Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

IDC:n uudet luvut: Android 85%, iPhone 14,7%, Windows Phone 0,1%

1
Puhelinvertailu

IDC:n uudet luvut: Android 85%, iPhone 14,7%, Windows Phone 0,1%
Tutkimusyhtiö IDC on julkaissut uudet luvut mobiilikäyttöjärjestelmien suosiosta. Luvut kertovat selvää säveltä siitä, millainen duopoli älypuhelinmarkkinoista on alustojen osalta tullut.

Älypuhelinvalmistajia tietysti on markkinoilla tusinoittain, joskin niistäkin viisi suurinta vie markkinoista yli 60 prosenttia, mutta käyttöjärjestelmien osalta kyse on aivan eri luokan valta-asemista.

Luvut ovat vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä ja kertovat tilannetta uusien älypuhelimien suhteen. Niissä Androidin osuus on 85 prosenttia, iPhonen 14,7 prosenttia ja Windows-puhelinten järjettömän pieni 0,1 prosenttia. Muille, ml. Samsungin Tizen, jää promille jaettavaksi.

Tietysti tämä on Windowsin osalta vain odotettua, koska Microsoft on käytännössä täysin irtisanoutunut Windowsin mobiilialustaan panostamisesta.

Android on onnistunut viime vuoden samasta ajankohdasta ottamaan noin puolitoista prosenttiyksikköä lisää ja iPhone on menettänyt 0,7 prosenttiyksikköä. Windows oli 2016 alkuvuodesta vielä 0,8 prosentissa ja muut 0,4 prosentissa.


Applelta kuitenkin odotetaan huimaa panostusta loppuvuoteen ja ensi vuoden alkuun, kun uudet iPhone-mallit ovat saapuneet markkinoille.

Valmistajista Samsung on takaisin kärkipaikalla 23,3 prosentin osuudella, joskin tippunu puoli prosenttiyksikköä viime vuoden ensimmäisestä neljänneksestä. Applen luvut ovat tietysti iOS:n kanssa samat, koska se on ainoa iOS-valmistaja, eli 0,7 prosenttiyksikön tiputus 14,7 prosenttiin.

Kovinta nousua viime vuodesta ovat tehneet kärkiviisikon kiinalaisvalmistajat Huawei (10,0%), OPPO (7,5%) ja Vivo (5,5%), jotka ovat napanneet yhteensä 4,3 prosenttiyksikkö plussaa.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä toimitettiin yhteensä 334,3 miljoonaa älypuhelinta.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Caliber
Caliber

1

Eikö löydy enää ketään WP:n kannattajaa ihmettelemään asiaa. Onhan tää Windows ekosysteemi vieläkin just niin suosta että ei ole mikään ihme ettei menestynyt.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja