkosurfaamista ja pari kuvan ottamista. En sammuttanut puhelinta yön ajaksi. Ihan hyvältä siis vaikuttaa akkukesto, vaikka mitään superraskasta käyttöä ei ollutkaan.
Samsung julkisti oman 4S:n. Ei mitään mullistavaa uutta, mutta tulee käymään kaupaksi kuin alennushintainen kahvi.
Hölmöt ostaa nyt syksyllä tulee varsinainen (malli)
@13 En nyt ihan noin sanoisi. Ainakin S2 rinnalla on kyse ihan eri puhelimesta. Samsung on ihan oikeasti osannut parantaa ja korjata asioita. Uskon että Samsung teki paljon enemmän, mitä Apple 4S kohdalla.
Ehkä puhelimessa ei nyt mitään niin mullistavaa ole, mutta onko jollain muulla sitten?
Itse en ole katunut hetkeäkään että vaihdoin oman S2 tähän.
@15 "Ehkä puhelimessa ei nyt mitään niin mullistavaa ole"
Tuossa taisi tulla se oleellinen. Tässä puhelimessa ei ole mitään mullistavaa, tai mahtavaa uutta juttua. Kuten 4S, tämäkin on vain päivitys. Samsung tosin otti rohkeamman askeleen tässä päivityksessä, ja muutti puhelimen designia. Tosin, siinäkin he joutuivat puolustuskannalle ja pahat kielet puhuvat muutoksen johtuneen Applen pelosta, tiedä häntä.
"mutta onko jollain muulla sitten? "
Eipä kai, mutta se nyt ei ollutkaan viestini sisältö. Tosin, eihä sitä aina tarvitse seurata muiden esimerkkiä.
@3rd_party
Ytimien määrän lisääntyminen avaa sovelluskehittäjille uusia ovia ja siinä missä ytimien määrä ei välttämättä näy tämänhetkisissä sovelluksissa voi parin vuoden päästä sovellusten taso nousta merkittävästi juuri sen takia, että on olemassa puhelimia joissa on tehoa toteuttaa kehittäjien ideoita. Eli puhelimet ovat tehty myös tulevaa silmällä pitäen.
http://www.youtube.com/watch?v=K7e9ebi4...ayer_embedded#!
Vastaa
Jaa a, eipä taida samalla tavalla samsung käyttäjät levittävän tätä videoita kuin tekivät sgs2 vs iphone 4s drop test videon kanssa joka muistettiin kyllä ottaa esiin aina.
Liekö noussut paino syynä kyseiseen. Ainakin videosta näkee, että gorilla lasissa ei mitään kovin erikoista ole, lähinnä markkinahöpinää.
http://www.youtube.com/watch?v=PbL7ciKmT7g Tässä näyttäisi olevan toinen vastaava video jossa iPhone 4S näyttö hajoaa yhdessä testissä kun sgs3:n kahdessa, kerrasta näyttää menevän rikki toi sgs3 näyttö.
Olen nyt tässä pitkänaikaa harkinnut tämän kyseisen puhelimen ostamista. Päätöksen tekoani häiritsee kuitenkin suunnatomasti puhelinmaaiilman kuopus, tämä viheliäinen kaunokainen, windows-puhelimien kruunaamaton kuningas, jopa hieman hipsterimäinen Nokia lumia 900. Ja mennään nyt suoraan siihen kysymykseen. Eli siis, onko tuo 4,8 tuuman näyttö liiankin iso? Onko se epäkäytännöllinen esim. verrattuna tuohon toiseen mobiili-laitteeseen jonka jo mainitsin? Ja onko pikselimäärän ero niin suuresti havaittavissa näiden kahden laitteen välillä, että siitä pitäisi tehdä jo varma ostopäätös? Eli pähkinän kuoressa kumpaa henkilökohtaisesti suosittelisitte minulle mieluummin? Pervertti kiittää ja kuittaa.
Ps. Jos haluatte hyviä testejä s-kolmosesta (valitettvasti englanniksi),niin tsekatkaas adriaisen sinätuubista.
@21
Tänään kävin testaamassa ohimennen Soneralla tuota S3:sta.
Näytön koko on ainakin itselleni liian iso, hankala käyttää yhdellä kädellä ja se on itselleni ainakin tärkeä ominaisuus mm. viestiä kirjoittaessa.
Lumia 900:n näyttö on sopivan kokoinen, viestejä on helppo kirjoittaa yhdellä kädellä.
Itse en mitään pikselitiheyden tai -määrän eroa huomannut, ja väitän ettei kukaan muukaan huomaa ellei sitä varta vasten mene katsomaan.