Puhelinmyyjien soitot voivat harventua ensi vuonna

47
Manu Pitkänen

Puhelinmyyjien soitot voivat harventua ensi vuonna
Hallitus on esittänyt eduskunnalle matkapuhelinliittymien puhelinmarkkinoinnin määräaikaista kieltämistä. Kielto astuu voimaan ensi keväänä, jos eduskunta hyväksyy ehdotuksen.

Puhelinmyyjien kauppatavara on koostunut perinteisesti lähinnä erityyppisistä lehdistä sekä matkapuhelin- ja internetliittymistä, joten lain hyväksyminen olisi kova isku alalle. Markkinoinnin rajoittamista ehdotetaan siksi, että toiminnan aggressiivisuus on kasvanut voimakkaasti viime aikoina.

Puhelinmyyjät ovat onnistuneet kauppaamaan liittymiä vajavaisilla tiedoilla, minkä johdosta asiakkaat ovat joutuneet useiksi päiviksi ilman liittymää tai niitä on ollut liikaa.

Laskuihin halutaan myös tarkempi erittely, mistä selviää miten liittymää on käytetty viestintäpalveluiden ulkopuoliseen tarkoitukseen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

TCL 40R – hinta laskenut -34%

TCL 40R
119 € Power

Alin hinta viikko sitten: 179 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -27%

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Oppo Reno 12 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno 12 Pro
443 € CDON
550 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 542 €

Kommentit (47)

dRD
dRD

1

Tuo orjasopimusliittymien markkinointi on mennyt ihan hulluksi tänä vuonna. Olen 85v+ mummolleni joutunut jo kahteen otteeseen hoitamaan kuntoon tilanteen, jossa hänelle on myyty 2v kytky, vaikka hänellä on jo voimassaoleva 2v kytky toisen operaattorin kautta. Vaihtolaskua ois heilahtanut toistasataa euroa molemmilla kerroilla. Ja noihin ei saa kuulemma operaattoriin yhteyttä ottamalla minkäänlaista suoramarkkinointikieltoa -- ja se ilmainen suoramarkkinointikielto vaatii sen liittymän omistajan tekemään sen (puhelimitse), eli en voi tehdä sitä hänen puolestakaan (ja hän taas ei osaa sitä tehdä). Kiva tilanne.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

2

Huoh, kuten joka alalla muutama toistaitoinen tai muuten vain puljausta ja omaa " myyntiään" ajatteleva myyjä onnistuu pilaamaan koko alan...
Ja muutama tapaus ihan näin tunnetusti on että kaikki asiakkaat ei taas ole tietoisia että heillä on joku 2v kytky tai määräaikainen soppari voimassa.
Mielenkiintoista on tuo et asiakkaat on ilman liittymää, sillä numeronsäilyessä samana nykyiseen sim korttiin tulee info milloin tuo numero vaihtuu, ja milloin uusi kortti vaihdetaan luuriin, osahan vaihtaa sen kortin suoraan postista puhelimeen ja manaa kun ei toimi.

Tuo lasku systeemi nyt olisi oikeasti järkevä, sillä nykyisin jos tilaat erittelyn , lain takia erittelyssä on 3:n viimeisen numeron tilalla x ...

Joo, kai tässä taas hetkeksi, kiitos, kuittaus ja rauhallista joulua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

3

Ja yleinen harhaluulon korjaus, vaikka ottaisit maksullisen suoramarkkinointi kiellon siihen puhelimeen ei ne silti toimi 100 varmasti... Vain kiukkuisia asiakkaita vastaan , "V**** mul on markkinointi kielto etkö näe sitä! " No en valitettavasti näe sitä mistään... :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
RMBD (vahvistamaton)

4

Jos kielto tulee voimaan, puhutaan 10000-20000 pääasiassa nuorten työpaikasta. Bling ja kortistoon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

7

@6
Niin ja puhelinmyyntihän tuottaa vain tuhoa tai paskaa...
Itse ainakin mitä reilun vuoden tällä puolen viihtynyt, niin on sitä huomannu et joukkoon mahtuu monenlaista vipeltäjää, joista juuri nämä väärinkäyttäjät on lähteny aika nopeasti ainakin meidän puolelta kävelemään... Minkäs sille aina ihmisten ennakkoluuloille mahtaakaan ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Perza80q (vahvistamaton)

8

Kyllähän tässä viestintävirasto ampu itseään polveen ja pahasti, kun teki numeronsiirr osta mahdollisen määräaikaisuuden voimassa ollessa. Siinä sitä maksellaan kytkyjä pois monelle operaattorille jne. Ihmetyttää kyllä seki, että miten moni ei tiedä olevansa kytkykauppa asiaksa, ku kai sitä vois niitä laskuja vähän katella? Ikäihmiset on tietenkin asia erikseen ja heidän kohdallaan toimiva, helposti saatava ja ilmainen suoramarkkinointikielto olisi se oikea ratkaisu, ei tämä!

Se kyllä on totta, että väärinkäytöksiäkin tällä rintamalla on, mutta ne pitäs kitkeä pois ihan muilla keinoin!

