Huippusuosittu Fornite-peli jakaantuu kahteen osaan – Apple joutuu muista erilleen

4
Manu Pitkänen

Huippusuosittu Fornite-peli jakaantuu kahteen osaan – Apple joutuu muista erilleen
Huippusuosittua Fortnite-peliä kehittävä Epic Games aloitti ison myrskyn lisäämällä peliin ostonapin, joka ohittaa Applen iTunes-maksujärjestelmän kokonaan. Näin Epic Gamesin ei tarvitsisi maksaa 30 prosentin osuutta ostoksista Applelle. Fortnite poisttettiin odotetusti App Storesta ja Epic Games päätti haastaa Applen oikeuteen.

Epic Games reagoi Applen toimiin hyvin nopealla aikataululla ja aloitti myös oman Applen vastaisen kampanjoinnin verkossa. Pelistudio oli selvästi osannut odottaa Applen reaktioita, joten mikään tuskin on tullut yhtiölle yllätyksenä. Epic Gamesin mukaan iPhone-käyttäjillä tulisi olla mahdollisuus valita käyttämänsä sovelluskauppansa, mutta Applen ehdot eivät tähän taivu. Epic Games syyttääkin Applea kilpailulainsäädännön vastaisesta toiminnasta.

Fortnite-pelissä on alkamaisillaan uusi kausi (season), joka tuo mukanaan tyypillisesti kaikkea uutta ja kivaa peliin. Applen laitteilla tosin näihin uutuuksiin ei pääse käsiksi, sillä Epic Games on päättänyt jättää sekä iOS- että macOS-pelaajat uuden kauden ulkopuolelle. Lisäksi Applen laitteilla ei voi enää pelata muiden alustojen pelaajia vastaan. Näin Fortnite ikään kuin jakaantuu kahteen versioon: on Apple-pelaajien maailma sekä uudemmalla kaudella varustettu muiden pelaajien maailma.MacOS:n jättäminen uuden kauden ulkopuolelle on sikäli mielenkiintoinen, että Fortnite asennetaan Maceille Epic Gamesin oman launcherin kautta. Toisin sanoen sitä ei kosketa samat rajoitukset kuin iOS-versiota.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Lite
149 € Power
175 € CDON
199 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Nokia C32 – hinta laskenut -21%

Nokia C32
105 € Dustin Home
149 € Hobby Hall
161 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 132 €

Oppo A17 – hinta laskenut -20%

Oppo A17
118 € Multitronic
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 148 €

Xiaomi POCO F4 – hinta laskenut -20%

Xiaomi POCO F4
455 € Hobby Hall
565 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 565 €

Kommentit (4)

delic
delic

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti karmakameli:

Ihan oikea päätös. Järjestelmien pitäisi olla avoimempia ja helpompia käyttäjille. Rajat auki!

Ei todellakaan ja millä tavalla se on helpompi käyttäjälle jos sovellukset on ympäri nettiä saatavilla? Jos vaihtoehtona on appstoren kaltainen sovelluskauppa missä on kaikki yhdessä paikassa.

Mietippä windows maailmaa missä kaikki on levällään ympäri nettiä. Mieti sitten tavallisia käyttäjiä onko ne ikinä ladannut yhtäkään softaa tietokoneeseen ITSE! Eipä juuri, aina on jokaisella joku "nörtti" kaveri tai pojan poika tai poika tms. joka käy asentelemassa ohjelmia mistä nämä tavalliset käyttäjät ei ole koskaan edes kuulleet.

Avoimuus ei kiinnosta kuin pientä nörttilaumaa. Suurin osa haluaa, että asiat toimii yksinkertaisesti ja helposti, Siksi juuri Applen laitteet on niin suosittuja. Kaikki löytyy muutaman painalluksen päästä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:


Ei todellakaan ja millä tavalla se on helpompi käyttäjälle jos sovellukset on ympäri nettiä saatavilla? Jos vaihtoehtona on appstoren kaltainen sovelluskauppa missä on kaikki yhdessä paikassa.


Nyt menee vähän sekaisin se että sovelluksia on saatavilla laajasti ja riippumattomasti, sovellusten jako monopoli tietyllä alustalla, ja tähän sekoitettu helppokäyttöisyys. (no viimeistä on käytetty pönkittään aseman väärinkäyttöä)

Tässä erityimisen syy on pitkälti se että että käytännössä yhdelle alustalle on jakelu monopoli, joka taasen johtanut kehittäjän kannalta uutisen tilanteeseen.

Helppokäyttöisyyden nimissä olisi toki voinut ottaa pienimmän yhteisentekijän.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti karmakameli:

Ihan oikea päätös. Järjestelmien pitäisi olla avoimempia ja helpompia käyttäjille. Rajat auki!

Ei todellakaan ja millä tavalla se on helpompi käyttäjälle jos sovellukset on ympäri nettiä saatavilla? Jos vaihtoehtona on appstoren kaltainen sovelluskauppa missä on kaikki yhdessä paikassa.

Mietippä windows maailmaa missä kaikki on levällään ympäri nettiä. Mieti sitten tavallisia käyttäjiä onko ne ikinä ladannut yhtäkään softaa tietokoneeseen ITSE! Eipä juuri, aina on jokaisella joku "nörtti" kaveri tai pojan poika tai poika tms. joka käy asentelemassa ohjelmia mistä nämä tavalliset käyttäjät ei ole koskaan edes kuulleet.

Avoimuus ei kiinnosta kuin pientä nörttilaumaa. Suurin osa haluaa, että asiat toimii yksinkertaisesti ja helposti, Siksi juuri Applen laitteet on niin suosittuja. Kaikki löytyy muutaman painalluksen päästä.

Hyvin tuo näyttää toimivan androidilla. Oikeastaan kaikki sovellukset saa playkaupan kautta mutta on silti mahdollista ladata sovelluksia netin kautta. Harvoin sitä tarvii ladata ohjelmia muualta kuin storesta mutta on niitä muutama ollu vuosien varrella jota ei jostain syystä ole playkaupasta löytynyt. Esim. Thermocall joka on webaston vanhemmille gsm käynnistimille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.