Google esitteli uuden Android-lippulaivan 720p:n näytöllä

11
Manu Pitkänen

Google esitteli uuden Android-lippulaivan 720p:n näytöllä
Samsung ja Google ovat varhain tänä aamuna Suomen aikaa esitelleet uuden Galaxy Nexus -älypuhelimen. Kolmannen sukupolven Nexus-puhelin esiteltiin Hong Kongissa yhdessä uuden Android 4.0:n kera (Ice Cream Sandwich).

Esitellyn puhelimen tekniset ominaisuudet ehtivät vuotaa jo ennen varsinaista esittelytilaisuutta, mutta kertauksen vuoksi todetaan ne vielä. Prosessorina on kaksiytiminen Texas Instrumentsin OMAP 4460, joka sykkii 1,2 gigahertsin taajuudella. Keskusmuistia on gigatavun edestä.

Huomiota herättävin piirre on kuitenkin iso ja kaareva 4,65 tuuman Super AMOLED HD -näyttö, jonka tarkkuus yltää 1280x720 pikseliin. NFC, viiden megapikselin kamera ja 1,3 megapikselin etukamera kuuluvat myös pakettiin. Sisäänrakennettua muistia löytyy 16 gigatavua. Pääkamera kykenee Full HD -videon kuvaamiseen (30 fps) ja etukameraa voidaan käyttää videopuhelujen ohella kasvojentunnistukseen.Android 4.0:aa hyödyntävä puhelin tulee myyntiin Yhdysvalloissa, Aasiassa ja Euroopassa marraskuussa. Suomessa sen suositushinta tulee olemaan 649 euroa.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -33%

Xiaomi 13 Pro
1115 € RDE.FI
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -17%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 398 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -12%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
557 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (11)

JuhaW
JuhaW

3

Muovia näyttäis olevan. Takaosa on ainakin ihan järkyttävän ruma. Eikä tää nyt niin kaareva ollutkaan muotoilultaan? Ei kiitos.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

4

Kiva puhelin, mutta liian kallis. Katuhintakin pyörinee jossain 600 euron paikkeilla kun tänne rantautuu. En maksa mistään puhelimesta yli 500 euroa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

7

Tuskin Nexuksissa, mitkä ovat yleensä tarkoitettu Androidin "esittelymalliksi" ja kehitysmalliksi, akkukestosta välitetään tuon taivaallista. Tosin, uuden androidin pitäisi parantaa akkukestoa.

(Taka)Kameran megapikselit kuulostavat kyllä vähäisiltä, mutta eihän ne megapikselit vielä mitään kerro. Etukamera on jo saatu hyvään reilaan. Pitänee raahautua Selloon tuota räpläämään, kun saapuu joskus Suomeenkin.

" Suomessa sen suositushinta tulee olemaan 649 euroa. " Hieman on suolaista :S

Vastaa
NHelix
NHelix

8

Hinnalla pilattu. Mahtaakohan SGS2 hinta laskea tämän tultua myyntiin? Voisi ostaa SGS2:n ja asentaa siihen Cyanogenmodin, jolloin pääsisi nauttimaat Ice Cream Sandwichista kuitenkin. Jahka saavat sen käyttökuntoon ensin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.