Vastaa
Fulca87
Fulca87

9

Mikähän on tämä homman nimi, kun nykyään soittelevat ja sitten pistävät itse nämä puhelin myyjät sen puhelimen kiinni, että vähän aikaa soittavat ja sitten soittavat minuutin päästä uudestaan.

ja sitten kun ei ole vastannut, niin jättävät vastaajaan viestin, mistä ei kuulu sitten yhtikääs mitään.
olisiko näin, että saisivat rahaa tällä metodilla, että ihminen on mukamas vastannut, vaikka ei olekkaan??
Kun siinä vastaajassa kuitenkin tulee niitä sekuntteja täyteen..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Perza80q (vahvistamaton)

10

Monessa firmassa itse soittamisen hoitaa tietokoneet jotka yhdistävät puhelun myyjälle kun yhteys aukeaa ja ihan pomminvarmaahan tämä nykytekniikka ei tiettävästi ole, joten tästä voi johtua nu puheluhäiriöt. Sellaista firmaa ei varmasti ole, joka maksais myyjälle pelkistä puheluista vaan kyllä se palkka tulee myydyistä tuotteista.

Tuolla ylempänänä jos nyt oikein ymmärsin, niin ihmeteltiin sitä, että liittymään ei operaattorin puolelta saa suoramarkkinointikieltoa? Jos operaattori voisi näin tehdä, se vääristäisi taas kilpailutilannet, eikö? "Laitetaan tästä meidän liittymä ja estetään muiden kilpailijoiden tekemästä tarjouksia"

Sen sijaan operaattori voi kyllä estää asiakkaan tietojen käyttämisen tai luovuttamisen suoramarkkinointiin, mutta tämähän ei mikään esto tai kielto ole, koska asiakkaan tiedothan voivat jo olla käytössä suoramarkkinoinnissa ja tämä tapaus on monesti herättänyt epäselvyyksiä. Eli jos et ole soittanu ja tilannut/maksanut suoramarkkinointikieltoa, niin sitä ei sinulla ole.

Mun mielestä tämä suoramarkkinointi kielto pitäisi nimen omaa olla saatavilla ilmaiseksi, helposti ja puolueettomalta taholta, joka ei ole kilpailutilanteessa mukana.

Vastaa
jartar
jartar

11

On ihan turha puhua kenenkään "muutamasta" tyypistä ketkä kauppaavat väärin tuotteita. Itsellekkin on ties kuinka monta kusettajaa soittanut. Nykyään myös kaupataan niin monimutkaisia sopimuksia ja tuotteita että puhelimessa on mahdoton ymmärtää mihin oikeasti on lupautumassa. Lisäksi niin kauan kuin yleisessä käytössä on provisiopalkkaus niin asiakkaiden huijaus jatkuu. Mitä enemmän huijaat, sitä enemmän tulee palkkaa.

En kuitenkaan ehkä täyskieltoa ajaisi mutta kyllä tälle villinlännen meiningille pitää tulla loppu. Se olisi jo askel oikeaan suuntaan kun puhelinmyyntiä tehtäisiin vain henkilöille jotka ovat erikseen antaneet siihen luvan.

Vastaa
vkkkk
vkkkk

12

työ puhelimeenkun on pakko vastata ja vähintään 2 kertaa viikossa myyjät soittaa. Kun ei edes ymmärrä mitä EI tarkoittaa en jaksa edes yrittää heti kun sanoo kuka on ja mistä soittaa luuri kiinni eikä ole uudestaan soittanut samasta paikasta.

Kaikki myyntinumerot saman alkunumeron taakse. tietää kun soittaa ja ihmiset voi itse valita ostaako niitä lehtiä vai ei ennen kun vastaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Perza80q (vahvistamaton)

13

Niin, itse näkisin tuon "muutaman tyypin" laajemmin eli tahoina, jotka eivät valvo myyjiensä toimintaa tai jopa edesauttavat kyseenalaista tapaa tehdä kauppa.

Proviisiopalkkaus on käytössä hyvin monella alalla, eikä pelkästään puhelinmyynnissä, jote sen en näkis olevan ongelma?

Vastaa
jartar
jartar

14

@13
Muilla aloilla ollaan töissä koko olemuksella kun taas puhelinmyynnissä olet pelkkä ääni. Puhelimen päässä "tuntemattomana" puuta heinää puhuminen on paljon helpompaa kuin liikkeessä päin naamaa huijaaminen. Toki provisio palkoissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Ymmärrän senkin miksi yritykset niitä suosii. Jos provisio palkkoja halutaan pitää niin kyllä oma valvonnan pitää olla kunnossa.

Ja olet aivan varmasti oikeassa siinä että väärät myyntitavat kasautuvat samoille tahoille.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

15

Pari aika hyvää ehdotusta yllä! "Markkinointi sallittu vain sen erikseen hyväksyville" ja "Kaikki markkinointi pitäisi tehdä tietyn numerosarjan numeroista, joihin voisi jättää vastaamatta" (tai blokata palveluestolla esim. liittymää avatessaan).

Vastaa
imoth
imoth

16

Jos puhelinmyyjä ei ymmärrä kun sanon että ei kiinnosta, niin mä laitan puhelimen pöydälle ja annan myyjän puhua sille. Ei ole tämän jälkeen koskaan sama myyjä uudestaan soittanut.

Vastaa
Niilomaan
Niilomaan

17

@8, jos soitat satoja puheluita päivässä, joskus voi aivot mennä tilttiin ja huomaat että olet istunut 5 sekunttia vastaajassa. Näitä saattuu... Puhelinmyynti on pitkälti rutiininomaista. Puhelun tarkoituksellinen pitkittäminen ilman myynninedistämistä ei paranna palkkaa oikeastaan missään sopimuksessa, mutta voi antaa pienen "hengähdystauon". Ei siitä rahaa saa. Palkkamallit on yleensä kk-maksu + provisio.

