Vaikka ARM:n ei onnistunutkaan aiemmin pitämään lupaustaan, niin 28 nanometrin tuotantotekniikan ja Mooren lain ansiosta uudet Malit voivat hyvin yltää pelikonsoleiden suorituskykyyn. ARM:n omien sanojen mukaan pelkkä Mooren laki ei riitä selittämään suorituskyvyn kasvua. Inquirerin haastattelussa ARM:n edustaja peräänkuulutti uusien aggressiivisten tehonkulutusta säätelevien tekniikoiden kehitystä, koska akkutekniikat eivät tahdo pysyä suorituskyvyn kehityksen tahdissa.
Tällä hetkellä ARM:n Mali T604 yltää PS2:n ja alkuperäisen Xboxin tasolle.
Kommentit (12)
Ois kiva jos tähä ois listattu vähän näitte eri systeemien tehonkulutuksia:)
Kirjoita kommenttisiARM lupaukset ovat vähän samanlaisia,mitä Nokia on aiemmin luvannut (... ja nekään eivät ole toteutuneet)!!. :(
Eipä kiinnosta jos PS4 ilmestyy 2012:
http://www.techradar.com/news/internet/ps4-release-date-2012-coming-with-full-body-motion-control-974423?src=rss&attr=all
Omasta mielestäni saisivat keskittyä enemmän siihen akkukestoon tehojen lisäyksen sijaan. Ei juuri napostele ostaa mitään Android laitetta kun jo uudella akulla saa jännätä kestääkö se aamusta iltaan.
Mooren laki ei selitä yhtään mitään.. :( se on havaintoihin perustuen jälkeenpäin muotoiltu lauseke, sitä ihmetellään että se yhä (suunnilleen) pätee mutta mitään selitysvoimaa sillä ei ole.
@5:
Juurikin nain, Mooren laki ei ole mikaan yhtalo jolla voi selittaa jotain vaan juurikin havainto joka on yllattavan hyvin pitanyt paikkansa kaikki nama vuodet! :)
Hei clock1work kai sä tajuat ettei ps4 ole oikeasti tulossa 2012...
3@
>Eipä kiinnosta jos PS4 ilmestyy 2012:
Otsikon mukaan ARMin grafiikat yhtänopeita kuin pelikonsolit vuona 2013
No ARMia ei kai olla ottamassa PS4:een, eikä välttämättä XBOXiin, eli kohteet vähän muualla.
> koska akkutekniikat eivät tahdo pysyä suorituskyvyn kehityksen
> tahdissa.
Akkutekniikat eivät ole olleet vuosiin tehokkaiden kannettavien laitteiden laskentatehon rajoite.
@8
Rajoitteena kuitenkin siinä mielessä, että tunnin akunkestosta voit olla onnellinen, jos pellin alla on i7, paremman pään nvidian kiuas, näyttö on iso ja pyöritettävä ohjelma prosessiahne.
Siinä vaiheessa akkutekniikka on saavuttanut suorittimien vastaavan kun kosketusnäyttöpuhelimen (3,2"=<) akunkesto on peruspuhelimen tapainen eli 4 päivää tai enemmän.
9@
Esimerkissäsi ei ole niinkään rajoitteena akkutekniikka, vaan softa ja rauta.
Kannettavia tietokoneita voidaan tehdä jopa X86 pohjalla työpäivän kestävällä akunkestolla ja pidemmälläkin. Työpöytä OSt ja rauta on se rajoite mikä estää tekemästä pitkiä valmiusaikoja, ei akkuteknologia. Akkuteknologialla on vaikea paikata ylisuurtalämmöntuottoa.
Kun työpöytä käyttöjärjestelmät alkaa tukemaan ARMia ja hanskaamaan virrankulutusta niin saadaan pitkä toiminta-ajat akkukäytöllä myös PC puolelle ja kannettavien tietokoneiden akkujen kapasiteettejä tullaan todennenäköisesti pienentämään siitä mitä nyky PC läppäreissä.
Taskulaitteissa ei laitteiden tehoja voida kasvattaa akkukapasiteettia kasvattamalla, vaan se on tehtävä raudalla ja softalla. Eli 10 kertainen akku ei ole tie lisätehoihin.
Akkutegnologian kehitys käytetään kapasiteetin sijasta painon, ja koon pienentämiseen, latausaikojen lyhentämiseen, varauskertojen lisäämiseen kapasiteetin ja turvallisuuden kärsimättä ja tietenkin hintaan.
Jos akku osattaisiin tehdä samalla hinnalla ja kapasiteetilla SIMin kokoiseksi niin se olisi suuri harppaus, laitteiden tehorajat olisi kuitenkin entistä luokkaa.
Nvidia Tegra 4 on tulossa:
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2011/07/02/tegra_4_ssa_kahdeksan_suoritinydinta_ja_directx_11_-tuki
@10. Riippuu paljon softista ja itse käyttiksestä, että käyttääkö ne kaikkia moniytimellisiä prosessorissa. Mutta se ei paljon hyödytä, jos ei kehittäjät jätkä softien päivittämistä uusiin versioihin.
Akkuteknologia on jäänyt pysähdyksiin siihen saakka, kunnes markkinoilla on tehokkaampaa akkuteknologiaa saatavana.