Suomessa myydyistä älypuhelimista 13 prosentista löytyi Android-käyttöjärjestelmä. Androidin osuus on kasvanut vuodessa 1300 prosenttia, sillä vielä viime syksynä Android-puhelinten osuus oli vain yhden prosentin luokkaa. Symbian-käyttöjärjestelmä pitää edelleen leijonan osaa älypuhelinmarkkinoista, mutta vuodessa sen osuus on tippunut 90 prosentista 70 prosenttiin.
Samalla Android-puhelinten osuus ohitti Applen iPhone-puhelimissa käyttämän iOS:n. Applen käyttöjärjestelmän osuus kasvoi myös, mutta maltillisemmin seitsemästä prosentista kymmeneen.
Taloussanomien haastatteleman IDC:n analyytikon Francisco Jeronimon mukaan Android-puhelinten markkinaosuus ohittaa Symbianin Länsi-Euroopassa ensi vuoden aikana. Suomessa Symbian tulee säilyttämään asemansa Jeronimon mukaan kauemmin. Uutisoimme viime viikolla Android-puhelinten myynnin ohittaneen Itä-Aasiassa Symbianin.
Kommentit (11)
Olen aivan varma, että mikäli iPhonea olisi aina saanut myös ilman Sonera-pakkoa helposti, olisi iPhonenkin markkinaosuus Suomessa jo ihan toista luokkaa! Itse ainakin olisin hankkiut iPhonen jo aikapäiviä sitten. Veikkaan, että Androidilla pyyhkii noin hyvin juuri siitä syystä, että kiinnostavia tuotteita on saanut montaa eri reittiä, kaikilta operaattoreilta kytkyllä ja kivijalkakupoistakin tavalliseen tapaan.
Mielenkiintoista nähdä, lähteekö osuus nyt selkeämpään nousuun kun iPhonea saa ilman kytkyä ja lukottomana Elisan kautta. Ainakin Soneralla alkoi puntit tutisemaan massiivisesta iPhone mainoskampanjasta päätellen! :D
Nokian mukaan on elintärkeää erottautua massasta omalla käyttiksellä - sen takia ei kannata hypätä Android-kelkkaan.
No onko yllättävää, jos Nokiaa ja Applea lukuunottamatta melkein kaikki merkit ovat siirtyneet Androidiin ja WP7:kaa ei ole vielä ollut myynnissä.
1@
>Veikkaan, että Androidilla pyyhkii noin hyvin juuri siitä syystä,
>että kiinnostavia tuotteita on saanut montaa eri reittiä, kaikilta
>operaattoreilta kytkyllä ja kivijalkakupoistakin tavalliseen
>tapaan.
Totta ja ennenkaikkea usealta valmistajalta erilaisia ja erihintaisia malleja, ja ei vo ohittaa eriäiden operaattorien kovia tarjouksia. Menekkiä on tosin jarruttanat tavaran puute, ei oosta on kärsineet myös iPhonet, siitä on myös tavallaan ollut Symbian^3 koneiden odotus ja Microsoftin WinMobile sukupolven alasajo.
Nokian mukaan on elintärkeää erottautua massasta omalla käyttiksellä - sen takia ei kannata hypätä Android-kelkkaan.
PAH!!.Shit puhetta. =)
Nokia ei siirry Androidiin, Nokia ei ole piirivalmistaja (vrt. Samsung/LG) ja kyllähän Androidin tietoturvat eivät Nokian imagoon sovi.
oma analyysi miksi Nokia ei koske androidiin. Softapäivitykset googlen hallussa. Noksu joutuisi tohvelin alle koska google pystyy itse määräämään milloin ja mitä päivitetään. Symbianiin Nokia voi vaikuttaa haluamallaan tavalla. Softakaupan tulot kilahtaa vain googlen laariin.
Itse omistan samsung galaxy s:n ja on mahtava puhelin, mutta vanhasuola janottaa. Seuraava puhelin 1-1,5vuoden päästä voisi sittenkin olla tuttu Nokia, itselläni on major ongelma androidin kanssa en saa työtekstareita!! TUOLLAINEN ongelma ei voi puhelimessa olla. ja Samsung ei pysty asialle mitään koska Google.. tuossa elävä esimerkki miksi olla irti googlen tuotteesta <3
Kai sitä pitää massan mukana mennä ja hankkia alkuvuodesta Desire :P
Toisaalta vois koittaa erottua massasta ja hankkia jonkun kivan kiinaihmepommipuhelimen kolmella kameralla ja kahdella resistiivisellä näytöllä ja sisästä löytyisii tietenkin vanha kunnon "iOS" :D
Ite ostin juuri ensimmäisen puhelimen joka ei ole Nokia ja se on juurikin Android käyttiksellä. Vajaan viikon käytön perusteella en ole enää hommaamassa Nokiaa (tietenkin pitkällä aikavälillä voi tapahtua lähes mitä tahansa)vaan jatkan Androidilla.
@7
Softakaupan rahat ovat pikkurahaa verrattuna kaikenlailaiseen käyttäjiltä kerättävään tietoon mitä voidaan myydä eteenpäin markkinointi yms tarkoituksiin. Ja tietysti normaali mainonta.
Google vetää kaiken tämän ja toistaiseksi myös softakaupan hillot Android-rautavalmistajien nenän edestä. Rautapuolella katteet ovat ohuet ja kasvava kilpailu ohentaa niitä edelleen. Volyymit pitää olla todella valtavat, että leivän päälle jää edes jotain.
Kaiken jännän lisäksi Google pystyy määräämään, mitkä puhelimet pääsevät Android markettiin. Jos valmistaja lisää omia palveluita ja ei käytä Googlen vastaavia niin kyseisellä puhelimella ei ole asiaa Android markettiin. Tästä kiristyksestä on jo ennakkotapauksia.
Veikkaan, että pienen nousun jälkeen kahden kolmen vuoden päästä LG, SE ja Motorola eivät ole enää olemassa nykymuodossaan.
@uuni
Tuttu tunne.