@15, "osallistumalla kilpailuun haluat vastaanottaa tarjouksia yhteistyökumppaneiltamme" <- ja siinä tulikin suostumus. Porukka ruksailee näitä päivittäin.

@16, mahdollisuus että sama puhelinmyyjä soittaisi sulle uudestaan on yleensäkin niin pieni, ettei tuolla ole siihen merkitystä. Todennäköisesti myyjä merkitsee kohdallesi "ei vastaa" tai "ei ota", tjms. Näillä muka ovelilla kikoilla toki haaskaat yhden henkilön aikaa kymmenkunta sekunttia, mutta et vaikuta tulevien puheluiden määrään. Jotkut myyjät voivat jopa heittää uusintasoittoon (satunnaiselle myyjälle) seuraavaksi aamuksi "yhteysongelmien" vuoksi. Itse tunnen ihmisiä jotka kuvittelevat että heidän pienet puhelinlaskut ajavat pois puhelinmyyjät... kaikkea sitä.


Tähän loppuun vielä tehokas "EI!":
"Ei kiitos, en sitä tarvitse, eikä ole aikaa nyt puhua, kiitos hei!" (Kaikki yhteen litanjaan, pistää myyjän monesti hämilleen, ei lyö uudelleensoittoon.)

Vastaa
kerbo
kerbo

18

Onkos muut huomanneet, että virolaisten/ulkomaalaisten käyttö puhelinmyynnissä on myös lisääntynyt? Viime ja tällä viikolla soittanut varmaan 3-4 ulkomaalaista puhelinmyyjää yhteensä.

Muutamasta saanut oikeen mitään selvää, että mitä ovat edes myymässä ;D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Perza80q (vahvistamaton)

19

@imoth

Uskomatonta, että jotkut ihmiset vieläkin luulee, että puhelinmyyjä ei ymmärrä mitä sille puhutaan. Hänet on hyvinkin todennäköisesti koulutettu olemaan luovuttamatta heti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

20

@11
Miten mukavaa, kun kuvittelet että kusettamalla tili tulee, itse asiassa ei, jos liittymää ei avata, noudeta siitä ei makseta...
Ja jos homma menee kusettamisen takia reklamaatioiden puolelle, ainakin täällä lähtöpassit nopeesti saapi...

Ja ykkä voitte sanoa sen EI siihen alkuun jos siltä tuntuu, mutta tuskin estää millään tavalla jatkokysymyksiä sen jälkeen. Ties kuinka monta kauppaa olisi itsellä jääny tekemättä jos antaa vain olla sen EI kuulleessaan, yleensä ihminen sanoo sen EI jo refleksillä siihen. Silti joka päivä saa liittymiä tehtyä, ja ei itselle ainakaan ole minkäänlaista rekkulaa tullu.
Tulee naurettua päivittäin olevinaan "noheville" vastauksille, muuten vain idiooteille ja näille periaatteen ihmisille... "Sonera on ollu jo 10 vuotta laskut on 60€+ ja ei saa pienemmäks.."
Ihmisiä mekin vain olemme, ja työtämme teemme

Vastaa
mjk
mjk

21

No minulla on ollut dna jo kauan ja en ole katsonut tarpeelliseksi vaihtaa kun laskutkin ovat pysyneet kurissa.

No eipä tästä ole kovinpitkää aikaa kun Elisalta, Soneralta, kolumbukselta ja jopa itse dna:lta soitettiin juuri kytkyistä...että ota ja ainakin luulisi että siellä dna:lla nähdään että on jo ko liittymä...mutta nyt olikin kyseessä KYTKY ei liittymästä...siis pelkästään vaan paketista.

Sanoin että kytkyä en ota ja nykyinen puhelin on toiminut moitteetta joten antakaanhan olla...ja kas pian soitettiin uudelleen...joten tuollaiset maanvaivat pitää saada jollakin tavalla tajuamaan sana ei...jos ei muuten niin pakolla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

22

3@
>Ja yleinen harhaluulon korjaus, vaikka ottaisit maksullisen
...
> No en valitettavasti näe sitä mistään... :D

Tälläiseten huithapeli toimijoiden takia joudutaan säätämään tiukempia rajoituksia. Osa myyjistä ei edes tiedä kenelle ne soittaa saako hänelle soittaa ja markkinoida.

4@
>Jos kielto tulee voimaan, puhutaan 10000-20000 pääasiassa nuorten
>työpaikasta. Bling ja kortistoon.

Asia koskee puhelinmyynissä miestyövuosissa paljon pienempää määrää, kokonaisuutena muutoksen vaikutus voi olla työlistävämpi ja kohdistuu kanaviin joissa toiminta asiakas lähtöisempää ja työpaikat antoisimpia.

4@
>..pääasiassa nuorten työpaikasta. Bling ja kortistoon.

Jos epäterve markkinointi vähenee, niin onnistuessaan se parantaa nuorten ja muidenkin taloutta, vähentää taloudellisia ongelmia jne.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Perza80q (vahvistamaton)

23

@mjk

Sen verran taas korjaan, että dna:lla ei myyjät päätä kelle soitetaan, vaan järjestelmä ja joskus käy niin, että homma bugittaa sen verran, että samalle ihmiselle soitetaan useampaan kertaan.

Hyvä keino aina on se että kun soitetaan ja jos ei kiinnosta, niin luuri kiinni.

