Samsung esitteli Galaxy Nexusta ja hybridipuhelinta Lontoossa

6
Matti Robinson

Samsung esitteli Galaxy Nexusta ja hybridipuhelinta Lontoossa
Puhelinvertailu.com vieraili Lontoossa Samsungin kutsumana ja pääsi osallistumaan Samsung Galaxy Note World Tourin Euroopan tapahtumaan. Alunperin tapahtumaa mainostettiin nimenomaan Galaxy Noten esittelytilaisuutena, mutta kuten toissa viikon julkistuksen jälkeen arvelimme, löytyi Battersea Power Stationiltä myös Galaxy Nexus.

Tapahtumassa pääosan säilytti kuitenkin Galaxy Note. Puhelinta esiteltiin lavalla useiden johtajien toimesta. Erityisesti laitteessa keskityttiin laitteen erikoisimpien piirteiden hehkuttamiseen, joita ovat tietysti kynä nimeltä S-Pen ja 5,3 tuuman Super AMOLED HD -näyttö.Varsinaista uutta tietoa Galaxy Noten osalta ei juurikaan kuultu. Muutamia yksityiskohtia kuitenkin tarkennettiin ja muun muassa Suomen julkaisuaikataulu paljastui. Suomessa Galaxy Note saapuu kauppoihin 22. marraskuuta. Lisäksi tietoturvayhtiö Juniper kertoi, että sen Junos Pulse -ohjelmisto löytyy Galaxy Notesta.

Samsung esitteli S-Penin toimintaa paikallisten artistien avulla, jotka onnistuivatkin tuottamaan sillä varsin hyvää jälkeä. Kynä tukee peräti 128 painetasoa, joten sen piirto-ominaisuudet ovat esimerkiksi HTC:n vastaavaa huomattavasti paremmat. Lisäksi puhelimen käyttöliittymää on mahdollista käyttää sormen lisäksi S-Penillä, toisin kuin HTC:lla.Vaikka kynän toiminta oli ammattilaispiirtäjän käsissä vakuuttavaa ja teknisesti laitteessa tuntuu olevan kaikki kohdallaan, niin ei puhelin vakuuttanut. Kynän käyttö on edelleen osittain varsin epäintuitiivista ja toiminta välistä takkuavaa, ja puhelin on aivan liian suuri yhdellä kädellä käytettäväksi. Varmasti Galaxy Note löytää silti tiensä useiden taskuihin.

Laitteista allekirjoittaneelle mielenkiintoisempi esiteltiin jälkimmäisenä. Android 4.0:lla (Ice Cream Sandwich) varustettu Galaxy Nexus otti lavan haltuun ja paikallaolijoiden kamerakäsien likkeistä päätellen sitä oli odotettukin. 4,65 tuuman Super AMOLED HD -näytöllä ja 1,2 gigahertsin Cortex A9 -tuplaydinsuorittimella varustettu puhelin on vakuuttava ilmestys.
Galaxy Nexus on vain 8,9 millimetriä paksu ja sen kaareva muoto korostaa puhelimen hoikkaa ilmettä. Kaiken kaikkiaan ulkoisesti puhelin vaikuttaa erittäin hyvältä. Puhelimen takaosassa on käytetty kumipäälysteistä muovia, joka takaa erittäin hyvän pidon.

Alkuperäistä Android 4.0 -käyttöliittymää puhelimella kokeillessa huomasimme hieman nykimistä. Voi olla, että kyseessä oli myyntifirmistä edeltävä versio tai ehkäpä 720p-tason näyttö vaatii suorittimelta hieman liikaa. Tämä tosin on hieman kummallista, sillä tehot pitäisi riittää, erityisesti koska käyttöliittymästä löytyy tuki rautakiihdytykselle.

Joka tapauksessa Galaxy Nexus vaikutti erittäin mielenkiintoiselta puhelimelta. Kustomoimaton, alkuperäinen Android-käyttöliittymä varmasti jakaa mielipiteitä, mutta näytön laadukkuus varmasti ihastuttaa kaikkia. Puhelin tulee näillä näkymin Suomessa myyntiin 17. marraskuuta.Videomateriaali tuotettiin yhteistyössä Androidsuomi.fi:n kanssa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G60 – hinta laskenut -36%

Motorola Moto G60
306 € CDON
322 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 479 €

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -34%

Oppo Reno 5 Lite
335 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 508 €

Honor X8 – hinta laskenut -31%

Honor X8
169 € Power
234 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 246 €

OnePlus Nord CE 2 – hinta laskenut -26%

OnePlus Nord CE 2
199 € Proshop
199 € DNA
369 € Kärkkäinen

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (6)

ep_
ep_

1

Noten näyttö on kyllä turhan iso mutta kai se joillekkin kelpaa. Eihän tuollaista laitetta enää voi yhdellä kädellä käyttää. Nexuksenkin näyttö on turhan iso myös. Kyllä tuo 4.0 antero näyttää kiinnostavalle.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

2

Hyvältä näyttää nuo Androidin vakio on screen näppäimet. Noissa screenshoteissa näyttivät hyvin kämäisiltä ja epäkäytännöllisiltä, mutta yllätti kyllä tällä kertaa positiivisesti.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

3

Note on todella mielenkiintoinen kapistus.. Isohan se on, mutta niin on hardis qwertyllä varustettu luurikin avattuna. On jännä nähdä onko tuon kokoisella näytöllä kirjotustuntuma lähellä oikeaa näppäimistöä..

Muutenkin tuo kynän paluu on jotain mitä olen odottanut kapasitiivisten näyttöjen tulon jälkeen. Nyt vielä paineentunnistuksella, vaikuttaa huippujutulta.

No kunhan pääsee käpistelemään.. Eihän tuota yhdellä kädellä käytetä, mutta koska minulla on niitä kaksi niin en näe sitä suurena miinuksena.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mikkis & Wintoy (vahvistamaton)

4

Mielenkiintoinen tuo Samsung Galaxy Note "hybridi" malli!.
Älypuhelimen -ja tabletin yhdistelmä!!!. ;)
Ei löydy Nokian-Microsoftin valikoimasta tällaista mallia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

5

On kovasti mielenkiintoinen laite ja iso näyttö, mutt käteen näytti vielä mahtuvan ja todennäköisesti siis myös housun taskuunkin ...ainakin mun kädet mahtuu omiin taskuihini - siis esim avaimia esiin kaiveleen

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

Kyllä tuo Note on aivan ehdoton Android-maailman pippelinjatke. Ellei sitten tablet-puolelle mennä. (Nyt on vain toinen käsi ja jalka vahvasti siellä, sen verta järkäle tuo on.)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.