Samsung uskoo älypuhelinkaupan hyytyvän – Galaxy S9 tarvitsee lisää markkinointia

3
Manu Pitkänen

Samsung uskoo älypuhelinkaupan hyytyvän – Galaxy S9 tarvitsee lisää markkinointia
Samsungilla meni vielä muutama vuosi sitten kovaa älypuhelimissa, mutta muutaman kohtalokkaan hutilyönnin myötä korealaisjätti alkoi menettää asemiaan Applelle ja kiinalaisille merkeillä. Puhelimista ei ole sen jälkeen tullut yhtiölle yhtä kovaa rahasampoa ja vaikealta näyttää nytkin.

Yhtiön julkaisemassa osavuosituloksessa todetaan, että älypuhelinmarkkinat vetivät alkuvuonna jähmeästi vaikka Samsung lanseerasi Galaxy S9:n ja Galaxy S9 Plussan. Vaikuttaisi siltä, että älypuhelimissa on ylletty hitaamman kasvun aikaan, jossa myynti ei kehity orgaanisesti yhtä helposti kuin aiemmin. Samsung ilmoittikin, että vuoden toinen neljännekselle on odotettavissa laskua paikallaan pysyvän myynnin takia.

Mobiilidivisioonan heikoista näkymistä huolimatta Samsungin alkuvuosi sujui ennätyksellisen hyvin.

Liikevaihto kasvoi 20 prosenttia ja liikevoitto jopa 58 prosenttia. Suurin kasvuveturi oli kovaan iskukuntoon rasvattu muistidivisioona, joka myy muistipiirejä niin älypuhelimiin kuin palvelintietokoneisiinkin.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
jarppi0123 (vahvistamaton)

1

Tiän miten Samsung saa myytyä enemmän puhelimia. Halvemmat hinnat ja parempi päivitys tahti.

Vastaa
Caliber
Caliber

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jarppi0123:

Tiän miten Samsung saa myytyä enemmän puhelimia. Halvemmat hinnat ja parempi päivitys tahti.

Ymmärrätkö sanan "kate" merkityksen?

Vastaa
necq
necq

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jarppi0123:

Tiän miten Samsung saa myytyä enemmän puhelimia. Halvemmat hinnat ja parempi päivitys tahti.

Ymmärrätkö sanan "kate" merkityksen?

Puhelimissahan kate ei olekaan kohdillaan, esim. Galaxy S8 kateprosentti on noin 55%. Jos on jatkuva kasvava kysyntä, se kasvattaa myös komponenttien hintoja, joka siirtyy suoraan laitteiden hintaan ja sitä kautta sinun ja minun maksettavaksi. Alkuperäinen Galaxy S maksoi 400 euroa, joka sekin oli siihen aikaan täynnä huipputekniikkaa ja kysynnän kasvaessa hinnat lähtivät nousuun, loppua ei näy ja jos tilanne ei muutu, 10 vuoden päästä muistellaan miten halpoja 1000 euron Galaxy S9+:t olivat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.