Google paljasti Galaxy Nexuksen ilmapuntarin tarkoituksen

5
Manu Pitkänen

Google paljasti Galaxy Nexuksen ilmapuntarin tarkoituksen
Google ja Samsung julkistivat pari päivää sitten uuden Android 4.0:aa käyttävän lippulaivapuhelimen, Galaxy Nexuksen.

Yksi puhelimen erikoisuus, joka on saanut paljon kummastelua osakseen, on ilmapuntari eli barometri. Android-kehittäjä Dan Morrill on paljastanut Google+:ssa mikä tarkoitus sillä on. Galaxy Nexuksesta ei ole tarkoitus tehdä liikkuvaa sääasemaa, vaan ilmapuntarin ajatuksena on nopeuttaa GPS-paikannusta.

Morrillin mukaan GPS-paikannus vaatii neliulotteisen lineaarisen yhtälöryhmän ratkaisemista, joka ilman avusteita saattaa kestää useamman minuutin. Paikkakoordinaattien lisäksi neljännen ulottuvuuden muodostaa aika. Ilmapuntarin ajatuksena on helpottaa altitudin eli korkeuden määrittämistä. Muiden koordinaattien eli latitudin ja longitudin karkeassa määrittämisessä käytetään nykyään apukeinona verkkopaikannusta.Morrill huomauttaa, ettei ilmapuntari ole mikään uusi asia mobiililaitteissa. Esimerkiksi Motorolan Xoomissa on sellainen.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G60 – hinta laskenut -36%

Motorola Moto G60
306 € CDON
322 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 479 €

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -34%

Oppo Reno 5 Lite
335 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 508 €

Honor X8 – hinta laskenut -31%

Honor X8
169 € Power
234 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 246 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -26%

Honor Magic4 Lite
199 € Power
269 € DNA
299 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 269 €

Kommentit (5)

repino
repino

1

Erikoinen uutuus, näinhän tekniikka kehittyy. Ainahan titysti eräästä kitisen, että akkupuolen juttuja pitäisi parantaa. Pitääkö kännykän olla niin pirun pieni... kenttäoloissa sen huomaa kun virrat vähenee rajusti. Käyttö ei niinkään vie virtaa, vaan valmiustila. Mullakin on GPS päällä koko ajan, ja varmasti tarpeellinen lapsille ja vanhuksille, jos jotain sattuu.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

2

Motoral Xoomillako ne eurobarometrit ym. sitten tuotetaankin? (Eh, eh.)

Mutta aika jännä ominaisuus. Kai tuota voi sitten hyödyntää myös sään ennustamisessa?

Vastaa
tonkie
tonkie

3

Imo, jos vaan päästään A-GPS:stä eroon kaikki on plussaa. Ajatelkaapa esiladattuja karttoja, gps-yhteyttä sekä ilmanpuntarilla saatuja korkeustietoja. Sehän tarkoittaa sitä, että ulkomailla ei enää tarvitse verkkoyhteyksiä nopeaan ja saumattomaan navigoimiseen.

Vastaa
mvalve
mvalve

4

Ilmapuntariin perustuva korkeysmäärittely täytyy kalibroida aina vallitsevaa ilmanpainetta vastaan. Mitenkähän se on tehty tässä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jeffersson (vahvistamaton)

5

Toi A-GPS kuluttaa niin vähän dataa että ei lisää laskua paljoo mitään roamingin aikana. Aika heppoisat perusteet on uuden helposti haavoittuvan ja virtaa vievän anturin lisäämiselle. Tosin voi tässä olla takana jokin AGPS:ään liittyvä patenttikin ja samsung haluaa nopean gps fixin ilman rojaltimaksuja. Tietty kyllä tuolle anturille voi joku keksiä oikeaakin käyttöä. Innovaatioita odotellessa!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.