Sony aloitti Xperia-sarjan ICS-päivitykset

10
Teemu Laitila

Sony aloitti Xperia-sarjan ICS-päivitykset
Sony on aloittanut vuoden 2011 aikana julkaistuille Xperia-sarjan puhelimilleen lupaamansa Android 4.0 -päivitykset. Yhtiön blogin mukaan päivitykset toteutetaan huhtikuun puolivälistä alkaen seuraavien viikkojen kuluessa.

Ensimmäiseksi Ice Cream Sandwich -päivitykset saapuvat Xperia Arc S, Xperia Neo V ja Xperia Ray malleihin. Sony ei kuitenkaan ole unohtanut muita Xperia-malleja ja seuraava päivityskierros alkaa touko-kesäkuun vaihteessa. Jälkimmäiseen päivityskierrokseen kuuluvat Xperia Arc, Xperia Play, Xperia Neo, Xperia Mini, Xperia Mini Pro, Xperia Pro, Xperia Active sekä Sony Ericsson Live with Walkman.Laitteiden päivitykset tapahtuvat pelkästään Sonyn oman PC Companion -sovelluksen sekä Bridge for Mac -sovelluksen avulla eikä päivityksiä ole tarkoitus jaella Over the Air -tekniikalla. Puhelimet eivät siis ilmoita käyttäjälle tarjolla olevasta päivityksestä. Sonyn mukaan yhtiö haluaa käyttäjiensä tekevän päivityspäätöksen tietoisena sen merkityksestä puhelimen käyttökokemukselle.

Vaikka Sonynkaan päivitysaikataulua ei voida pitää erityisen nopeana ottaen huomioon Android 4.0:n alkuperäinen julkistusajankohta, yhtiön päivityksiä saava puhelinmallisto on tähän mennessä selvästi kattavin.

Joko suomalaiset Xperia-käyttäjät ovat asentaneet viralliset päivityksen? Miten päivitys vaikuttaa puhelimen käyttökokemukseen?


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Realme C30s – hinta laskenut -37%

Realme C30s
65 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Oppo A79 – hinta laskenut -14%

Oppo A79
184 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 214 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentit (10)

squi
squi

2

Korjattu ylimääräiset kysymysmerkit. Uutiseditori ei oo ihan yhteensopiva Wordin tuottamien erikoismerkkien kanssa, mistä välillä aiheutuu erikoisia välimerkkejä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

3@
>Puhelimet eivät siis ilmoita käyttäjälle tarjolla olevasta
>päivityksestä

Miksihän on tuollaiseen päädytty, kyse aika merkittävästä päivityksestä, ehkä valmistaja ei halua että käyttäjien vielä päivittävän (tietävän päivityksestä)

Vastaa
squi
squi

4

Käsittäisin, että päivitystä ei tarjota käyttäjille "liian kätevästi", jotta peruskäyttäjä ei hämmenny pahan kerran kun on mennyt klikkaamaan jotain päivityskehotusta ilman, että on mitään käsitystä siitä mitä kaikkea päivitys tulee muuttamaan. Kun päivitys pitää tietää erikseen asentaa koneen kautta, käyttäjä todennäköisesti myös tietää mihin on ryhtymässä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

4@
>jotta peruskäyttäjä ei hämmenny pahan kerran

Hauska...

Eli tarkoitus ilmeisesti se että epävirallisia ICS päivitykset ei ala leviää, eli sitä kiihkeästi odottaville tarjotaan virallista. ja myöhemmin kun kenttäkokemusta syntynyt ja aijoitus muuten sopiva niin kerrotaan taviksille.

Ihan hyvältä idealta kuullostaa, vaikka pirstaloi joksikinaikaa softakantaa.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

6

Sonyn virallinen perustelu tuolle OTA-päivityksien estämiselle on noiden ICS:n tuomien muutosten lisäksi nuo tiukentuneet rautavaatimukset, joten ICS:n kanssa softille jää vähemmän muistia ja suoritinaikaa. Tämä saattaa aiheuttaa nykimistä tietyissä jo olemassa olevissa sovelluksissa, ja vähentää valmiusaikaa.

(ICS:n "perusalusta" on kaksiydinsuorittimella ja gigatavun muistilla varustettu puhelin)

http://developer.sonymobile.com/wp/2012...rbread-and-ics/

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

7

Juuri näin. Sony on aika rehti kun tekee noin. eli ne jotka haluavat saavat päivityksen, mutta normikäyttäjä ei. Tuo on järkevää sillä vanhalla raudalla tu ics ei varmasti tule pyörimään ongelmitta. Hienoa, että Sony on sen tunnustanut, eihän se edes ole valmistajan vika. Nyt kuitenkin ics:n haluavat saavat se.
Esimerkkinä tuo Active, eli voi olla aika tuskainen kokemus päivityksen jälkeen..

Bojot Sonylle, hienosti toimittu. Sony on seuraava nouseva kännykkämerkki. Ei nyt suoraan tämän takia, mutta on hienoa nähdä, että jokin valmistaja kuuntelee asiakasta. Myös uusi Xperia S on aika magee, vaikken sitä omistakaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jr (vahvistamaton)

9

Minun xperia ray ilmoitti saatavilla olevasta päivityksestä ja asensin sen, sen paremmin päivitystä tuntematta. Nyt on puhelin huomattavasti hitaampi, kameran automaattitarkennus ei toimi kunnolla, wifi hotspotin tekeminen ei enää onnistu ja akun kesto on tippunut melkein puoleen. Hyviäkin asioita ics toi mukanaan, mutta liikaa myös huonoja. Vieläköhän tuon GB:n saisi takaisin...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.