On se ihanaa kattoa kun oikein eduskunnassa asti haukutaan omaa työtä, jota joka päivä kuitenki ilomielin tekee. Aatelkaapa ite oikeesti jos kyse olis teidän duuneista. Miltä teistä tuntuis jos teidän hommat kiellettäs ihab lailla?

hirveä kohu kun se ja se firma vähentää sen ja sen verran, mutta kun oikein lailla kielletään, ni tanssitaan oikein piirileikkiä rovion ympärillä!

tuhannet ihmiset jää työttömiksi joista suuri osa vielä nuoria, ni aatelkaa nyt ihan tosissaan onko se niin kauheaa jos "Matti Miettinen Dnalta hyvää päivää" soittaa!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Myyjä (vahvistamaton)

24

Maksullisista kielloista - eivät muuten toimi. Ottakaa omanne Robinson-rekisteristä, se pelaa, tietojen päivittyminen kaikille yrityksille tosin vie muutaman kuukauden verran eli turha huutaa puhelimeen että ei mulle voi soittaa kun eilen hankin suoramarkkinointikiellon. Eikä soittojärjestelmissä tosiaan näy kuka tällaisen eston on hankkinut.

Provisioista tulikin sanottua se fakta ettei niitä makseta kuin avatuista liittymistä. Tämän vuoksi myyjän on vähän pakko antaa asiakkaalle oikeaa tietoa ja vielä pohjustaa mahdollinen winback-soitto jos haluaa rahaa. Reklamaatioiden käsittely ei ole kivaa, ne joutuu ainakin meillä hoitamaan henk. koht. asiakkaan kanssa. Itse olen joutunut tekemään näin kerran kun näppisvirheen takia pistin väärän määrän tarjouskuukausia.

DNA:n kohdalla pahimmat ylilyönnit tulivat silloin kun lafkan puhelinmyynti oli ulkoistettu toiselle firmalle. Silloin kyseinen yritys sai DNA:lta rahaa ei-avautumattomien liittymien perusteella, nykyään tulee aika paljon vastaan Onni-liittymiä joista asiakas ei ollut edes tietoinen. "Noku mulle laitettiin viis SIM-korttia että joku varmasti toimi..." Just. Voin kyllä ymmärtää ihmisten vitutuksen. Enää ei tuollaista harrasteta.

Itseäni ei haittaisi vaikka uusien liittymien myynti kiellettäisiin, nykyasiakaskontaktoinnissakin on paljon hommaa. Ei ne työt lopu vaikka kielto menisi läpi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

25

24@
>Maksullisista kielloista - eivät muuten toimi.

Jotain ehdotusta toimivasta maksuttomasta ?

> Ottakaa omanne Robinson-rekisteristä

Kyseessä maksullinenpalvelu, johon ei voi edes soittaa kaikilla liittymillä, palvelutilaus pitää uusia määrävälein.

Palvelu ei estä kaikkea puhelin suoramarkkinointia.

23@
>tuhannet ihmiset jää työttömiksi joista suuri osa vielä nuoria,

Lukusi tueksi et esittänyt mitään faktaa montako miestyövuotta alalta vähenee.
Samalla vapautuu rerusseja joka toivottavasti kohdistuu parempaan markkinointiin, samoin harhautettujen asiakkaiden rahoja vapautuu parempien palveluiden hankkimiseen joilla paremmin työllistävä vaikutus.


>ni aatelkaa nyt ihan tosissaan onko se niin kauheaa jos "Matti
>Miettinen Dnalta hyvää päivää" soittaa!

Ala saa syyttää ihan itseään, itse se on toiminnallaan systeemin pilannut. Aikaa on ollut korjata ja mainitsemasi esimerkki operaattori on vielä tänävuonna myynyt puhelimetsi tuotteita varsin agressiivisesti, muuttanut asiakkaan liitymiä minuuttiveloitteiseksi, määräaikaisiksi jne. ilman että asiakkaalle on tuotu selväksi mitä tehdään, jopa asiakkaan kieltäytmisestä huolimatta myyjä on tehnyt muutokset. (toki muillakkin ylilyöntejä)

24@
>Provisioista tulikin sanottua se fakta ettei niitä makseta kuin
>avatuista liittymistä.

Pitkälti totta, ja myydä yritetään jättämättä kertomatta "epä" oleellisia asioita, jotka saattavat paljasta asiakkaalla vasta myöhemmin -> hyvintyöläitä oikoa, usein jopa mahdottomia. Kaupan tehnyt myyjä ei ole niitä silloin korjailemassa.

Totta että noiden sotkujen selvittelyllä on tylistävä vaikutus.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

26

@ 24
Ilmeisesti joku muukin siis DNA:n puolella leivissä... :D

ja @ 22, kyllä minun vikahan se taas olikin että EN NÄE SITÄ V**** MARKKINOINTIKIELTOASI MISSÄÄN... Juuri tälläiset apinat osaa piristää päivää, jotka ovat muiden "yläpuolella" :D malliesimerkki kuinka nämä tietyt aasiakkaat toimii...
Ja kuten eiempi jo mainitsi sen takavuosien selkkauksen DNA:n liittymä myynnin kanssa oli juuri ulkoistetun myynnin takia, joka tosin lähtikin aika nopeasti jatkamaan erään toisen operaattorin liittymien myyntiä samalla tavalla...
Onko puhelimeen vastaaminen joillekkin asiallisesti niin suuri haaste, vai kuvitellaanko olevan nohevia kun rupeaa tulee suoraa huutoa miten kaikki P**** siinä elämässäsi on juuri puhelinmyyjän vikaa ? =D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

27

@25
Ei voi enää lisätä mitään, "kaikkitietävä, jonka oma kanta on oikeassa ja muita parempi... "

Vastaa
imoth
imoth

28

@ Niilomaan
Jos puhelimen olen laittanut pöydälle, koska myyjä ei ymmärrä ei:tä vaan puhuu vain päälle, niin usein myyjä on puhunut pöydälle tarinaansa minuutteja, ei 10 sekuntia. Paras tapaus taisi puhua lähes 10 minuuttia.

