Mahtavia uutisia suomalaisille – Google Mapsiin tulossa ylinopeuskameratiedot

1
Manu Pitkänen

Mahtavia uutisia suomalaisille – Google Mapsiin tulossa ylinopeuskameratiedot
Monet suomalaiset ovat korvanneet ajomatkojen suunnittelussa autoihin erikseen asennettavat kalliit navigaattorit älypuhelimeen asennettavalla Google Maps -sovelluksella. Karttasovelluksesta on kuitenkin puuttunut eräitä autoilijoille tärkeitä tietoja, kuten teiden nopeusrajoitukset ja ylinopeuskameroiden sijainnit. Tämäkin puute on nyt korjaantumassa.

Suomen lisäksi nopeusrajoitus- ja ylinopeuskameratiedot on otettu käyttöön 42 muussa maassa. Google hyödyntää tiedoissa viranomaislähteitä, mutta niitä täydennetään myös käyttäjien lähettämillä raporteilla. Joukkoistamistiedot lienevät perintöä Waze-karttapalvelusta, jonka Google myös omistaa. Googlen mukaan tiedot on otettu käyttöön, mutta pikaisen kokeilun perusteella Suomessa Google Maps ei vielä tunnista kameroita tai nopeusrajoituksia – tiedot ovat kuitenkin tulossa lähiaikoina.

Kameroiden sijainnin tunnistaa pienistä oransseista "puhekuplista" matkan varrella. Kuplien sisällä on valvontakameran kuva. Ajettavan tien nopeuden näkee vuorostaan ruudun vasemmasta alakulmasta.Tiedot ovat tulossa niin Android- kuin iOS-sovellukseenkin.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A16 – hinta laskenut -39%

Oppo A16
79 € DNA
229 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Samsung Galaxy Note20 Ultra – hinta laskenut -38%

Samsung Galaxy Note20 Ultra
599 € Teleoutlet
945 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 966 €

Xiaomi Redmi 9A – hinta laskenut -28%

Xiaomi Redmi 9A
69 € Power
97 € Hobby Hall
103 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 95 €

Motorola Defy (2021) – hinta laskenut -21%

Motorola Defy (2021)
232 € CDON
329 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 293 €

Kommentit (1)

mcmopo
mcmopo

1

Kyllähän nuo kamerat on näkyneet itsellä jo jonkin aikaa. Zoomamalla ei näy mutta kun nvigoinnin reitille osuvat näkyvät kyllä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.