Missä on vika kun puhelinmyyjät yrittävät lähes aina huijata ihmisiä kertomalla lehtitilaus ei olekaan tilaus vaan että "kiitoksena asiakas saa lahjan" (esim. 6 kk lehdet ilmaiseksi)? Aivan tarinan lopuksi vasta kerrotaan että kyseessä on lehtitilaus. Yhtään lehteä en tuolla taktiikalla ole tilannut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

29

@28 Tuo on hyvä kysymys, en itsekkään ymmärrä lehtimyyjiä, tosin heillä yleensä on pelkkä provikka.

Ja aiempiin vielä lisätäkseni, että meillä ainakin KAIKKI puhelut nauhoitetaan ja jos on asiakkaan mielestä kusetettu niin yllättäen suurimmassa osassa tapauksia asiakkaalle on sanottu että kyseessä on MINUUTTIVELOTTEINEN, ja VUODEN tai 12KK MÄÄRÄAIKAINEN soppari meille. kas kas, kuinkas kävikään...
Ja kyllä on niitä ylilyöntejä tapahtunut, mutta on niihin kyllä puututtukin rankemmillakin toimenpiteillä (Kilometritehtaalle).

Vastaa
Lumikki
Lumikki

30

Puhelinmyynnin ongelma on se että siinä yritetään väkisin myydä jotain asiakkalle, eikä odoteta että asiakas ottaa yhteyttä yritykseen tarpeesta. Usein asia jota yritetään myydä on jotain mitä asiakas ei tarvitse tai se ei edes solvellu asiakkaalle.

Kyseessä on asenne ongelma yrityksissä, eli pitäisi täyttää asiakkaan tarpeet asiakaslähtöisesti, eikä vain pakko myydä jotain asiakkaille. Kyllä ne asiakkaat tulee ostamaan yrityksistä kun asiakkailla on todellinen tarve.

En tarkoita että yritys ei saisi lisättyä myyntiä puhelinmyynnillä, mutta ongelma on se että se myös tulehduttaa kyseisten asiakkaiden ja yrityksen välit. Eli puhelinmyynti on huonoa asiakashallintaa. Siitä tulee mieleen lähinnä huijareiden käyttäytyminen, jotka yrittävät saada rahat yhden kerran kohteelta ja sen jälkeen ei koskaan tapaa enään kyseistä asiakasta.

Kyllä todellisuus on se että hyvät tuotteet ja asiakaspalvelu on se joka takaa sen että yhtiö menestyy, ei pakko markkinointi tai myynti. Ihmiset kyllä puhuvat tuotteista ja palveluista toisille ihmisille, kysymys on vain että onko se positiivista tai negatiivista, se riippuu yrityksestä itsestää, eli miten he kohtelevat asiakkaitaan.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

31

Lainaus:

ni aatelkaa nyt ihan tosissaan onko se niin kauheaa jos "Matti Miettinen Dnalta hyvää päivää" soittaa!

ON! Minusta on todella häiritsevää saada markkinointipuheluja, vaikkei niitä tahtoisi. Jotkut tekevät oikeita töitä, joissa ajatuksen katkeaminen lyhyenkin puhelun takia ärsyttää. Jos haluan hankkia esim. liittymän, katson tarjoukset netistä tai käyn kaupassa, mutten todellakaan osta niitä puhelimessa, enkä haluaisi minua häirittävän turhilla markkinointipuheluilla. Ja jos joku saa palkkaa ihmisten kiusaamisesta, niin enpä voi sanoa surevani moisen työpaikan menetystä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Perza80q (vahvistamaton)

32

@wipe

Arvasin, että joku äärimmäisen pinnallinen, turhamainen/ muuten vaan idiootti tuo tämän oikeita töitä keskustelun esiin. No en ota tästä itseeni koska olet varmaan oikeasti parempi ihminen kun minä ja olen puolestasi onnellinen.

Toivottavasti et ajattele samalla tapaa ystävistäsi, jotka soittavat kesken työpäivän ja joille et voi laittaa luuria korvaan.

No meitä on moneksi :-)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kaikenlaista (vahvistamaton)

33

Mielestäni ongelmat johtuvat alalla toimivien yritysten ahneudesta, jossa pääasiana on aina omien tulojen ja myyntimäärien maksimoiminen, ei asiakkaan tarpeen täyttäminen tai ymmärtäminen.
Lisäksi kun puhelinmyyjät tuppaavat olemaan näitä vielä koulun penkillä olevia, kouluttamattomia ja olemattoman tai mitättömän työkokemuksen omaavia jannuja niin ei sieltä voi kovin syvällistä asioiden käsittämistä edes vaatia.
Pahinta on se että normaalit asiakaspalvelutkin ovat hyvää vauhtia liukuneet puhelinmyynnin puolelle, eli kun asiakas soittaa esimerkiksi laskulla olleesta virheestä, niin asiakaspalvelijan ensisijainen tehtävä on tehdä asiakkaan kustannuksella lisämyyntiä ja toissijaisesti ratkaista ongelma jonka takia asiakas ylipäätään soittaa. Tämä näkyy varsinkin ulkoistetuissa aspoissa tosi pahasti kun aspaa ylläpitävän yrityksen tulot ovat riippuvaisia juuri tästä lisämyynnistä.

Vastaa
NiceMan72
NiceMan72

34

Hyvä jos saavat puhelinmyynin kielettyä!
Ärsyttää kun soittelevat tosin nykyään on kielto ja onneksi on soitot vähentyneet.
Koskaan en ole ostanut puhelinmyyjältä mitään ja en osta koska jos tarvitsen jotain tilaan netistä/ostan kaupasta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kaikenlaista (vahvistamaton)

35

Koska alan itsesääntely ei toimi niin mielestäni vaihtoehdoiksi jäävät seuraavat:
- Kielletään puhelinmyynti ilman asiakkaan ennakkoon antamaa lupaa. Karkein ja rajuin vaihtoehto joka ei todennäköisesti kuitenkaan poistaisi ongelmia. Samalla tavalla kun nykyäänkin mummoilta ja papoilta hankittaisiin markkinointilupa arpajaiskuponkien yhteydessä ja sen jälkeen sama soittelu jatkuisi.
- Annetaan kuluttajavirastolle sakotusoikeus ja ohje sakottaa kunnon summilla toistuvasti lakia ja hyvää bisnestapaa rikkovia yrityksiä.
- Parannetaan kuluttajansuojaa puhelimessa tehtyjen sopimusten osalta. Tuplataan esimerkiksi peruutusoikeus kahdesta viikosta neljään viikkoon. Koko etäkauppaa ei mielestäni tähän tarvitse ajaa sillä verkkokauppapuolella ehtoihin ja sisältöihin on helpompaa tutustua rauhassa ja omalla ajalla.

Vastaa
jartar
jartar

36

@29
Ensinnäkin liittymä myynnit on juurikin sellainen mikä ehdottomasti pitää kieltää. Se nyt on yksinkertaisesti niin monimutkainen sopimus että puhelimessa on hyvin vaikea saada varmuus siitä että langan päässä oleva asiakas ymmärtää sopimuksen 100 prosenttisesti ja saa tietää kaikki asiat mitkä HÄNEN kohdallaan on tärkeitä liittymää valitessa. Myynnin odottamattomuus tekee valmistautumisen mahdottomaksi ja tärkeät kysymykset jää helposti kysymättä.

Oman suuren ongelma tekee se että tuotteita/liittymiä myydään vanhuksille, mielenterveysongelmaisille, muistisairaille jne. Osa näistä osaa tehdä oikeita päätöksiä, osa ei. Myyjä ei yleensä pysty mistään tietämään miten asian laita on. Kenellä on oikeus käyttää hyväksi näitä ryhmiä?

Niin ja vielä tuosta myyjien moraalista. Jokainen mokkulan myyjä on minulle lähes väkipakolla yrittänyt myydä mokkulaa vaikka fakta on se että mokkula ei toimi tällä alueella. Inttäminen jatkuu vaikka asiallisesti kerrottu että kaverit testanneet asian. Kuulemma kavereiden mokkuloissa vikaa, oma kauppaama mokkula toimii.

Tämän jälkeen myynti jatkuu siten että pyritään myymään tietoturvapaketti. Kun kertoo että sellainen on koneella niin AINA seuraava kysymys on, onko se ilmainen. Sen jälkeen tulee pitkät VALEHTELUT siitä mistä syystä heidän kauppaama F-secure on parempi (ohjelmaa jota en missään mielentilassa pystyisi suosittelemaan kenellekkään).

Ja tunnetusti näitä mokkuloita ja tietoturvia myyvät juurikin puhelinliittymä kauppiaat. Ai että ovat hieno porukkaa.

Niin ja hienoin juttu ikinä. Kuinka moni puhelinmyyjä varmistaa että asiakkaan tietokone on riittävän tehokas pyörittämään f-securen tietoturvaa? Itse en ole semmoisesta ihmeestä kuullut koskaan. Hidasteleeko kone? Ota F-secure. Ennen meni koneen käynnistymiseen minuutti, tämän jälkeen siihen menee viisi...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

37

26@
>Ja kuten eiempi jo mainitsi sen takavuosien selkkauksen...

Mainittu operaattori on mm vuonna 2011 harjoittanut puhelinmarkkinointia joissa asiakkaalle on myyty toista mitä hän on kuvitellut, jopa toimitettu tuotteita joita hän ei ole tilannut.


> Onko puhelimeen vastaaminen joillekkin asiallisesti niin suuri
> haaste...

Myyjä on valmitautunut tilanteeseen ja häritisee toista yllättävästi ja usein myös ei toivotusti.

26@
>minun vikahan se taas olikin että EN NÄE SITÄ V****
>MARKKINOINTIKIELTOASI MISSÄÄN...

Jos työnantajasi ei käytö ko. listaa tai käyttää sitä hyvin verkkaisesti, niin ei ehkä henkilökohtaisella tasolla sinun vika, se kenelle soitat kuulee vain sinut ja edustat firmaasi myös pahassa.


>Juuri tälläiset apinat osaa
>piristää päivää

Ja joku vielä ihmettelee miksi puhelinmyyjiä ei kaikki arvosta.

Riemusta päätellen päivittäin tulee soiteltua paljon markkinointi killon laittaneille ihmisille.

>että meillä ainakin KAIKKI puhelut nauhoitetaan

Se on hyvä, ei se ole poistanut ongelmia.

Vaikka puhelut nauhoitetaan, niin yllättävän vaikea niitä on asiakkaan saada. Ehkä sitten teknisiä ongelmia ja kaikki ei tallennut kunnolla.

Vastaa
mjk
mjk

38

Yksinkertaisin ja vaivattomin tapa on nykyään monelle mennä operaattorin nettisaitille ja valita sieltä sopiva. Tai mennä asiaan kuuluvaan liikkeeseen ja valita sieltä tarpeitasi vastaava liittymä ja sieltä saa sen puhelimenkin joko kytkynä tai ilman.

Mihin siis tarvitsemme puhelinmyyjiä? Omasta mielestäni voisi lopettaa koko toiminnan.

Eräiden kommenteista heijastaa että ovat puhelinmyyjiä tai on tuttuja ....

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Myyntineuvottelija (vahvistamaton)

39

Itellä oli erittäin paljon ennakkoluuloja puhelinmyyntiä koskien ennenku vuosi sitten muutin ouluun. Tarkotus oli olla 1kk töissä että saan ensimmäisen vuokran maksettua ja ettiä samalla "oikeita" töitä. Ihmeellisesti viihdyinki erittäin hyvin ja erittäin asiallista väkeä työkavereina. Ymmärrän todellakin että monet miettii että ompa paskaa ja että palkkaa ei voi saada muutako kusettamalla ihmisiä koska ite mietin ihan samoin ennenku menin sinne töihin. Nyt ollut reippaan vuoden töissä kusettamatta ketään ja saamalla hyvää palkkaa ja asiakkaatkin on ollut tyytyväisiä. Tämä kaikki paska mitä tulee johtuu niistä ketkä tulee töihin ja ei osaa oikeasti tehä kauppaa niin sitä pitää tehdä sitten väärin eikä niillä oo minkäänlaista moraalia. Tämmöiset henkilöt pitäs karsia jo työhaastatteiluissa pois. Uskosin että kaikki operaattorit haluaisi varmasti että koko puhelinmyynti loppuisi koska se pilaa operaattorin mainetta ja luo koko alalle epäuskottavuutta. Niin kauan kun kilpailijatkin sitä tekee niin tekee muutkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Perza80q (vahvistamaton)

40

@mjk

Tuliko jotenki yllätyksenä, että alalla töissä olevat ottavat osaa keskusteluun jossa pohditaan heidän työpaikkojen lopettamista?

Sinänsä jännä tilanne, että moni ihminen tuomitsee jyrkästi liittymien puhelin myynnin, mutta moni jo asiakkaana olevat kiittää ja kumartaa syvään kun hoidamme heille liittymäasiat ajantasalle ja uudet alennukset voimaan. Samat ihmisethän näille jo asiakkaille soittaa.

Tosin nythän ollaan lopettamassa uusmyyntiä, mutta oma-asiakas soittoja ei kaikille riitä, joten työpaikat vähenee!

Tähänhän joku tietenkin sanotaan, että mihin niitä oma-asiakas soittoja tarvitaan, että eikö jokainen osaa hoitaa omat liittymä asia? Ei, lähes puolet asiakkaista ei ole ollenkaan kartalla mistä ne maksaa ja miksi, liittymä tyypit on ihan vääriä, data maksut juoksee, liian isoja paketteja yms

Itse pidän uusmyyntiä massa myynnillä erittäinkin turhauttavna ja riski alttiina, mutta seuraamukset tämän lopettamisesta on katastrofaaliset työllisyystilanteen kannalta, joten tämä pitäs hoitaa ihan jollain muulla tavala kun kieltämällä!

Vastaa
mjk
mjk

41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Perza80q:

@mjk

Tuliko jotenki yllätyksenä, että alalla töissä olevat ottavat osaa keskusteluun jossa pohditaan heidän työpaikkojen lopettamista?

Sinänsä jännä tilanne, että moni ihminen tuomitsee jyrkästi liittymien puhelin myynnin, mutta moni jo asiakkaana olevat kiittää ja kumartaa syvään kun hoidamme heille liittymäasiat ajantasalle ja uudet alennukset voimaan. Samat ihmisethän näille jo asiakkaille soittaa.

Tosin nythän ollaan lopettamassa uusmyyntiä, mutta oma-asiakas soittoja ei kaikille riitä, joten työpaikat vähenee!

Tähänhän joku tietenkin sanotaan, että mihin niitä oma-asiakas soittoja tarvitaan, että eikö jokainen osaa hoitaa omat liittymä asia? Ei, lähes puolet asiakkaista ei ole ollenkaan kartalla mistä ne maksaa ja miksi, liittymä tyypit on ihan vääriä, data maksut juoksee, liian isoja paketteja yms

Itse pidän uusmyyntiä massa myynnillä erittäinkin turhauttavna ja riski alttiina, mutta seuraamukset tämän lopettamisesta on katastrofaaliset työllisyystilanteen kannalta, joten tämä pitäs hoitaa ihan jollain muulla tavala kun kieltämällä!

Saman asian voi hoitaa liikkeessäkin ei siinä puhelimessa yksinään..ja vituttaahan se joutua työttömäksi mutta niin moni muukin jotuu mm. metsäteollisuus,elektroniikka yms..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Perza80q (vahvistamaton)

42

@Mjk

Miksi niitä ei sitten ihmiset hoida liikkeessä tällä hetkellä? paljon tyytymättömiä asikaaita ihan sen takia, että on väärät tuotteet ihmisillä käytössä?

Joo joutuu työttömäksi kyllä monella alalla, mutta mikään näistä irtisanomisista ei johdu laila kieltämisestä vai johtuuko? Saati sitte vielä heidän osaamistaan tai asiantuntemustaan ja rehellisyyttä ei parjata julkisesti?

Sen ehkä vielä ymmärtäs, että taloudellisista ja tuotannollisista syistä vähennetään, joo ei siinä mitään, mutta kun tillanne on nyt ihan toinen, eikö vain?

Tottahan se on, että tällä alalla on paljonkin kusettajia, mutta nämä pitäisi pystyä kitkemään pois ihan valvonnalla! Nyt tilanne on se, että tietyillä tahoilla ei tuota valvontaa ole ollenkaan ja heillä jopa koulutetaan myyjät toimimaan kyseenalaisesti!

Itse toimin yhdellä suomen suuremmista operaattoreista puhelinmyynnissä ja ole jopa aina hetkellisesti tämän operaattorin parhaimmista myyjistä, eikä minun silti tarvitse olla millään tavalla epärehellinen!

No turha tästä on jauhaa, tieto siitä, että puhelintuotteiden myynti lopetetaan on jo ilmoitettu ja nyt vaan odotellaan punaista lappua jos se vaan omalle kohdalle sattuu!

Helvetin hyvä joululahja, mutta minkäs teet. Eihän syy tietenkään ole kuluttajien vaan nuiden epärehellisten myyjien tietenkin!

Kiitos ja hyvää Joulua!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hasiskarhu (vahvistamaton)

43

Itse yleensä kauppaan puhelinmyyjälle japanilaista Hentaipornoa ja joskus laulan Macareenaa. Ei sillä että saavuttaisin mitään, mutta yleensä myyjä lopettaa puhelun melko nopeasti.

Ei tätä alaa silti tulisi kieltää lailla, mutta tilanteet jossa myydään aivan eri tavaraa kun kuluttajalle kerrottiin, pännii pahasti.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

44

Lainaus:

Arvasin, että joku äärimmäisen pinnallinen, turhamainen/ muuten vaan idiootti tuo tämän oikeita töitä keskustelun esiin. No en ota tästä itseeni koska olet varmaan oikeasti parempi ihminen kun minä ja olen puolestasi onnellinen.

Toivottavasti et ajattele samalla tapaa ystävistäsi, jotka soittavat kesken työpäivän ja joille et voi laittaa luuria korvaan.

No meitä on moneksi :-)


Teksti oli "Oikeita töitä, joissa ajatuksen katkeaminen ... ärsyttää." Jos olet koskaan tehnyt mitään vaativampaa suunnittelua, voit ehkä ymmärtää; ellet, voi olla vaikeaa. Ehkä parempi sanamuoto olisi ollut "joku tekee oikeasti töitä, joissa ...", niin ei olisi herkkänahkaistakaan niin sattunut.

Vaan enpä ole väittänyt olevani mitenkään parempi ihminen, enkä haukkunut myyjiä idiooteiksi, mutta iso ero on mielestäni siinä, etten omaa työtäni tekemällä häiritse ja ärsytä toisia. Minun puolestani maailma saisi olla vaikka täynnä kaupustelijoita, kunhan soittaisivat niihin numeroihin, jotka sen erikseen sallivat. Ystävienkin soitto voi toki joskus häiritä, mutta harva soittaa työaikana, ellei asia ole oikeasti kiireellinen tai tärkeä, ja kun nimen näkee luurista, voi olla vastaamatta ja soittaa myöhemmin takaisin, jos on sillä hetkellä kiire.

Toisaalta oli turha puhua vain työnteon häirinnästä, sillä kyllä kotiinkin soittelu on rasittavaa. En vieläkään ymmärrä, miksi minun pitäisi pitää tai edes hyväksyä sitä, että joku kauppaa minulle roskaa, jota en tarvitse. Osaan kyllä omatoimisesti hankkia sen mitä haluan. Puhelinmyynti on yleensä aivan yhtä rasittavaa kuin mitä olen törmännyt katukaupusteluun monissa köyhissä maissa (mm. Intiassa, Meksikossa ja Marokossa). Kai siitäkin sitten joku voi nauttia, että lauma tyyppejä roikkuu jatkuvasti hihassa kiinni myymässä jotain t-paitaa tai huivia. Tai ehkä joku nauttii ovelta ovelle kaupustelijoista tai kerjääjistä, jotka soittelevat ovikelloa - jostain syystä tämä vaan on meillä monesti kielletty taloyhtiöissä ja yrityksissä. Itse en nauti, mutta meitähän on moneksi.

Vastaa
NiceMan72
NiceMan72

45

En ole mitään positiivista puhelinmyyntiä vielä nähnyt, kaikki ollut tähän asti häirintää niin työaikana että vapaa aikana.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

46

Toistaiseksi kaikki puhelinmarkkinointi on ollut minulle täysin turhaa ja monesti häiritsevää. Vielä toistaiseksi ei ole kertaakaan räikeästi valehdeltu, mutta enpä ole päästänyt sitä siihen asti, vaan jämäkästi aina kieltäytynyt aluksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

47

@ 41,
Joo toki voihan sen hoitaa liikkeessä mutta minkäs teet ku ei ihmiset ymmärrä edes siellä liikkeessä käydä päivittää niitä liittymiä =D Meitä on laidasta laitaan ei kaikkia niin paljoa se känny liittymä kiinnosta et paljon maksaa, mut valittaavat kyl et on kallista.. jne...
No itse en kyllä pelkää joutuvani työttämäksi. Enkä edes pihalle tästä hommasta, kyllä sitä töitä riittää omien asiakkaiden kanssa...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.